yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, January 6, 2010

Simple thing make me happy =)

Belek punye belek memori card handset lama ai yg dah selamat kena trade in,terjupe gegambo syomel nie :)

Gegambo bau baru ni jugak,memori bole terserempak gang2 SKKM kat alamanda.
That nite suppose ade gath geng2 SKKM & SSAJ kat kluang,tapi we olss tergathering kat kedai kasut walk-in alamanda la pulak!


haha.wat a coincidence la kan =)


Kan hawa?
kan zaleha?


ngeeeeeee.
:)


eeeeeeeeeee Qiestina jupe fatin lagi,beshnyeee!
Qies ngah moody sleepy tu,buat dek je fatin approach die.haha.
Sowiela fatin eyhh..nanti bile bile kite jupe agi Qies cenyum2 tau.


Dua budak bam bam kesayangan hawa & yat =)


eeeeeeeeeeee..shaye nantukkkkk la antie hawa~




Gathering at kedai kasut :D



eeeeeeeeeee seperti penah ku lihat ini budak & mamanyeeeeeeee :)


Ini worang pon seperti penah ku lihat tapi dimana yaaaaaaa?

*


*



oh mama zaleha & hasbennye + baby in da womb :)


kedai kasut pon kasut la janji rockkkks!


kecoh hangat kedai kasut bile 3 sekawan zaman kecik kecik skolah terjupe.haha.
meriah gituuuu kan,yg hasben memasing pon pot pet pot pet skali gakkks.wakakakaka.

Papa fatin la yg nampak papa Qies dulu,dah jadik geng dahhh kan,wa?
Siap kiteorg dalam pantang sesama aritu,derang pakat pakat nak kuar sama tinggal kite kan wa?
cap ayam betul =P


Eeeeeeeeeeeeeee budak tecik bam bam ni,gewammmmmmm antie!
umo beza 3 week je dari Qies tapi bam bam amat..


fatin cayang,napa bam bam shangat? mama awak tecikk je tauu.
baju awak shame ngan Qies la,kalo kite photoshoot same musti beshhh ni :)

awak ngan mak awak shame je taste ngan antie yat yee.
dahla handbag mama tersama,baju fatin pon nak sama jeeek =P
Nie suratan ke kebetulan ni??


Tengokkkkk,Papa Qies pon dah gewam fatin..nak gomol fatin jugak!

*


*




Qies jelesh papa dukung fatin yeee?



Hari yg sama gak,we olls sefamily menggedix mamam Pizza together :)



nyum nyum nyum...tetibe ai rase lapa ni bile nampak pizza!





dah siap mamam pizza sambil berlovey dovey ngan papa,Qies pon mangun :)




Eeee anak saye yg syomel pakai snowcap tuuuuuuuuu?



dah lama mama tak pakaikan die snowcap,bile pakai cam syomel pulak.haha
[syape agi nak puji kalo bkn mama die kan?]




eeeeeeeeeee si cebik baru bangun dari titon :)


ramai yg tanye mama camana Qies wthout papanye?
alhamdulillah dah 3-4 hari ni Qies semakin memahami ketiaadaan papa die.
Dah tak tercari cari papa die mcm mule mule.

Dah 2 malam die oke tak nanes cranky,especially bile nak tido.
Malam semalam,mama tutup lampu,senyapkan suasana dalam kul 8 lebey pas dia num ucu teros tido dengan amannyeee.
Mama pokpok kejap je atas tilam sebelah mama die titon.tak macam before ni nak kena dodoi lama lama or buai dalam bouncer baru nak titon.
Qies faham agaknye mama die ni fenat baru alik keja + kena menjaga Qies + menguruskan umah secara solo sekarang ni.
Gud gal anak mama :)

Lepas Qies titon je mulela operasi mama buat keja umah sambil berFB + berblogging pulak.
Time management is very the important skrg ni..pandai2 la manage time,set up mind sebab dah ade anak taleh nak leceh leceh buat keja lagi.Bile Qies senyap or titon cargass la buat housechores seme.

Pagi pagi seawal 6.00 pagi alarm baby dah kejotkan mama nak ucu then ai solat mandi teros siapkan baju bajan Qies nak g skola,rebus botol2 susu Qies & still sampai opis before 8.45 :)
Slalu jadik org yg bukak kunci opis HR gakks.tade manenye sbb ade baby teciknak dtg lambat ye.
kan Bonda Eyta kan?
Untung uma sekangkang kucen dengan opis ni!
Syukur di situ,alhamdulillah..

Hari hari mama berdoa semoga dipermudahkan segala urusan..
amin..


:)

Qies cayang intan payung manje mucukk,
teroslah menjadik anak yg baik & memudahkan mama ye sayang!


Hopefully papa kol la arinie,banyak amat nak citer pasai Qies even baru 3 hari lost contact ni.
teheeee.
[ yea sejak ade Qies,topik Qies jeeee citer,pastu baru citer lain,ngeee].

*polok polok*





9 comments:

mamaelly said...

ahaks...gambar auntie pun ada ek qies..punya la lama aku tunggu entry gambo aku nie..hehehe

Me_Lina said...

huhuhuhuh den ingat2 lupa la jr2. sek dlu... huhuhuuh soploh tahun tglkan sekolah... muka pun dh berubah... kalu jumpa... tegur2 la... kalu nak soh ingat... huhuhuh punah harapan...

Ini Blog AnakPakWahab said...

comel je pic qies pakai snowcap tu...

mama fatin said...

hahah..tu ar pasal..mcmn bleh bergathering kat alamanda pulak.cantik jek planning jumpa kat walk-in kedai kasut...aah kan yat, byk pulak kita punya coincedent, hand bag sama, baju baby sama, tarikh lahir baby pun dekat2 jek..ingat lg masa aku pregnnt 5 week ko teman aku kat umah...rasa mcm baru jek..alih2 da ada 2 baby comey skrg ni...

Mama Qiestina said...

za,

wakakakakkaka kebetulan je aku gatai nak download gambo memori kad lama hp aku yg cap ayam tuuu..tup2 jupe gambo beshhh ni :)

tula nanti kite gath mommy.com nak?
photoshoot tepi tasek lagii..ko tamau ke photoshoot pregnancy? tggu pewot ko buncettt dulu..aku bg free je ko punye sapal,kwn 2lain aku caj 8 ribu..haha

Mama Qiestina said...

hawa,

tulaaaaaaaaaaa sapai kan.
byk amat kebetulan kite..dahla pregnant sama sama.taste byk sama..adoii.

mane leh lupe beb saat aku teman ko preggy 5 wks tu..kau tatau lagi aku bawak Qies time tu kan,sedap jek makan ns goweng ko masak..skali aku pon preggy daaaa..hahaa.besh gile kebetulan tu sme :)

wehhhhhhhhhhhhhh bilenya nak bawak anak kite main2 photoshoot kat dataran putra ni??? laki ko kena jadi photog kite..hahha.

Mama Qiestina said...

hawa,

tulaaaaaaaaaaa sapai kan.
byk amat kebetulan kite..dahla pregnant sama sama.taste byk sama..adoii.

mane leh lupe beb saat aku teman ko preggy 5 wks tu..kau tatau lagi aku bawak Qies time tu kan,sedap jek makan ns goweng ko masak..skali aku pon preggy daaaa..hahaa.besh gile kebetulan tu sme :)

wehhhhhhhhhhhhhh bilenya nak bawak anak kite main2 photoshoot kat dataran putra ni??? laki ko kena jadi photog kite..hahha.

Tulip said...

comell sungguhhh baby qistina nii..geram tgk..heheh..nasib dia pon sama gak cam Aisya Zara..berjauhan dgn ayahnya..huhu..

Mama Qiestina said...

antie tulip,

ma kacehhh antie :)
ramainye puji shaye syumill..maluw la..anak antie pon syomel laaa..

Hmm tula zara & Qies sama2 jauh ngan papa kan,tapi zara ok lagi bole gak jupe papa weken2n bole kol hari2,Qies pulak bulan2 tak jupe..huwaaaaaaaaaaaaa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails