yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, January 13, 2010

Qies g wedding Antie Sasha & Ankel Zee pulak!


Awas : Ini adalah entry penuh gambo,harap anda tidak jemu mengskrolkan tetikus anda hingga ke garisan terakhir =P


Last week,mama bawak Qies g wedding my kolig,pertama kalinye kapel BLT berkawen sesame staff, Sasha & Zee :)
Kire cinta opis la neh,julung julung kalinye :)

Qies asyik g wedding je sejak die lahir,rasenya dah 4 ke 5 kali bawak die g kenduri camni.
Becoz ini budak tecik sgt behaved kalau dibawak kemana mana,juge menyenangkan mamanye yg suke amik gambo :)

Yang kekalo tu,my geng geng bigau & mommy mommy angkat Qies awal awal dah mengecop nak dukung baby Qies while her mommy busy captured the moment.
Korang sgt kewl la,nie rase nak tender resign then jadi photog ni =P
nagahhaahhahaa statement tak bleh blah.


:)



Mama g wedding ngan mommy mommy angkat Qies,car pool & seblom gerak beramai ramai ke umah peranten kat bangi we olss seme kumpul kat Umah 3 dara pingitan Bonda Eyta,Ibu Rinie & Mommy Ori.

Seblom gerak sempat agi amik gambo ala ala white room studio kat umah 3 hot bachelor tu,tapi ni bukan white,yellow studio dah =P
Punyela lama nak tggu Antie Yus mak hayam daang dari KL kan,sempat amik gambo gedix ngan Qies dolu tuu.


So cam bese let pixas tell the the story,


mule mule mestila tuan punye studio nak amik gambo ngan baby Qies yg syomel :)
pasni baru korang korang ai enterpramekan yee..



mommy angkat Qies dok agah,maka hasilnye dapatlah gambo kewl ni,Qies tertawa riang dengan baju baru,stoking baru,headband baru sedondon ngan baju mama :)

Papa musti gewaaaaam kalo tgk gambo ni..hihi.



anak dara bam bam ai yg dah 6.3kg
[berat beras sekampittt hooo].



Oke now turn mommy angkat menggomol baby Qies,


Whoaaaaaaa gaya taleh blah Bonda Eyta with anak ai yg muke cam kena paksa,haha.
harus bonda buat profile pic FB neh!



Mommy seterusnya,


Ibu Rinie yg tak abes2 betulkan tudung melilit lilit :)
Qies gerammmmm je nak tarek tudung Ibu tuuu...


Dan mommy brutal tapi hatinye baik skali dong,


Mummy Ori yg tgh blaja jadik keibuan,haha



Ok dah sampai umah peranten,beribu ribu lemon mama & mommy angkat captured momen,
Bak kata faisal " tak menahan eyh korang..layan dslr tu skrg"
haaaaa..tawu takpa!

:)





geng geng bigau makan semeja + tgk tu aksi bapak + bapak to be :)

baby Qies selamba je baring atas meja,tadak hal la die..mmg behaved jee.
Gud anak mama,boleh dibawak mejlis :)
mama bole makan dengan penuh bergaya,takyah gilir2 ngan mommy angkat.kekekeke.



Qies suke je bile ade owang nak dukung die,tapi die pandang2 je muke jai.
Agaknye die ingat papa die kot,syian Qies :(

ramai amatlah tanye mana papa Qies time ni,huwaaaaaa.
boley tak korg jgn tanyeeee? kang Qies tak emo,mamanye yg emo ni.haha.




Just married kapel Jai % bloved wifey.
Amik kap-ba-ro-kap-alip-ta-nun ade baby la tu!

gaya dah ade,production cepat ckit yee jai =P





Hot mommy with anak dara + anak bujang.
Boleh match maker kan Aqil & Qies :)


Aqil mulelah tu nak ngorat baby Qies.haiippppp!




Aqil Irsyad yg puteh melepak hero kesayangan Jijoi & Anum :)



amboiiiiii kemain agi Aqil kiss anak antie yat yg tantekk yeeeeeee..syape ajar neh? =P



kak yus a.k.a mak hayam yg besh lagi happening.
Tinggal Alli kat uma tuuu,siap buat rambut nak g kenduri sasha punye pasal =P




Anak anak dara terhangat BLT tgh amik berkat sasha :)
Cepatlaaaaaaaaaaaaaaa tawen,Qies nak jadik plower gal!




kak yus yg gigih menjaga Qies while her mommy beezee camwhore :)



1001 suasana at sasha's big day :)


aksi mesti bile g kenduri tawen,bergambo ramai ramai depan pelamin yg santekk!




Qies with Bonda maya & antie hajar.

Antie hajar kata "tak penah jupe baby sebaik Qies,tade hal kena pass pass kat owang kat majlis yg sesak lagi panas tuu",selambe je Qies tak nanes ponn..'"
hahaha..statement ko Hajar taleh blah sungguh..ai sunyum je lah :)

aminnn..moga doa doa seme Qies jadik anak yg baek & menyenangkan mama ye sayang!



Qies with her fav tilam bono,


Aksi ankel Edan mendodoikan Qies.

cayalahhhhhhh..Qies mmg favourite tul titon kat lengan ankel dan,cam tilam bono kan :)




Pelamin nan indah,singgahsana 2 hati yg saling mencintai sgtlaaaaaa cantikkk & ekslusive..




pelamin dalam umah.,santekkkkkkk and i liokeee!
rase nak kawen lagi bole tak?

=P


Decor majlis yg kemas & superb!




pelamin kat luar utk pasang peranten,syantekkkk sgt!


lagi lagi suasana majlis,


kak yus & kak ita,mak mak yg happening :)
kams pon very bz hamek gambo...


Oke dokeeeeeeeee mana gambo peranten ni?
berpeluh tggu tengah2 panas tuuuuuuu..seb baik Qies behaved jee..



Prince charming sasha dah berpeluh tggu,his wifey tak siap mekap lagi.
sabo zee,separuh dari iman :)


Tu die princess @ Mrs Zee Effendy dah kuar

*


*


*




syanteknye sasha on her big day :)

pengapit tu bile pulak nak ajak we olss makan ns minyak?



Dear Sasha & Zee,

Selamat datang ke kelab bernama perkahwinan.
Selamat menempuhi 1001 rase alam berumahtgga..
We wish u happy till the end of time...
Semoga kekal ke akhir waktu dan we olss doakan semoga Qies cepat cepat dapat kawan yg syomel cam Qies nanti..
Amin...

Oklah,lunch hour dah abes daa,tadi sempat jenguk Qies kat umah ngan mak lang die.
tapaukan makanan utk mak lang die,syian bibik i fenat jaga baby Qies.haha.
Mak lang pandai jaga Qies,semalam kan balek keja pale ai weng2 nak rest kejap,time tu Qies tak mandi agi,ai sedar2 je dalam 6.30ptg time "cinta balkis".tgk tgk Qies dah siap dimandikan wangi wangi bau minyak yuyee cap limau dahh :)
cayalah mak lang! two thumb up lah...
Hari ni siap kena basuh "kek labu" Qies yg selambak lagi..wakakakaka.
naseblaaaa..
kengkawan opis ai pulak kemain bile dengo babysiiter Qies baru 21 tawon,gedik la memasing.
yang kelako tu ramai pulak dah cop mak lang soh jagakan anak derang,sbb bukan anaknye tido nak popok tapi bapaknye nak kena popok time tido.wakakakaka.tah hapa hape korg ni!

Btw, mak lang Qies kata,baby Qies sangat senang dijaga..baik je tak meragam bile ngan die.
Mak lang kata kalo baby cam Qies 10 org die sanggup jaga.haaaa yola tu.tak datang lagi time mentel Qies tuuu,kalo ngan mama kemain Qies nak berdukung saja..manje tak hengat.
sampai ai balek umah kejap tadi,kena halau nagn mak lang sbb Qies bile nampak mama die ni mulela nanes nak dukung ngan mama.adoyaii anak!


Takpa ye mak lang..ini petang kalo cuaca oke nak kuar, pas koje ahkak bawak eko makan kenny rogers alamanda.
Siap siapkan Qies pakai baju meghah jugak tau!

Jom jom jommm..pakai baju merah g kenny rogers,buy 1 free 1..hari ni jeee tuu.
ai baru dapat emel tadi,miowwwwwwwww :)

Tadi papa Qies kol,so dah bitau nak p KR ptg ni.hangen je pakcekk tu tak pat join we olss.hehe.

Papa Qies di tgh lautan tu,jgn jelesssssss sayang..
U amik bau je hokay =P
Nantila bulan 4 Papa sign off kite celebrate besday papa kat KR mau?


:)

11 comments:

NADIA vs BERON said...

u've a very cute lil baby
i swear..!!
kdg2 x bace pun post, just view all da nicest pics..
letak byk2 lagi eh
=))

Mama Qiestina said...

nadia,

thanks dear 4 ur kind words :)

oke doke insya allah ade free time je ai tempek gambo baby Qies banyak2 ye :)

masrina said...

alololo..cutenya Qiess..
meh tawan ngan Adam mau???
Anak antie nie dah pandai bgaya tau..
siap sikat rambut belah tepi gitew..
hikhik..
hencem memanjang..ahaksss..

Suliana said...

sabo ke lah letak qies atas meja..tunggula nanti dia dah pandai skit, habis nasi ko dia tepuk..huhu..

treasurekeeper said...

wahh..puas lil' cutie Qiestina ni jln2 kenduri ekk?? harus jadi kaki jln mcm mama dia nih hehehe

-hajar

faRyn faRhana said...

baby aina pon aku suke letak dia atas coffee table teman aku tgk tv. ehehhehe. kalau kena time die meng-ek,ek,ek tu, abis 90darjah die pusing. :)

*headband qies sgt cuteee!!

Mama Qiestina said...

faryn,

hahahaha tau takpa..besh je baby2 tu golek2 atas meja kan :)
samalaaaaaaaaaaa Qies la ni lasak abes,tido kemain 360 darjah pusing tuuu...

owh headband tuuuuuuu..mmg ko bole gile bayang kalo g lovely lace baby.syantek gileeeeeee :)

Mama Qiestina said...

mas,

woooooooo adam dah encem yaaaa?
bole bole :)
tapi nak pinang kite kena ade 70K papa kata pasai baby tingkap =P

Mama Qiestina said...

sue,

tulaaaaaaaa baby selamba :)
takyah la skrg pon dah pandai menarek222222 ni tau..

Mama Qiestina said...

hajar,

tula pasaiiiiiiiii Qies ikot pangai mama & papa suke jupe kwn2 n travel la ni :)

dah tgk entr baru yat? baby hannah pon ade dlm list cutest baby :)

Mama Qiestina said...

farynnn,

lupe lakkkkkkks,ko dah tgk gambo anak dara aku pakai tudung ekin dalam latest entry aku? hahahah.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails