yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, January 24, 2010

.bile kesayangan org kapal meet gomol Qiestina.


TERNYATA LEBIH BESH DARIPADA JUPE DLM BLOG!


=)


kan korang?



Semalam geng geng chenta luar biasa mama datang terjah umah we olls kat putrajaya ni.
Derang nak visit Qies & menggomol gomol our darling princess la apelagi :)

Memula antie Dina je nak datang,dari last week die tanya bole tak nak dtg shemalam ngan antie hanin with baby kyra. Tapi antie hanin ade hal so die tak ikot.
Antie Dina bawak antie linda yg lemah lembut tu datang jupe Qies.

Pastu antie azie pon tetibe kata nak datang gomol Qies semalam,die ajak antie ainhusna tapi sudahnye antie azie pon tak pat datang coz die ade "dating" ngan family die.ngeee.
Antie ain husna bawak antie Pqah pulak.hihi.

Se semalam 4 orang chenta hati owang kapal datang gomoling puloking Qies bam bam.

Antie Dina Padi ,antie ainhusna, antie Pqah & antie Lindashidi.
4 orang tapi cam 40 owang riuhnyeeeeeeeee.hihi.


kelab chenta hati owang kapal with anak kapal yg syomel.
haha.



yang kelako tu derang sampai umah we olls je teros memasing kata aikkk " kak yat lebih kuwus dari dalam belog"!
wakakkaka.korang neh..perli ke hapa ni? lol.
ain pon lebih kecik dari dalam blog,linda lebey syomel dari dalam blog & pqah pon friendly lebey dari dalam blog.
Antie dina jeee menten pasai mama Qies dah jupe die banyak kali,cume dah lama gak tak jupe.
Memasing beezee sokmo kan!

Nie kali pertama ai jupe ain,Pqah & linda tapi ternyata korang semua sangat rocksssssss.
tak sedar kan kite borak dari kul 12 tgari till dekat kul 6 petang.
Memula mamam lunch,tuan rumah ni masak nasik + lauk ikan sweet sour + sayur campur + buah tembikai & air laici + sunkist.

menu prepared by mama Qiestina and Qies la yg tulun mama mashak ni =P

* haha baru tau mencabar gile dok berdua ngan die,then masak.kejap kejap die ekk ekk nak dukung*

but finally with help from my little helper,Farra..siap gak mashak all these lunch menu!

:)


Then second round siap memasing melantak spagetti antie dina,kuih donut & goweng pisang yg ain & pqah "buat" tuuu.
hihi.


menu potluckkkkk yg marblessssss yg dibawak oleh antie dina padi & antie antie diatas :)




hah makan sambil gusippppppp ape tu?
besh nampakkk!

makan makan makan buat cam uma orang len ye =P
heheheh.


macam macam citer we olls borakkan dari citer partner memasing yg tengah keja kat kapal skrg except linda yg tunang die tgh cuti skrg niela.
yg kelako tu upernya tunang linda sekampung daaaaa,owang Kluang johor gak.
harus jemputttt kak yat & co ni lindaaa!
theeeeee.
Pastu besela citer pasal baby la,preggy la ,bersalin laaa pasai keja la bla bla bla.
punyelaaaaa rancak borak borak tau.



ahli mesyuarat tingkap yg asek berborak tak hengat donia + si tecik yg "ade ai kesah" tido dgn asyeknyeeeeeeeee di tengah itu.adoilahaaai anak owang kapal sorg neh =P



Excelli mmg dah lama gile ai tak jupe geng2 seafarers love ni since dari zaman ai mabok terok aritu.Kalo tak mase solo molo dulu ade jez join gathering geng geng partner owang kapal ni.
Kenal pon banyaknye thru seafarers club yg ai create kat frenster then tahhhh dah berabok gile kot club tu ai tak penah bukak FS dah.teros kami ber keep in touch thru blog pulak.yela memasing ade blog kan :)
haha itu citeryaaaaa bole kenal kenal sesama kami, while yg tersayang keja kat tetengah laut kami koling2 each other,share pape problem.
Bak kata Eza,hanya yg mengalami situasi berPJJ dengan yg tersayang cam kite nie kan memahami,kan eza?

Btw gathering semalam bukan dirancang pon tau.
Just tetibe dalam mase yg sama budak berempat tu nak datang,tapi bkn saing pon.
Derang dah lama dah nak visit baby Qies,sampai Qies dah 4 mth old baru berkesempatan.
So to lina & kak aziemah,jgnlaaa majukkk yea.
kalo we olss buat gate=hering yg real punye harusssssss ajak ramai ramai weh!
nantilah insya allah kalo ade rezeki time my Qiestina 1st besday bash,yat ajak kengkawan seme yeh..
tamau sentap sentap hokay =)






Qies pulak sangat memberi kerjasama bile kengkawan mama nak gomol gomol die.
cume beselah die cranky cket nak titon tuuu..sowi ye u all.camnila jaga baby macam2 keletah dia.Lagipon Qies mmg tak suke sangat dok dalam umah mmg die cepat rimas.
Kalo g wedding ke ape,behaved je si tecik ni.Die suke dok luar umah :)



while mama dok beezee borak borak ngan geng geng mesyuarat tingkap pandai Qies senyap je main2 sendiri.gud gal dia :)


antie dina the photog to be dengan D90 nye beezee mengsnap gegambo Qies.
Qies tu pantang nampak lense mulela posing =P

** tingat lawak Ain & Pqah punye lawak semalam,kak yat & kak dina asek ngan dslr je kite beli 1 nakkkkkk?**
beli jgn tak beliiiiiiii,bole kite wat kelab dslr plak pasni,ekkekeke.




Qies play at playmat,golek golek tiarap while seme owang get ready nak gomol die :)




sambil tu dari tgn ke tangan Qiestina kena pass.seb baik ini budak tecik mmg tadek hal punye kena pegang ngan sesapa pon!


Qies ngan antie lindashidi yg lemah lembut,hahah dah lama lagi antie linda nak jadik orang kluang dah tuuu.
jgn lupe ye dear walimah utk kami..

Qies nak jadik plower gal boleeeeeey antie linda?



bakal pengantin kite,cik ain husna yg nampak sangat berbakat jadik mommy.
haha tawon ni gak hokayyyyyy bagi Qies kawan =P



antie dina padi mmg lah terserlah gaya gaya keibuan dia :)
Qiestina doakan semoga tak lama lagi kawan Qies muncul yg syomel datang juga.amin...

* ma kaceh antie dina for the pressssssssie,Qies shuke,mama die lagi shukeeee*




timang tinggi tinggi dieeeeeeee..pulok diee..ioummmmmmmmm die..geget kang!




ehhhhh..pandainye anak mama tgk camera yea ngan antie pqah yg syomelll tuuu.
Pqahhh teruja la tu nak tawen cepat =P

* tima kasheh lalingsssss kasi wit yaye kat Qies tu,nanti mama die mau mashuk tabung itu duhet*



Qies dah rimas kena gomol,so mama bukakla baju die nak mandikan dia...


*


*

eeeeeeeeee bam bamnyeeeeeeee peha KCF ni,gewammm antie ain!

* ye Qies peha kfc model mami poko.agagagaga*



Sempat gak tuan umah soh antie ainhusna bakar2 hati owang yg tak dapat datang tuuuuu,soh online FB & menyakat antie azieman.

wakakkkakaka.

*keji sungguh*
=P


ain & pqah tengah online FB menjeleskan azieman..hahahahah.
siaran langsung dari umah kak yat tuh.
*heeeeeee jgn sentap*

lenkali laaaaaaaaaa azie datang..kata dah mengidam nak makan soto ayam kak yat.
roger jek bile bile pree..Qies okay jekk :)



Dan gambo ini pasti MENJELESKAN azie lagiksssssss,


*


*



ye kami semua pecinta orang kapal yg setia =)

*aikkkkkk anak kapal bam bam pon nak join club mama ye,shayang?*
theeeeeeeee..



cube teka pemilik kasut sapekahhhhhhhh ini?



Dan Qies murah rezeki lagi...Antie Dina kasik hadiah kasut lovely lace baby karer fink yg wangi & syomel!

* suke sukeeeeeeeeenya*

teros Qies rasmikan pakai g jusco semalam & g alamanda pagi tadi.sgt tantekkkk.
ma kacehhhhh antie dina.
Nanti FJ,Qies kasik adiah yg syomel jugak yeeeee.





ala syomelnyeeeeee kasut fink nehhhhh.




tengok tu dina,Qies kemain buat main kasut lembut tu.die geget geget..hihi.
Semalam g JUSCO Qies pakai baju fink & kasut antie dina kasi nie.
syomellllllll tak?


Oke doke,gegambo ade cket ai letak kat FB hokay.
nak hupload seme kat FB taula berokben i cam siputt jez,blog laju ckett.

Nanti nanti free time bolela kite plan baikkkkkk punye gathering insya allah.
Kalo nak datang umah Qiestina pon oke jekk,kami tadak hal punye.
Chef yat sedia memasakkk utk kamu kamu.syarattnye ade org tulun jaga si tecik tula =P
:)

Okla nak g mandikan Qiestina,mommy angkat die dok kidnaped die ni tu yg line clear je bole hapdate belog di siang hari ni.kalo tak kejap kejap jela bole tgk FB.
nak update belog mmg tak dan.
Seb baikkkk Qies ramai mommy angkat,so bolela mama relax jap.
Ni pon tadi baru alik dari alamanda ngan antie nawal g beli stok susu Qies.
Hmm beli 4 kotak enfalac A+ teros & beli baju Qies sehelai kat poney baby.
whoaaaaaaaa CNY sale tuu,70% less.
apalagi tangkap la baju & topi.


* jangan marah ha papa,nanti papa gaji mama sopeng tuk Qies lagi,lol*

banyakkkkkkkkla sopeng,mama nak masukkan Qies insuran BSN prudential ngan Pak ngah die ni,penting woooo insuran tu seme.

:)




20 comments:

Ini Blog AnakPakWahab said...

btol tu kak yat...

inn sokong!

bahawasanya kita ini merupakan pecinta orang kapal yang setia~

ourLOVEternity said...

kak yat nk dtg umah jg la..buleh..?

masrina said...

btul2..insuran anak tue ptg wat masa skang nie..
almaklumla..kos blanja tuk medical n pendidikan sgt tinggi zaman kiter..lagi2 la zaman diorg nanti..
sy pun dah bukak kan insuran Prudential Bank Islam tuk Adam..
Insyallah,sampai umur dia 18 thn,nak further study..everything is ready for him..
Insuran perubatan lak,ING dah cover..Ummi,Adam n adik2 Adam nanti,fully support by ING...ngeheee..masuk KPJ pun x yah bawa duit dlm poket..
rezeki warga petronas..haaaahaa
paper pun,Qies makin bam bam..
dah boleh tiarap tue..kalah Ayiel haa..heee

ZuRaNaI said...

kak yat,,nk pgi jgak..hiiii~

Mama Qiestina said...

innn..

betul betul betulllllllll..

:)

dengan anak kapal tu pon pecinta yg setia.

Mama Qiestina said...

innn..

betul betul betulllllllll..

:)

dengan anak kapal tu pon pecinta yg setia.

Mama Qiestina said...

ida & zura....

boleyyyyy je nak datang...
maghilerrrrrrrrrrrr...

pasni mmg plan nak buat gath la yg besh besh ckit.lagi besh kalo bf/hasben memasing join sekali kan?

harussss riuh geng2 kapal jupe.
ngan anak anak kapal lagi..weee..

Mama Qiestina said...

mas,

ha tau takpaaaaaa..korg kena cover medical takpalaaaaa..kak yat ni hmm kena gune duhet sndriii dik oiy,bersalin pon papanyeee yang bayor ribu riban arituu.

Insuran tu pntg kena amik incase pape & for saving education.ajib pon nak amik utk ayiel tuu..yela bukanye forever nak keja petronas kan..kot dapat better offer nak g tempat lain dah takde benefit camtu nanti :)

aikk ape da lari topik org kapal =P

ez@ said...

wah sgt besh dpt jumpa real kn?ida,zura n inn pun za knl thru blog jer...hasben ida classmate hasben za..tp memandangkn isteri2 mereka ni bz komitmen kijer so x de masa nk jmpe...mari sama2 serang umh kak yat gomol qies yg sgt cumels nih...buley tuan umh??:)tgk pic qie nmpk sgt bam2...gewammnyer...

w|cKa` said...

kalo sy dok dekat2 harus sy pon join skali terjah umah k.yat nih..

Mama Qiestina said...

eza,

tulaaa jupe real lagi beshhh tu,macam2 citer bole share.bayangkan 6 jam bercakap non stopp tuuu..kan pqahh kan??

insya allah ade kelapangan kite jupe yeh eza.kot akak dtg kemaman ke bole jupe kan :)

Mama Qiestina said...

izan..

yeeeeeeeeeeee msuti terjah.takpa kot izan ade keja kat putrajaya kee maila singgah,takyah dok hotel.dok umah kak yat pon bole :)

nanti kalo anak kite jupe agi riuhhhh kan!

ez@ said...

esk hasben za dh kena lapor diri kat kemaman...za rasa nk p anta..tu pun kalo ari rabu en hasben lum naik kpl lg....nnti kalo za g umh abg za kat precint9 leh ar nk p jenguk akak n qies..kalo abg ikhram ada segan la plak...za nk amik berkat qies..dh tinigin nk baby nih...:)

cik zatil said...

sonoknye kak yat!
gath dgn cinta hati owang
kapal ea..

bile nak ada
gath besar-besaran neh..
nak join leh??hehee..

kem shalam peluk
cium kat qies!
salam syg tuk
kak yat too~

P-QaH said...

kak yat..
nanti gath lg yek.
tq bebanyak tu hari..terbaeklahh..
penat bercakap..huhu
kirim peluk cium qies lagi..

Mama Qiestina said...

eza,

boleeeeeeeeeeeee je kalo dtg putrajaya maila umah akka.bole main ngan Qies :)

umah line clear je ni.

Mama Qiestina said...

zatiel,

gath besar besaran keeeeeeee?
tggu abg ekhram balekkk dulu eyhhh.

papa dah alekkkkkkk baru besh nak bergerakk..kite kumpul ramai2 geng2 kapal skali.cam skali tu geng2 kapal abg ekhram buat dinner kat concorde KL.besssssssh! ajak wifey + anak anak.meriahhh.

Mama Qiestina said...

pqah,

yeeeeeeeeeeee terbaikkkk dari ladang kan?

preeeeeee lagi kite ajak makan makan lagi hokay.memasing dok KL area jez senang nak jupe bebila.preee je just roger!

Mama Qiestina said...

pqah,

yeeeeeeeeeeee terbaikkkk dari ladang kan?

preeeeeee lagi kite ajak makan makan lagi hokay.memasing dok KL area jez senang nak jupe bebila.preee je just roger!

ety said...

salam kak yat...

lama xdrop comment kat blog akak ni..best nye dpt jmpa ramai-ramai yer..

kl nak buat gath boleh la join skali...hehehe...tp consider pencinta kapal lagi ker saya ni???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails