yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, March 23, 2010

menghitung hari utk bertemu yg tersayang ;))

di kedinginan malam nan sepi ini,tatkala puteri kesayangan kite sudah lena beradu berguling guling mama terasa owh RINDUNYA kat papa..yea rindu sangat setelah hampir 3 bulan kite tak bertemu menatap seraut wajah kesayangan hamba, tak dapat nak bau musyuk masham lemak berkrim disukai huney ni :(


walaupun mama sangat sebok bersilat menjaga our baby, mama tak penah lupekan papa dari ingatan.tiap kali pulang ke rumah mini kita nie, ternampak baju baju papa tergantung kemas dalam lemari,ternampak koleksi keta keta ferrari mainan papa,ternampak segala gajet gajet kesayangan papa,saat itu terus mama sangat sangat merindui papa.


bagaikan menari nari kelibat papa, terlihat senyuman gelak tawa papa dan bila mama pegi dapur pon mama kadangkala tingat kat papa sebab papa suke bising bising kacau mama masak dan suke order itu ini.papa suke cite pasak keta,pasal bola sambil teman mama masak..
mama juge sangat rindu lauk sambal sardin sesedap rase yg papa masak tuu!


kadang kadang mama rindu sangat saat balek dari keja, kalo papa ade selalu papa amik mama kat opis dengan Qies.bile mama masuk dlm car papa je teros mama salam tgn papa & selalu papa hadiahkan kiss kat dahi utk mama.saat tu mama rasa mcm ilang penat lelah tensi segala kat tempat keja :)


*mama sangat sangat rindu momen indah itu*
every single momen is so precious with lotsa story.like no one else business.
saat kite berdua & sekarang bertiga dengan buah hati kite yg semakin nakal riang ria ribena ni.


mama tau dah tak lama lagi aje kite kan bertemu.
kalo takde aral papa kan pulang ke pangkuan kami kat Putrajaya ni dalam mase lbh kurg 2 weeks.tapi tatau kenapa..makin dekat papa nak alek makin dupdap dup dap jantung mama ni..
alahaii bunyik memang macam tak sabar dan sungguh gediks kan? haha.ye mmg saye tak sabar nak jupe suami kesayangan a.k.a papa Qiestina. 3 BULAN hokay tak jupe belahan jiwa saye tu.
so wat? gedik kee rindukan suami yg sah? ngeee...
* saye tau musti wife/partner org kapal sgt memahami situasi ni,rindu separuh jiwaku pergi*

inilah nikmatnya berkahwin ngan orang kapal dan berPJJ.
tiap kali nak sambut his homecoming, rase happy sangat macam nak sambut hari raya.nikmat dari kesabaran & pengorbanan yg tak berbelah bagi tatkala berjauhan.bile dapat lihat muke yg tersayang after berbulan bulan whoa rase macam baru baru kawen jee =P
*hanimun mode and luv always in the air*

:)


kali ini lebih gumbira dan beerti lagi sebab Qiestina tutut sama dengan mama menghitung hari menanti kepulangan papa kesayangannya.tak lama lagi Qies kan bole bermanja semula dengan papa.hmm tak sabar nak tengok reaksi anak beranak ni berjejak kasih :)
selama ni mama kesiankan Qies sbb dia selalu rindukan belaian kaseh syg papa.dia nakkan papa bersamanya tapi die juge semakin memahami papanya pegi keja jauh demi mencari rezeki utk mase depan nya. Papa bukan suka suki meninggalkan Qies..papa buat semua ini demi Qies..
Papa bergadai nyawanya sebagai jurutera marin yg harus keja di tengah tengah lautan biru dengan segala macam risiko demi mase depan Qies yg lebih terjamin..insya allah..

situasi inilah yg dialami oleh ramai kengkawan mama kat list 'Cinta luar biasa org kapal' kat sidebar kanan blog ni.bertemu di alam maya tapi rapat bagaikan lama bersahabat.
mereka semua adalah sangat berhati waja,tabah & mama meminjam kekuatan dan semangat perjuangan harmoni dari mereka.
kini, si hati tisu ini semakin tabah kerana kamu kamu semua..
terima kaseh teman teman!





Papa MMS gambo terbarunya.rambut dah potong & misai pon dah takde.alahai macam muke budak budak dah papa Qies :)
shian papa, nampak cam gelap cket berpanas kat tetengah laut kat kapal tu..
windunyeeeeeeeeelah hai kat papa..
Dan si penanti yang setia menantikan kepulangan papa tesayang....


dah 3 bulan tak jupe papa..macam manalah muke papa shaye?



musti dah makin encem macam muke shayee ....



macam macam plan dalam kepala shaye bile papa alek nanti....




Qies nak ajak papa g jenjalan bertiga dengan mama :)







Qies nak papa ganti alek time papa yg takde 3 bulan tuuu...
nak jalan jalan.....






papa... nanti Qies nak main kat park dengan papa....





Plssssssssss papa nanti alek cepat tauuuuuuuuuuu..kalo tak Qies nanes!!



Sekarang ni papa Qies tengah takde line phone coz kapal papa kat tetengah laut.Papa Qies ade cakap aritu maybe kapal nak g labuan then maybe papa will sign off dari sana.
itu kalo jadiklaa..if dari labuan so papa kena naik flight la sampai KLIA then Qies and mama bole amik papa kat KLIA :)
whoa nak bawak Qies jalan jalan KLIA pulak.insya allah..



tak kesahla papa dari mana pon, asalkan papa selamat pulang ke pangkuan insan insan kesayangan papa yg amat rindukan papa ni....
mama dah plan nak amik cuti lagi nie time papa homecoming :)


yehaaaa cuti tawon ade lagi 21 hari tak berusik ni, harus difully utilisedkan sementara stok mase ade ni...hope bosh approvela nanti.


titiktoktiktok cepatlah mase berlalu dan pulangkan wajah kesayangan kami plssss...
pastikan datang detik waktu..saat ditunggu saat denganmu...


we mish u so much.nak polok polok papa...










11 comments:

Edriena Hazelina said...

hehe.. qies comey!!
da 3 bulan ke kak?
makne nye ayoe da sailing 5 bulan. hoho..
beznye akak..
selamat bergumbira!

ez@ said...

beshnyer papa qies dh nk alik yer..sbr yer mama n qies..2mggu jer lg..za kena tggu lg sbln nk jumpa b..sama la kak,za pun selalunyer makin dekat b nk sign off makin bedebar plak rasa...may b terover xcited kot..he3

Dokter faRyn said...

tumpang gembira untuk ko dan qies.

BEST.BEST :)

Ini Blog AnakPakWahab said...

dah x lame lagi je papa qies nak balik rumah...

ini bermakna,alif pun dah nak sign off jugak...

yey!

suka! suka! suka!

cruelgurlz said...

alolo..cumelnyer qies..gewam ooo...

NURUL said...

qies ni bam bam woo

cik mas said...

comey, comey, comeynya qies pakai hat tu.. sabar ye qies. papa nk balik dah tu.. :)

Deep Blue Sea said...

oohh jelesnya hati ni.. Mr Hubby dh nk pulang ke pangkuan hunney nye.. tp semestinya Hana tumpang gembira sama utk akak.. hihi.
xpe2. turn Hana lmbt lg.akn tiba jua nnti.sabaaaaaaaaaaar hana.sabar.. (^_^)v

Suliana said...

tembumnye pipi dia..nanti papa qies balik, ko tak hantar umah makcik tu ke??

LiTtLe^m3 said...

selamat berjalan2 nanti bila hubby mu pulang :D

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

salam,
comel giler anak u

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails