yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, January 18, 2010

Huwaaaaa..handset mama rosak *sob*sob*

Tajuk pon u all dah tau kan entry ni pasai ape?

:(

:(

betulla malang tak berbau,handset cap ayam yg baru ai beli 3 weeks time papa Qies naik kapal tu dah "selamat" kena air semalam.
tak tau camana leh tertumpah air mineral dalam diaper bag Qies semalam.
Slalu ai bawak termos kecik Qies tak penah tumpah.
Sedey betullah.
balek je bergumbira ngan Qies n my sista dari alamanda dilanda duka pulak.
*sob sob sob*


Malam tadi punyela jiwa kacau bile fikir hp dah rosak.
Tido pon tak lena sbb cam down gilee je.
Dugaan betullah :(

Dahla papa Qies jaohhh,tulah satu satunye medium perhubungan we olls skrg ni.
Nak beli baru takde duhet pulak,kena tggu la 22 ni ke baru masuk gaji :(
sadis betulla.
Papa Qies pulak baru naik kapal ofkos gaji tak dapat lagi.adoyai.
So seminggu ni buat pertama kalinye after tawon 2002 kot,saye takde henpon.
rase cam zaman dolu dolu jek.

before hp tu babai sempatla Qies & Mama bervideocall 2-3 kali semalam.
kebetulan papa trn darat kat kemaman semalam,so sempatla kami melepas rindu.
Qies happie shangat tgk moke papa die kat screen,papa die lagilalah senyum kemain lebar dapat tgk pwincess2 kesayangan die.
Papa siap makan a&w ngan geng geng kapal die,cian papa nak mamam MCD tal bole sbb kemaman mana ade mcd kan..
Papa trn kejap je pon sbb kena duty pastu.

Ai bukak hp ai and keringkan semalaman bawah kipas.
pagi tadi try on kan,bole tapi dah hang dah.kompem kena hantar repair,tapi fikir2 balek kalo kena bayar beratus2 better beli hp baru je kan?
cam tak worth it je nak repair kalo mahal sbb rega hp tu pon berapa je.

Malam tadi before kapal ke tgh laout berpuluh kali Papa kol tapi tak dapat.
Shian papa,die beria nak say babai becoz pasni tah brp hari lagi baru dapat call.
Seb baek umah bonda eyta selang 3 umah je,berlari bonda eyta panggil mama yg tgh bz mandikan Qies time tu.
terkezut la papa bile mama bitau hp rosak kena air.Then papa kata agknye hp mama rosak sbb die majuk papa ade kata nak bagi adiah E72 for our 2nd wedding anniversary kot =P
haha.
handset pon pandai majuk,cam orang jekk.
Pastu papa apalagi bebel2 la kan,tahan jela tinge.huhu.

So kawan kawan mama,mintak mahap la kalo u all ade koling2 ai tapi tak dapat tu,bcoz ai takde hp skrg nie,kalo nak call silelah call direct line opis ai.takpun emel or FB ai la yek.
Ade rezeki weken ni nak beli hp cap ayam dolu.asal bole call/sms sudah.
yerla dah berbaby ni mmg berkira nak beli gajet2 mahal ni,kalo papa bagi takpe =P


So seb baikkkkk memory card selamat,mama transfer gegambo buah hati pengarang jantung mama ni tadi,





handshet mama loshakkk ke mama? chills la mama cam Qies :)
takpe takde hanshet,mama main ngan Qies jekk...





Qies tak dapatla nak kol 3G ngan papa pasni :(



takpela mama amau syedih,nanti Qies pujuk papa melikan mama henpon bawu yeh?




papa.. nie Qies pakai topi bufday kak farra :)
tomeii tak?




Qies ngan mak lang nak g bufday party kak farra time ni..




ninina & kak farra.






Qies ngan mak lang nak p mamam kenny logers!



Qies ngan mak lang jalan jalan alamanda shemalam :)




Qies pakai baju feveret papa shemalam.
Mama MMS shemalam shemua gambo gambo Qies ni kat papa.

Papa kata " canteknyeeeeeeee anak papa!"

weeeeeeeee =)




Qies suka shangat angkat kaki die kat palang stroller tu :)




Qies baru bgn titon ni papa tapi menten syomel kan?



ala anak mama drowsy yeee?



Mama sempat MMS gak pic terbaru huneybunny papa shemalam before handset kena air

*


*


mama tanye papa,asek puji Qies je yg tantekkk..mama tak tantekkkkk ke?

papa kata mustila mama tantek sbb Qies tantek.haha.
hihihi.[ yea sila muntah].
=P





apelah mama shaye ni suke shangat amik gegambo tau,dalam fitting rum pon jadik =P



mak lang yang tgh mengasah bakal pandai "menembak",dah pandai guna dslr asek nak amik gambo je tu.mama soh die jaga Qies..arini pon die kena jaga Qies coz bbsitter Qies bercuti lagi.
Seb baekkk ade "bibiks" vogue ni,kalo tak cutila mama.



tembak die!

[ seb baekk bukan dslr kesayangan mama yg kena air,kalo tak harus ai fengsan!].


moral of the story: Sile pastikan tutup kuat2 botol botol air korang.kalo tak alamatnye beratus/beribu2 terbang begitu saja.takde maap bagimu la alamatnye.
maklumla dah jadik mama ni ngan termos air segala dalam bag kan,peringatan utk mama yg selalu terleka ni.


But takpela,sedey sgt pon tak guna.mana ade yg kekal di dunia ni kan.
Hmm nak buat camana,redha jeeela kan :)
Sure ade hikmah tiap ape yg terjadi kan..kot nak dapat rezeki Qiestina kan :)



oke dah lama tak hapload video my adorable Qiestina


*





*


Qies dah pandai membebel,melayan owang & beri reaksi bile nampak orang :)



Then ari sabtu yg lepas officially my darling pwincess dah pandai meniarap.yay.
[cume tak sempat rakam coz skali tu je die buat,hihihi].
bile bitau papa Qies ttg ni punyela menjerit kegembiraan pakcekkk tu,maunye tak anak kesayangan die dah maju selangkah lagi..parents mana tak happie kan.
but kesyian la kat papa coz tak nampak progress anak die,takpela nanti mama rakamkan utk papa ye sayang..



video



yea takpela handset rosak asal anak mama mama sehat sentiasa.

kamulah segala galanye pengobat duka lara mama,sayang!



:)






13 comments:

Marsha~ said...

anak pompuan nanges mmg garau ek?? qila dulu pun sama, adik dia nangis sopan je.. heuheuheuheu..

Marsha~ said...

hehehe... budak opis pun ade jual tudung ni... murah jugak kan? cantik pun ye kalau kena dgn gaya pakai..

ninieZUERYANNIE said...

alaa siannye.. xpe, papa qies pon ckp nak hadiahkan hp kan.. mmg confirmla fon mama qies tuh majuk.. mcm keta jugak fon nih kan?

* Qies sgt comel!!!!

Mama Qiestina said...

marsha,

hahaha tula Qies nanes garau kan?

:)
tapi mase newborn ala nanes tak dengo sora,gade gade jekk.

tudung tu mmg cantek2 kan marsha?
i liokeeeeee bcoz senang gile main sarung je takyah cari brooch segala.dahla Qies dah pandai tarek2 skrg ni.

w|cKa` said...

adoiii Qies.. gewam nye tgk.. makin hari kamu makin comel la.. kalo dok depan2 mmg dah kena gomol dah nih..

dey said...

qies is supeeeeeeeeeeercute lagi2 bila pakai headband.bagus eh dia xrimas ;)

edan rashid said...

ooo hp... kalau sudilah beli 2nd punya... 350 dah leh dapat dah video call punya... lagi2 pulak sony eric... banyak choice... huhuhu

Mama Qiestina said...

ninie,

tulaaaa amin insya allah ade rezeki dapatla hp idaman tuu nanti :)

kelako kan hp pon tau majuk..
syomel ye Qies? ma kaceh antie..

Mama Qiestina said...

antie izan,

haaaaaa tu dia mak buyung dah gewam baby syomell..tau tak time akak preggy akak adore sgt anak opismate akak moke chinese look & baik sgt budaknyee,sakli Qies pon ala ala camtu :)

Mama Qiestina said...

dey,

hihi kembang agi vontots Qies asek kna puji jek =P

tula die tak rimas pakai headband,byk amat mama belikan kat lovely lace baby tuk dieee..org kata kna biasakan since bb camni.

Mama Qiestina said...

dan,

takpala mommy ori yg baik hati dah pinjamkan hp die sementara aku beli phone baru..tak reti la dan soni..aku biasa nokia gak since pestime pakai hp..

edan said...

norkiah... kalau e71 second pun dah murah sekarang... dalam 700 dah leh dapat...

Mama Qiestina said...

dannnnnnnnnn betul keeeee e71 700 rat jek? 2nd hand keeeee?

ekhram kata nak kasi E72,tapi berapa ha rega? aku tgk kat mines 1.4K aritu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails