yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, January 11, 2010

Babysitter vogue lagi mantop dari Kluang dah sampai~!

wottttttt wottt~!

Alhamdulilah,babysitter terhangat mantop muda belia remaja yg di import dari kluang johor dah sampai :)

Babysitter yg dimaksudkan adalah darah daging Qies sendiri,mak lang die :)
Mak lang Qies baru nak masuk 21 yrs old,bukan saja berbakat jadik mak andam tapi punye bakat terpendam jaga baby.haha.
iye die mmg soke budak budak,dah layak jadik mak budak pon tuuu..


Semalam after ai dapat sms from babysitter Qies yg kena EL tak dapat nak jaga Qies start today til rabu bcoz ayahnye meninggal,ai dah fenin fenin lalat @ jiwa kacauing memikirkan sape nak kena jaga Qies.
memang masalah negara betulla if takde babysitter bagi ibu2 bekerja ni kan...
Takkan nak cari pengasuh sementara tuk 3 hari? mana nak cari?
ade yg iklan kat blog ni kang =P
kusut kusut tahap dewa ai semalam,dahla papa Qies jauh!

:(


Then,takkanlah nak EL 3 hari weh?
harus meroyan owang owang di opis tu kalo ai tadak lama lama.taula keja semenya urgent.
Tadi dah EL 1 hari,tu pon bukan suka suki yeee,demi anak..dah takde pilihan lain selain ai kena amik EL yg plg tidak ku gemari tu,lebey2 lagi keja i as org HR neh.Siyes tak soke sbb nanti memburukkan rekod cemerlang terbilang gemilang ai jek =P
[ haha perasan taleh blah,abaikan je].


Then tibe tibe dapat idea nak mintak tolong from my younger sista, from kluang yg kebetulan tgh tanam anggur utk jagakan Qies 2 hari nie.
Just for 2 days jee pon..
Ai dan dan tu kol mak lang [akin] & die Qies punye sapal teros oke jekk.
Atok nenek kluang teros bagi greenlite bcoz cucu sorga kesayangan punye sapal.ikotkan hati nenek Qies nak ikot skali tadi,tapi nenek jaga anak pak long Qies lah pulak.
Sape tak sayang cucu kan?

Akin citer tadi,atok n nenek Qies punyela rindu kat Qies,dah 2 bulan kan tak jupe since dlm pantang kat joho aritu.
Atok n nenek siap hari2 tggu MMS gambo Qies & siap ajak akin or adik g cybercafe tu nak tgk blog ai neh demi nak tgk gambo gambo latest Qies.
Adoilaaaaaaaaahai terharu di situ.harus pasangkan streamyx or berokben utk atok n nenek Qies gak ni.

:( :(
dapat imagine kerinduan atok & nenek kat Qies.
bukan takat papanye yg rindu tahap dewa dewi ,tapi ramai lagi yg windukan Qies.


Maunye tak rindu cucu,2 bulan Qies kena gomol time pantang aritu.tup tup takde depan mata derang.
Tapi takpe,atok & nenek nak datang polok gomol Qies ujung bulan nie..yay!
musti Qies shuke kan yayang :)
*lompat lompat soke*


Mak lang Qies shampai je tadi teros gomol Qies tamau lepas.
Rindu gile die dah 2 mth tak jupe Qies,mak lang kata napa lah moke Qies cam anak cina sangat?
tak macam anak ai..
caittttttttttt..fenat ahkak ko ni ngandong mabok dikk oi!
Punyela suke mak lang dapat jupe Qies.



Sesi suaikenal Qies ngan bakal babysitter die...




Syiannnn mak lang,tak pepasal kena jaga Qies.haha.takpa nanti ahkak banje eko mamam dap dap ahkak masak hari2 yo.



si bam bam tgh tunjuk skill angkat kaki kat mak lang die =P


See gelagat babysitter vogue tak bleh blah,

*


*


*


manyak besh woo keja ini macam,jaga baby sambil surf tenet + layan citer besh kat astro sambil bergolek golek =P

takpela,soke ati ko la labu nak guling guling ke hapa,asal jaga Qies dgn baekkk suda :)
Daripada soh org lain jaga better soh adik sendri yg jaga kan?


Tadi mama dah train mak lang Qies siap siap camana nak bancuh susu Qies,camana nak popok Qies bile nak titon & camana nak pujuk Qies kalo cranky.
Tapi takpe,Qies budak baikkk..die tak byk meragam..senang dijaga.
Kalo die lapa susu,nak titon or nak dukung je die cranky.selebihnye die oke je main main sorg sorg macam nie,




dah pandai main main & grab mainan gantung gantung kat playmat tuuu...



suke kuak lentang mengiring lasak kemain anak buah mak lang ni!



suke main lidah,bebel bebel & ofkos bagi senyuman yg bikin cair hati sesapa pon!


Dear mak lang sayang...

Selamat menjalankan tugas menjaga Qies dengan jayanye esok yaaa :)
i believe u can do it,tak susah mana pon jaga Qies...nanti time lunch hour akak balikla jenguk korang,tapaukan makanan siap siap ye..


Qies sayang,jangan notty cranky nanes nanes ngan mak lang taw..
Syian mak lang nanti tired kalo Qies cranky nak dukung je...mama g work kejap jeee.
Sayang gud gal kan :)


Mama selalu nak buat yang terbaekkkk utk Qies,sedaya upaya mama akan usahakan..
bab bab keselamatan + keselesaan Qies mmg mama tamau amik ringan as papa selalu tekankan..


Sebabnye takde lain,



mama shayang sangat satu satunye puteri mucuk mashem mama ni!
Qies sumber inspirasi & kekuatan mama.

mama happy sangat bile tgk Qies tertawa gembire cam ni :D


Qies penghibur no 1 mama



To Papa shayang yg tak dapat dihubungi hari ni..

I try my best for our daughter, papa jgn risau ye..
doakan mama selalu kuat + tabah + sihat utk taking care our darling Qiestina.
Mama dah tak sorang sorang jaga Qies lagi,mak lang ade temankan Qies and mama kat umah kite :)
at least pasni bile mama solat ke mandi taklah terkejar2 macam selalu coz mak lang dah ade nak tlg jagakan Qies.
dahla lately ni mama selalu cam sakit belakang,agaknye kepenatan asik dukung Qies n terkejar sana sini jaga Qies sengsorang ni.Hmmmm..
mama bukan merungut tau papa,just nak bitau no matter wat..mama akan jaga Qies satu satunye lambang cinta kite sebaiknye,insya allah.


Thank u allah..
Syukur pada-NYA kerana selalu mempermudahkan urusan kami.
Itula doa mama setiap hari,semoga segalanye berjalan lancar biar papa jauh di tengah lautan tika ini.
Insya allah mama + Qiestina akan sentiasa bertabah biar apa pun dugaan yg datang.

:)


18 comments:

AngOsH said...

salam k.yat..erkkk...comell nye qies nieh....nak cubit sket pipi bley x???gerammm...mmg jepun habis r..nie layan cite2 mata sepat ke masa preggy nieh??hehehehe....jaga diri!

w|cKa` said...

Qies ada lesung pipit cam mama dia x? kakyat nye lesung pipit sgt comel.. harap anak sy nnt pon ikut ada lesung pipit cam saya..

Suliana said...

dh pandai main kaki anak dara sorang ni, bila nak masuk kaki dalam mulut??hihi..comel nye dia..

Mama Qiestina said...

angosh,

hihihi tula mmg pon time preggy akak suke sgt layan citer korea kat KBS channel tau..time tu kan mabok tak henagt so melepek je kat sofa hari2 dok layan citer korea.sekali kuar Qies,hah amik kooo..moke chinese look sungguh :)

Mama Qiestina said...

izan,

bab lesung pipit ni akak lomah ni :(
tula mase Qies baru2 lahir benda 1st akak tgk kat die,ade tak lesung pipit cam mama..skali kan die sejibik papanyeee..harusla takde :(

tapi Qies ade dagu terbelah cam dato ct wooo :) tu mmg cam mama die,fan no 1 tok ti..haha.

tula doa ye baby izan ade lesung pipit,mmg comel la kalo ade..org geram je nak agah cam akak time kecik2 dulu.sampai now pon pipi akak asek kena cobit pasal ade dimple ni.hahahahaa.

Mama Qiestina said...

antie sue,

eko jgn macam2222222222..Qies tamau isap jarik kaki lagi.Qies kata die tamau adik lagi,die nak manje puas2 ngan mama dulu..

mama die ni pon sorg dah kelamkabut,tataulah kalo 2-3 lagi..huawawwawa.nak terberrrrr tak sempat nyah!

fadel toha said...

ala..bestnya ader sister yang reti jaga baby..ada emergency case boleh suh datang babysit Qieskejap..akak rasa Qies makin comel dgn rambutnya yg semakin lebat....

mama_fatin said...

wah qies,bestnya main-main kaki yea..nnti fatin join sekali k..
mehla tgk fatinnyer blog, tp x siap lg, mama tu lambat cangat buatkan...

mama_fatin said...

http://almasfatin.blogspot.com/

faRyn faRhana said...

suke nye auntie tgk qies nii...ehehhe *cubit pipi dia* :Pp

bestnye dpt tgk bby membesar depan mata kan... aku nye nasib nanti ni taktau la camne. huhu

**yatt, promote aku playmat qies tu, aku pon nak cari satu la. ehhe

.ArianiAizat. said...

k.yat geramnya tengok playmat qies tuh!comel sesangat,dan dimainkn oleh qies yg comel :)
.
.
urgh,kalo nani ada bebi nt,nx belikan playmat mcm qies jugak lah..hihi

.ArianiAizat. said...

k.yat geramnya tengok playmat qies tuh!comel sesangat,dan dimainkn oleh qies yg comel :)
.
.
urgh,kalo nani ada bebi nt,nx belikan playmat mcm qies jugak lah..hihi

Mama Qiestina said...

mama fatin,

fuiyooooooooooooooo fatin dah ade blog!

cayalahhh welkam to blogger world,nant tempek manyak2 gambo fatin tau..camni aku nak buat list khas mommy skkm la,dah ramai dah ni..faryyn,sue,zaleha,syima..

i liokeeeeeee!

Mama Qiestina said...

faryn,

ko geram tgk Qies?

geramm?

aku pon gerammmmmmmmmmm wehh!

haha.
oho playmate tu my kolig adiahkan,tapi b4 Qies lahir aku ade surf tenet nak beli.ko carik kat jsuco brand simle dimple,diaper bag pon aku beli simple dimple yg kaler putih cam bag skola tuuu.ko beli online pon bole :)

Mama Qiestina said...

nanie,

hahaha tula playmat comell,Qies comell..hihi.

umah akak dah macam ape dah skrg,penuh barang2 Qies sajokk..dahla umah merpati..hihi.

takpa,nanti2 jupe hubby "mintak" baby kat die yekk :)takla nani sunyi nanti..siyes dah ade baby tak sempat nak busan tau.bz 24 jam..

Mama Qiestina said...

fadel.

alhamduliilah tula ade sista bole diharap :)

ha;ah rambut lobattt.hihi

Till The End said...

kak yat, qies cangat comel, mcm baby korea hee :)..geram tgok qies

Mama Qiestina said...

linda,

hahahah baby korean eun suhhh :)

geram eyh?
meh datang polok shaye!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails