yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, March 4, 2010

hari minggu hari bergumbira bersama yg tersayang.

Since ade baby Qies neh, rasenya weken je hectic gile ngan memacam aktivity.
tak Qies kena kidnaped ngan mommy angkat, takpun nenek PD or alek umah atoknenek Joho ofkos kena kidnaped nagn mak ngah die yg tgh membuyung tu :)
yela we olss dok dekat dekat je kat putrajaya ni.
takpun kengkawan or sedara mama die yg dok area KL ni musti dtg nak gomol gomol Qies.
*seme syg Qiestina,alhamdulillah..*


tu yang kalo weken je ade jek aktiviti.
tak reti nak melekat kat uma, sbb seme pakat nak main nagn our darling Qies.
ade anak ni memang meriah hidup kan, u olsss :)


so sowila kat antie nawal & antie diela coz tah berapa kali kensel kite nak jupee.
antie diela dah byk kali kensel nak 'date'kan baby aqim dia ngan Qies sbb we olss manjang bz.
die free, ai tak free.ai free die plaks bz.dah tu camno? mak mak camnila kan..
hihihihi.
antie hawa pon lama tak bawak baby fatin jupe baby Qies.


nantila ye, ade kelapangan kite g photoshoot golek golek our hero heroin kat area pullman putrajaya tu, nak tak u olsss?
ai kasi F.O.C je photoshoot neh utk kengkawan :)
mama buyung, zaleha tu pon nak join bleh gakk.kite set time laa.kata nak amik pregnant mommy photoshoot kan.


last week, Qies jalan jalan ngan mak ngah + pak ngah + kak farra g swimming kat dewan serbaguna precint 9 belakang opis mama.tapi Qies tak swim laaa.swimsuit pon mama tak beli lagi.kena tunggu papa alek la baru papa bleh ajar Qies swimming kan?
papa kan terror bab2 swimming ni..siapla Qies dah suke main air nanti,asal weken je nak ke sini!

tengok tu aksi si hantu air,



splassshhh! splash kak farra,tamau naikkk tu..
punyelaaa ramai owanggggggg mandiii...




Qies pulak sedap titon kat riba mama, hmm time dia titon kalo kul 9-10 pagi tuu.




sempat gak bekpes kat teja, foodcourt belakang opis ai...


ni jadik paparazzi jap, nampak tak fifi & hasben tuuu?
dia pon ade baby boi yg syomel :)
nak tego tapi segannnn la, seb baik ade dslr bole zoom jauh.haha.




lepastu, we olls g perodua seblah opis ai neh sebab keta baru mak ngah Qies kuar that day...yay! Qies dapat rasmikan car bawu mak ngah tau papa!
so aktiviti berjalan lebih giat la apalagi.



tengokla aksi 2 budak tecik ni main main kat showroom while tggu org org tua berdiskusi.hahaha org tua tu tak bleh blah =P


.




.



papa, ni stroberi keee? bole mamam tak?
nanti papa ajak Qies g cameron boleeeeeeeeee? Qies nak petik stroberi laaa..

* baju adiah from antie sue, syomell kan? *




main ngan kak farra pulak..guling guling!
bagusla perodua wat tempat main camni, budak2 tak busan...




papa tgk tuuuuuuuuuuuu!
tgk ape anak dara tgh buat tu?

pantang nampak paper mulelah Qies nak koyak koyakkk.haippp..babap kang.




bermain main bersama kazen..



kakak to be dengan adek ninina nya :)



mak cu & mak lang kat kluang tuuu, meh ahkak pocah lobang mak ngah punye car baru



.




.







yeahhh sang mybi baruuu,Qies yg rasmikan tauuu =)



petang tu, mak ngah ajak jalan jalan g jomheboh kat bukit jalil pulak.
yea walopon mak ngah tgh sarat 7 bln preggy, gigih jugak nak berjalan tu!


anak dara bam bam sorang neh pantang diajak berjalan, mmg no 1 la.
walopon Qies baru 5 mth old,ni dah 2nd time g jomheboh bukit jalil.
aritu g ngan papa mase umo 3 months old.Qies tak kire ramai lautan manusia pon die steady jek tgk kiri kanan, siap tido dalam strolller.hmm biasalah budak suke berjalan kan :)
ade Qies kesah? haha.



mama..kite g jomheboh keeee ni? ramainyeeeeeeee owang mama!!




as usual pak ngah die lah yg tulun jaga Qies while mama & mak ngah beezee sopeng :)




kak farra cam bese sangat suke tolak stroller Qies..bole diharap jadik kakak dah..




budak suke berjalan..tak tinggal ngan kipas doraemon dia sbb sgt fanass lately neh.
*sowila papa, mama sengaja tamau pakai stokin dia,merengas*




mak ngah dah kepenatan tahap dewa carry 7 mth baby boi :)




sopeng + riadah + happy happy with family :)



hmm aktiviti weken ni pulak, mommy angkat Qies dah 'book' siap siap nak bawak Qies and mama g piknik kat bagan lalang.
whoaaaaaa papa jgn jelesssssssssss =P
berkelah tepi pantai guling guling sambil photoshoot lagi.heheh.

derang mintak tulun kat mama, cam bese jadik 'chef' of the day.
hmm ai tak kesahhh..bab bab masak nie mmg i liokeeeee as long as u all taking care my daughter yaaa :)

huhu cant't wait can't wait.
bab berjalan ni mmg besh kan.lari lari dari stress keja tu seme.
tenang tenangkan fikiran ngan yg tersayang :)
*kalo papa ade musti lagi besh ni,hurmmm*


pastu kalo u nak datang putrajaya..weken neh ade pesta air kat precint 6.macam macam aktiviti adooo.datanglah beramai ramaiii..caitt tetibe jadi spokeperson plak.hihi..
tadi ai dapat brochure ade org anta kat pintu umah, nampak cam beshh jek..ade artis and ade sukaneka memacam lah.kalo bawak anak anak tu sesuai laaa :)


okay dokay.
senyum senyum selalu :)

5 comments:

Me_Lina said...

we all pun nak g bagan weken ney... ptg kot... nak mam seafood... bulan tgh terang ney... ketam gemukz... hehhehe... syok sana oooo....

P-QaH said...

kak..ada ape lg kat pesta air??

Mama Qiestina said...

kak lina,

yaaaaaaaaa mari ramai2 kite g bagannn..papa Qies dari aritu nak jaka tapi smapai ke sudahhh tak g..nanti dia alikk la ajak dia skali :)

Mama Qiestina said...

pqah,

macam macam adoooooooo.
apalagi ajaklaaaaaaaa cik abe muuu :)

kalo Qies g bole kite jupee kan antie pqah.

Kaseh NazLieza said...

waaa...qies jln2 dgn bakal cousin bawu ea...tp dlm pewot lg la...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails