yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, March 21, 2010

alhamdulillah..si syomel semakin sembuh ;)




assalamulalaikum...



sowi for long silence.takde mood nak berblogging coz Qies & family tak sehat.
beezee menjaga cranky baby,kasi obat dan tiap minit dan ketika monitor bby Qies.


hati seorang ibu yg mengandung & melahirkan, sangat sangat risau bile anaknya saket.
sampai tak lalu makan, tak tido malam bile tgk bby Qies batuk batuk & selsema yg kejap kejap terjaga.rase kesyian sgt kat die..kalola bole mama mengganti saket Qies..mama sanggup syg!
* sbb sayu sgt hati bile tgk die ek ek nanes tak selesa*

papanya sampai rase nak sign off awal in case Qies kena admit ke ape.
shian papa, tak tenang kat kapal tu dok terfikirkan buah hatinya..
penangan anak..


so far alhamdulillah..sbb terlalu risau Qies kena virus ke ape..
dah 4 dokter & 4 klinik + spital berbeza mama bawak Qies.semua jawapan dokter sama..batuk & selsema biasa for babies.nothing to be worry as long as dia maseh nak menyusu & tido seme tu. lagipon Qies tak demam..suhu badan dia normal 36-37 je.syukur...

mama ade refer kat sini juga tadi.
a bit lega di hati...

moga Allah sentiasa melindungi satu satunya buah hati mama & papa sentiasa..
doa mama & papa tak penah putus buat Qies...
dan terima kaseh atas doa doa semua orang yg menyayangi Qies..

after Qies kena paksa makan obat tiap tiap hari dia kini kembali riang ria berguling guling tersenyum manis seperti biasa.
mama happy sangat bile Qies dah mule tersenyum macam ni :)
* papa kat kapal tu pon musti bole wat keja ngan tenang semula,kan pa?*





senyuman manis penawar keresahan mama & papa :)
sayang..moga teros sehat yeee.semua org selalu doakan sayang..



Qies anak yg baekk dan kuat kan...


biar Qies melasak selalu takpeee asalkan Qies sihat sentiasa...



mama tak rela tengok Qies saket saket lagi...




iye sayang?
ni saket nak dapat akal baru yeee?





yela anak mama dah nak masuk 7 month old kan..dh makin cerdik dan pandai macam macam skrg ni :)
* pandai borak ngan papa kat handset,pandai mengadu itu ini ngan bahasa german dia & pandai wat moke tarek perhatian bila org tak layan dia *






Qies yg semakin manje dengan mama skrg ni..pantang mama ilang kejap mulelah menjeritt.
9 hari dah Qies berpolok gomol ngan mama..sok mama kena work la syg :(
takpe okee.mama work 5 day jee.
insya allah lagi 2 week aje lagi papa Qies dah nak balek dah.nanti Qies takyah g skool dah bile papa ade, Qies dok ngan papa..papa bawak jalan jalan naik car yee?
mintak mintakla ade pengganti papa, so bole papa bole alek on time utk polok polok Qies yg demam demam rindukan papa neh :)
hope opis papa pahamla, anaknya kerinduan sangat dah kat daddynya ni.
tak maula saket Qies makin melarat nanti sbb papanya kena extend kat kapal lagi.
doakan yg terbaek..
mujur mama tak demam, kalo tak sape pulak nak jaga Qies.hmmm..
Moga moga semuanya dipemudahkan..insya allah...
badan Qies cam susut cket since tak sehat ni..tamau mamam nestum + bubur nasi sangat.
risaula pulak.nak paksa pon tak bley.
sudahnye dia nak main sudu makan dia,ade hati nak mamam sendiri tu.
notty kemain even tak sehat.heheh =P
mujurlah dia nak minum susu..
hmm apepun ni dah mase mamam dia..nak try kasi nestum jugaa bagi bam bam alek :)
** maseh risau juga di hati sbb mak ngah Qies still admit kat HSAJB tapi conditionnya stabil.Doa kami tak penah putus buat mak ngah & family.semoga ALLAH teros memelihara & menyembuhkan mereka semua..amin ya rabbal alamin..
Semoga terus bertabah dan kuat di atas dugaan yg maha Esa ini...
























5 comments:

nina mazda said...

cepat sembuh ye baby qies comel :)

ummul said...

agaknye qies demam nak bleh bejalan kot...=))))

xpee...papa qies balik bti konpem sihat!

Ibu Alia Kaiyisah said...

antie pun hepi bila tengok qies dah sihat. terus sihat ya sayang ya..

mamaelly said...

ish ish ish qies...auntie za gigit2 pipi dia tu kang..makin pandai posing eh..

hehehe mudah2an qies makin sihat n makin bijak kay..

NURUL said...

alhamdulilah semoga cpt sembuh

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails