yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, March 28, 2010

weekend just the two of us.

Salam berhujung minggu semua :))

ape je aktiviti u olls arini? kalo yang bujang bujang tu sure tengah berjimba jimba kan?
yang geng mommy mommy cam ai ni sure tengah bergomol ngan anak kat umah or gi mana mana bawak anak jenjalan kan?
yela weekend camni la kan kite dapat spend time lama lama ngan our love ones.
kalo hari keja cume beberapa jam je nak mai main main ngan anak, g keja pagi pagi buta pastu alik keja pon dah tak nampak matahari.
same with me juga, hari keja time is so limited ngan my baby Qies.
Nan ado je =P


today Qies & mama dok golek golek kat umah je.
niat hati mama nak siapkan blogshop yg asek tergendala je,bz gile photoshoot baju bajan for sale neh.tapi blom pon siap Qies dah bgn and ek ek mintak susu.pastu die nak manje manje ngan mama pulak.hmm dah jadi mama ni segalanya kena pantas.
after Qies dah oke,mama tarek bouncer Qies g dapur and mama mulekan aktiviti memasak bubur nasi for Qies.arini mama masak bubur nasik campur carrot +kentang + campur ikan sket.
nampak dia suke la mamam tadi,setengah mangkuk juge abes :):)
*berbaloi baloi penat masak*


then mama masak untk diri sendiri pulak.arini lauk ikan goweng + kangkung campur udang sotong je.just simple menu,kalo papa Qies ade blehla masak special lagi nanti :)
then mama ajak bonda eyta maya mamam lunch skali kat umah..die nak gomol gomol Qies la skali.mana leh tak jupe Qies, bole demam makcek tu.Haha.tipu jek.mana ade sampai demam..


Semalam mama bawak Qies jenjalan p alamanda.only the two of us jek.niat hati nak g maxis centre coz ade prob cket nagn bil then mama ajak Qies tawaf alamanda pulak.
kunun nak tobat nasuha sopeng barang Qies, takde maknanya lah hai =P
dah keja penat penat,mustilah utk anak..ye dak?

we olls g parkson tgh ade sale,anakku ade sale,mami poko kat carrefour pon sale semalam..
but mama just belikan Qies biskut babybite & toy baru yg syomel kat mothercare.
pestime mama tak sopeng baju utk Qies.papa sila puji mama okay! hak hak =P
* dah sopeng sakan baju Qies aritu 10 pasang kat mama needa macam macam brand ade, so tobat nasuha kejap*

mama belikan Qies toy tigger brand Lamaze kat mothercare.Qies yg pilih sendiri tau papa..
Qies kan suke bangat tigger & pooh tu :)
nanti papa alek,harus Qies pow toy lain yg lagi syomel,ngeeee...


hope neek week kami dah bertiga dengan papa sayang.
so bolelah kite berjimba jimba ukur mesia pulak bile papa alek nanti :)
kalo ikot kontrak papa should be end this 3 april, tapi tataula office decide camana.entah dah ade pegganti papa ke blum tataula.
Papa Qies pon tak dapat nak dicontact dah masuk 4 hari ni.kapal still kat tengah laut la tu.
moga dipermudahkan segalanya then papa alik on time.
ameen...





mama & Qies tema ijau semalam :)
sempena ari bumi kan semalam.kebetulan jeaa...

rindunya nak pakai sedondon bertiga ngan papa!!!
jeans baru papa, mama dah belikan.

Qies rasmikan baju gaun gymboree baru, haiii asek pakai baju baru je anak mama ni.baju mama je since zama UPM tu still mama pakai lagi tau.




Qies tengah pilih baju bajan & toy yg die nak kat mothercare.
pandai dah pilih sendiri okay..napa tak pecaya?

mase ni mama dok belek botol susu MAM,tapi tak jadi beli.ntah macam nak stick ngan AVENT jela kot.haha.




mama mamam kat chicken rice shop, Qies num ucu je :)

pastu dia zzzzzzzzzzz dan dapatla mama mamam ngan aman sambil berborak ngan old friends adli & gofren.tetibe bole terjejak kaseh dengan kawan lama time skola dulu kat sini.
haih keciknya lah donia ni..


si loving kapel adli & tatau sape nama gofren dia :)
* kawen kang jgn lupe jemput we olss tau*

Adli ingat papa Qies chinese sbb muke Qies kan korean look.haha papanya..melayu nogori okay!
adli siap menyatakan kekagumannya kat mama Qies sbb bole handle anak sorang sorang while husband is away berbulan bulan.siap mintak tips agi tu..HAHA.
nak tips meh lukis potrait Qies dulu..[ he is an architect tapi skola dulu mmg pandai gile melukis,santekk amat].

adli, ai kan superwomen =P
nguehehehehe.


Qies dah membuntangkan matanya so mama g kedai aksesori femfuan nak cari cepit syomel ni,


hye sayang..termenung ape tuuu?



adoi suke sgt Qies wat molot cam donald duck skrg ni...
tak bleh balh betuii.adoiiii kelaka gile muke dia camni...
Papa Qies tengok ni menangis lah!



yay mama belikan tigger yg syomel..ma kaceh mama :)
Qies nak geget geget tigger.




dah sampai umah dalam kul 6, ralit agi nak main main ngan tigger dia,


tu dia asek bermain sambil golek golek okay!


ewah ewah anak papa, dah dapat mainan lupe nak num sushu ye?



ewah ewahhh kemain anak dara mama dah pakai cepit rambut cam budak becau..cepatla rambut pjg mama nak wat tocang :)


ala cantekkkkkkknya anak papa!


geget pon sodap nehh!


nyum nyum nyummmm...seme benda lah nak masuk mulut dia skrg ni...



toy baru kesayangan Qies...syomel kan?
sape nak beli ade banyak kat mothercare.tgh sale gile gaban agi skrg ni :)





ala ala anak dara kite pakai sepit comels ladybird.seb baik dia behaved je tak tarek rambut dia.




gambar Qies bangun pagi ni, tido lena pagi senyuman :))
tengah masham ni tapi tetap syomel kan?

mulut nipis tu papa Qies kata macam pakai lipstick je..merah jambu fink.hihi.


dan atas permintaan ramai yg merindui gelagat Qies secara live, layanlah video TERBARU buda tecik kesayangan ramai ni babbling gelak senyum ngan mama.
*sila abaikan sora mamanya yg beezee mengagah itu yaa*

Papa Qies kalo tengok ni harus angau lah kat kapal tu.
bee, our korean gal so cheeky & notty dan makin pandai macam macam :)



video

12 comments:

khairun nissa said...

baju qis kt video tu little coro ek by pigeon.. hihihi sama ngan nia lah..

khairun nissa said...

rania suke betul tgk gelagat qis kt video,smpi ketawa punya kuat tgk kwn die..hihihihi

Ini Blog AnakPakWahab said...

comeynye qies pakai sepit rambut lady birds tu... =)

nasib baik dia x rimas nak pakai...

Mama Qiestina said...

nissa,yup pigeon lil coro la..mmg peberet kak yat..baju dia besh besh..

haahha rania suke ye tgk Qies? kawan dia kan..

Mama Qiestina said...

inn,

tula syomel kan? papa die gewamm je tgkkk tuuu..takpe sok papa bole polok puas puas anak dara bam bam ni :)

mamamarissa said...

yat, mesti tak sabar nak tgu ekhram balik kan...and 4 qies, alahai comelnya dgn sepit2 rambut tue...marissa nak juga bleh??? :D

puterikurekure said...

uwaaa!!! nak baby girllll....

hikhik..camne ni yat. kite kemaruk nak baby girl sangat2 ni bila tgk qies comel lote tu. haihhh...harap2 next baby leh la dapat baby pink.

*cross fingers!*

Suliana said...

cute nye pakai cepit tuh..
yatt, yelah dah jadi mama ni, baju kita je dari zaman dahulu kala tak bertukar2..selalu gak aku komplen kat bapa aqil..hehe

Me_Lina said...

qies... baju kita bnyk yg sama la...
gymboree hijau tu... alya pun ada... hehehehe.... srg dh x muat dh...

suka lamaze mcm alya jugak... skrg ney totoys dier semua dh masuk bakul.. bila dh dpt kaki... pgn magkuk mommy dier lak jd pengganti... heheheh...

nieda said...

geram tgk qies dgn tiger tu..Humaira penakut sikit dgn benda yang ada bulu2 mcm tu..hehe..
Next week seronok qies, papa dah balik..mesti banyak cerita menarik nanti

Kaseh NazLieza said...

hikhikhik...first time la dpt dgr sore kak yat n qies...sonok kn borak2 dgn ank ni kak yat..

Mummy Zara Sofea said...

cutenye ade lady bird...!!1

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails