yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, March 8, 2010

Qies g piknik vs paparazzi.papa Qies je takde =P





HAHA.
tajuk cam ape je kan?
yeaaaa paparazzi je ade, papa Qies takde :(
tapi we olsssssss tetap enjoiceee.


phewwwwww~
asal weken je busy,asal busy je weken =P

sabtu ade photoshoot Qies & mama ngan nstp [ errr magazine ape biarlah rahsia coz nak kasi sepraiss,ngeeee].


**btw thanks to incik mus & wifeynya kak amie yg sporting tu sabar je layan kerenah me & Qies demi nak amik shot terbaekk tu.sukela cara u all wat photoshoot tu.thanks tunjuk ajar guna dslr jugak.hihi.**



Sebenarnya ai ade banyak gilezzzzz gegambo menarek nak share, tp malangnya tak transfer from my dslr lagiks.

semalam baby Qies buat pertama kalinye ikot mama dan kengkawan gile gile kentang opis g bersuka suka ria menikmati angin angin laut yg sepoi sepoi bahasa kat Sepang gold coast @ bagan lalang :)


*bunyik cam jauhh je kan*

we olss berpiknik sakan ngan limpahan makanan byk tak hengat sbb memasing nak tunjuk bakat memasak terpendam.ai masak mihun ngan nugget & jajan jajan, mak hayam bawak nasi lemak,karipap, edan bawak roti yg katanya dibuat sendiri, geng anak dara mommya ngkat Qies bawak ayam goreng & faizul bawak tuna resepi beli kat kedai.hahahaha.
bajet ramai gile la geng geng bas skola nak join skali tak nampak pon muke u all.huhu rugila tak dapat melantak sepuas puasnya sambil bergedix santai tepi laot.ngeeeeee.


tak banyak mase nak story panjang panjang nie..tengah busy hamat. so buat peminat kipas susa mati Qies layanlahhhh gula gula hati ai neh kena kejor ngan paparazzi =P





sampai sampai je mama bentangkan tikar teros baby Qies golek golek feelin model.haha.
pakai baju baru tuuu,syomel tak fink karer?

*Qies sgt happie,die memang suke beroutdoor ni*





pastu mulela 2 photog sengal ni berebot nak captured gambo Qies sampai bonda eytamaya die kata rase nak jadik baby lah =P

adoi tak menahann betuiila Qies ni,kecik kecik dah glamer.haha.
yg 2 eko paparazzi gile kentang ni pon sampai berguling guling nak dapat shot baekk punye.lantak u all la.asal gambo anak ai marbles :)




senyummmmmmm sini tgk ankel pejol...
nak jadi menantu ankel takkk?

*pejol perasan bujang semalam padahal anak dah nak masuk 2.haha*





sini..sini... Qies pandang ankel dan laaah!

penat qies tauuu asekkk kena posee jek.

** Qies sebaikk camera friendly,takde dia heram ngan senapang panjang tuu,ngeh ngeh*




Qies nak main main sambil baca buku la!
syoknyeeeee angin beshh je..



seb baek ade kusi COMBi penyelamat keadaan, Qies dok dendiam je dalam ni.
tima kaseh antie yus mak hayam sbb kasi pinjam alli punye chair.

** papa plssssssssssss belikan Qies 1 eyhh..bole dukung2 cam bag*




wahh wahh anak mama siap feeling feeling sambil geget kusi kat tepi laut.
tingat papa ke tu yang???




u all tgk la hasil keja 2 mamat gile kentang,habes anak dara ai kena dera...


.




.



habes dibalunnyeeeeee anak kite ngan kaen pelikat! Qies muke pasrah je tuuu..


dah alek umah, mama belikan Qies ball kaler kaler kat bagan lalang tuu.banyak gile kedai jual mainan.kalo Qies dah tau mintak mainan nanti mmg masakla kite nak layan die beli itu ini pa!


suke gile ini budak tecik main ball.
haihh anak papa betul la =P



kalo dah femfuan, ball pon nak karer pink. tamau karer blue even chelsea karer blue.hihihi.




arghhhhhh beshnyaaaaa jalan jalan piknik tepi laut tadi pa.Qies nak g lagi boleyyyyyy?


hmm rasenya kak yus mak hayam dah hapdet gegambo kat blog dia.
boleyla layannn gegambo gile gile kat sana :)

geng geng piknik semalam.. sabau sabau hokay, ini malam kalo takde aral ai hapdet gegambo from my dslr.
ai tau korg tak sabar nak tgk gegambo korg melompat lebih tinggi cam kekanak ribena tuu..
happy gile kan sekali sekala kuar ramai ramai camni.

yay minggu nie i last keja kat opis lama.
ujung mggu nie i likeeeeee to move move it move it kat opis baruuu.hahaha.
company tetap sama, opis je yg baru.jgn salah paham.
almaklumlah ai pecinta setiaaa u, dah 4 tawon wooo menabur khidmat kat sini.


then my bosh dah approved my leave time cuti skolaa.
from 15-19 mac i will be on leave and then mau bersuka ria alek kampung kluang johor.
Sambut annibesary wedding yg ke 2 kat kluang la nampaknya.hehe.tempat kite diijabkabulkan kan :)


yayyyyyyyy..beshnya nak alikkkkkkkkk umah nenek johor[ Qies kata].
cant wait cant wait!

:)





6 comments:

S.A.L.J.U said...

wa..kak yat, baby qies masuk magazine ke??

baby qies glamor amor dah ni. hope leg tgk aksi baby qies kat majalah pa&ma plak pasni.

Ibu Alia Kaiyisah said...

hai budak tecit ni. memang photogenic sunggoh la. manjang senyummmm je bila bergambo. geram hokey!

edan rashid said...

ces... "katanya buat sendiri" katanya... terluka ati aku... hehehe... sila tengok post gila kentang aku buat roti kat blog kedamaian-hati ye... hehehe... lapetop mama qies masih di kedai... esok uncle gi terjah lepas opis...

ZuRaNaI said...

suke gamba qies pgg bola tu..comell sgt..hii~

Mama Qiestina said...

edan...yola aku dah baca dah post ko buat roti tuuuuuuuuuuuu..cayalahhh.pasni ape kata ko buat lagi then letak kismis plakk..dapnyeeeeeeeeee dan.aku mmg kena blaja buat dari ko neh buat roti..

alamakkkkkkkk bile lappy ai siap? rindu gile vabs dahhh nii.hope by this friday siapla yek pasai aku ade projek blogshop mau siapkan..
baju2 syomel dah ready mau jual ni..

Suliana said...

wah!! best nye cuti.. aku plak jeles bila dgr orang cuti..sebab aku skrg ni susah nak cuti, bos baru, unit baru, buat kewangan plak tu..tensen tul!! selamat meraikan bulan cinta!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails