yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, January 29, 2010

.terubat rindu atok nenek pada si cucu sorga.

dan terlerai sudah rindu atok & nenek kluang pada cucunda kesayangannye,Qies SHEPETT bam bam :)

*haha atok panggil shepettt,lekat la kang nama tu*


semalam dekat dekat nak maghrib camtu,my parent with adek adek yg bigo tu shampai putrajaya.
So mama & Qiestina teros cargas g umah mak ngah + kak farra after work.
Niatnyeeeeeee nak bagi seprais kat atok n nenek Qies la :)

Atok & nenek Qies dari hentian serdang algi dah kol,dok ingatkan mama bawak Qies g umah mak ngah coz derang dah tak sabo bebeno nak gomol cucu sorga derang tu.
almaklumla 3 month dah tak jupe since mama dekat nak abes pantang aritu.

Atok nenek bagi salam je kat moke pintu umah mak ngah,Qies dah shambut dgn senyuman :)

heeeeeeeee sepraissssssss!


apalagi berebotla atok n nenek nak dukung and gomol cium Qies.haha.
syahdu pon ade,macam jejak kasih.

Nenek & atok hari hari rindukan Qies,kalo sehari mama tak MMS gambo Qies mesti tanya.
punyela sayang atok & nenek pada Qies.yela aritu dekat 2 bulan Qies & mama dok depan mata atok ngan nenek,skali Qies jauh kat putrajaya.mestila atok nenek sedey & rindu kan!

* cube imagine sok ai yg jadik nenek,musti emo gak rindu cucu*

=)

orang kata bonding atok nenek & cucu nie mmg taleh blah lah.ade tu sampai demam demam dek kerna rindukan cucu.hurmmm..
maunye tak,bile hari tua cucu cucu lah tempat mencurah kasih syg kan,anak anak dah besar :)


So mari kite tengok jejak kaseh suci Qies ngan atok & nenek,




ya allah bam bam nyeeeeeeeeeeee cucu atok & nenek!
tula reaksi atoknenek bile dah nampak Qies..

mak ai kata heee laen betul Qies skrg compare last 3 mth.badan semangat kemain tak cam umo 4 bulan,then abah ai pulak kata eeeeeeee SHEPETTT isap jari cam mamanye lah ni =P
badan pon semangat cam mama die baby dolu.haha.yela abah,dah Qies anak saye.hihi.

then mak ai kata,rupe Qies alahaiiiiiiiii betul2 potostat papa die.
shiaaaaaaaanye cucu nenek kena tggl ngan papa yeee? takpela nenek dah dtg ni..

haha,siyes macam macam komen,layannnnnkan je.
sgt happening hokay when family dah jupe.

mak cu Qies pon kata weeeeeeeeeeeeee cam anak cina la Qies, mak cu geraaaaaaam.
then ai kata "dik,tula rupe ko mase bby dulu,cam jopun gal"

* yes,Qies ade iras mak ucu die time baby,korean look*





shepettttttttt cucu atok dah becau dahh,dah bole g cekolaaaaaaaaah nie!


windu shangat nenek kat Qiestina,lama tak cium ciummmmm gomol die!




Seee..ini baru betul CUCU SORGA ATOK..


*



*




titon ngan atok + tak menahan tu gaya titon pon sama ngan atok =P

* tergelak tak hengat seme org tgk aksi derang ni malam tadi*

Papa..u tgklaaaaaa anak u neh..adoyaiii.



Atok bangun pagi tadi,Qies kejut atok solat subuh kul 6 pagi.teros atok...


*



*


gomol gomol sayang Qies.weee beshnya kalo hari hari camni :)



bonding kasih sayang atok & Qiestina.

sayang dengar nasihat atok ye sayang...
jadik anak yg solehah selalu :)



atukkkkkkkk timang dieeeee,tapi bukan timang kuat kuat kuat tau.bahaya.
atok timang manje sayang je :)




weeeeee manjenyeeeeeee die ngan atok.
slalu nampak gaya Qies camni ngan papa jek,ni atokla pengganti papa.



* ramai sayangkan Qies,bertuah anak kite pa..*




ok kakak farra nak g cekolah dah,nak main ngan adek ninina dulu...


inilah sebab utama atok & nenek datang putrajaya.

menggomol sayang cucu cucu sorga..bulan may ni tambah agi sorg adek farra :)



Dan lunch time tadi ai gigih memasak for adek adek yg dah rindukan ikan keli sambal cili padi yg kakak die ni masak,so pagi pagi dah gigih g kedai beli bahan nak masak.

*yea ai cuti & sangat heaven dapat bercuti berspend time ngan family*
:)

and i liokeeeeeeeeeee to cook too,ade free time je musti nak masak ajak kwn2 makan kat umah.


Papa sayang..mama tau papa sangat rindu air tgn mama kan skrg?
sabo eyh,kang papa alik just cakap nak mamam ape,insya allah mama masakkan :)
buat kuih je yg mama tak reti lagi,nantila nak blaja gak.



mak cu skali dapat lauk ikan keli sambal faberet die makan ikan 2 eko + nasik bertambah tambah.badan tak padan kurus keding tu =P
pekena pulak ngan sayur campur & fruit coctail diee.pergggh..

* yea sile kecur air liur*
hehe.



while ai beezee gedegang2 masak kat dapur tadi,the junior "bibiks" la yg jagakan Qies sambil melayan myspace die tuu.
wooooo mak cu dah ade FB jugak,baru sign up tadi.hah kakak die niela jadik sifu.adoiyai.
pasni harus nak berblog pulak si bongsu yg tgh tanam anggur tggu result SPM tu.



mak cu Qies kalo dah dapat lappy siaplaaaaa tak titon malam tuu..



nie mak cu & mak lang Qies g alamanda g tengok movie "adnan sempit" neh.
niat hati nak ikot,lama gile tak tgk wayang..tapi siyes tak sampai hati nak tinggal Qies.
kang g tgk wayang dok tingat kat anak je baik takyah g kan.haha.


Qies tak cehat sangat,die batok + selsema pulak dari malam tadi.
keshian sangat tgk Qies batuk,nenek pon naik risau.
pagi tadi dah bawak die g klinik and doc kasi obat cairkan kahak tuu.tapi tula payahnye la Qies nak makan ubat,habes diluahnye balek.
hope she will recover soon.tak sampai hati betul bile tgk anak tak cehat :(

but papa jgn risau hokay..insya allah baikla tu nanti.
naseb baik juge mama mmg bercuti,so bole jaga Qies,kasi die mamam obat on time.
mama pujuk die baek baek :)

okay dokey,angin kuat + guruh dah kat luar.
nak ujan lebat la nie,nak g polok Qies yg dah start nanes tuuu,die cepat terkejot bile time time guruh camni.

daaaaa :)

**our DSLR bonda eyta nak pinjam g bercuti,so maybe bbrp hari nie tade pic latest nak hapdet.
bonda eyta,mummy ori & ibu rinie have fun yeee.beli ole ole tuk Qies & mama taw!







8 comments:

Iryani Noor said...

amboi2 Qies.. sonok dpt jmper atok ngan nenek die.. sker kena timang tinggi2 yer.. gambar die tido sblah atok die mmg chomell sgt...

btw ikan keli sambal tu.. adehh buat aii terliurr you =p....

Suliana said...

seronoknye qies!! pandai ko siang ikan keli tu??aku xreti siang, nnti hanyir..kalau balik n9, tu la ikan febret umah mak mertua aku..huhu.masak cili api mcm tu lah..pandai ko masak:-)

Mama Qiestina said...

yanii,

yea Qies happy amat bile jupe atok nenek die.blom jupe papa lagi tuuuuuu..harus lebar lagi senyum dia :)

hihi comel kan gambo tido ngan atok tu? i liokee.

alamak ibu mengandungggg dah mengidam ikan keli ni..meh yat pos sekor!

Mama Qiestina said...

sue,

aku beli dah siap siang tapi kena cuci bersih bg ilang lendir tula.nak ilang hanyir tu basuh ngan asam jawa.

then time masak tu,kena goreng kering2 dulu ikan barula nak masak ape pun marbless :)

ala takat masak je aku pandai sueee.masak western ke mmg aku kantoii.aku mmg suke masak..hihi.

NADIA vs BERON said...

nak pinjam qies seminggu time mid sem nanti boleh?? ;D

Mama Qiestina said...

nadia,

nak pinjaaaaaam Qies ke?

boleh.tapi ade beran cebok berakkk mucuk die tak?

ngeeeeeee...

NADIA vs BERON said...

my mom babysitter..
part tu pas kat die la..
heeee~

PROJEK KELI KANVAS said...

Salam 1 Malaysia :)...nk tahu info sempoi dan best pasal ikan keli...mai singgah sini
http://kelipenang-aquamutiara.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails