yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, March 3, 2010

Qies semakin memahami kerjaya papa :)

Diam tak diam, 2 bulan sudah lelaki ini yg paling disayangi berjauhan dari kami.
2 bulan sudah tak bertentang mata, melihatnye tersenyum live, ketawa besar, mengagah Qies secara live dan tentunye tak dapat memeluk dirinya.
2 bulan sudah tak melihat gelagatnye yg gile bola & gile keta itu. kalo tak sure celik mata je keta,bola,keta,bola =P
owh tambah lagi 1 obsesinya, Eyssa Qiestina!

:)

Bile ade kelapangan papa selalu MMS gambar papa kat sana sbg pengobat rindu kami di sini,


thank u sayang!
dalam sebok keja pon curik mase nak 'topup' ksh syg buat kami.
We luv u so much..



papa Qies tgh gigih cari rezeki for Qies :)




papa kata time ni papa tulun chiefcook masak..
ye keee tu?

masak megi keee? heheh.
*nanti papa dah sign off tulun mama plak yeh*
mama tau papa rindu gileee air tgn mama kan?




papa kata ni berhappy hour kejap trn darat nak carik magazine & beli jajan jajan.
siap beli magazine INTREND yg enterprame blog mama yek pa?

:)




mujurlah, teknologi menghubungkan kami anak beranak tika ini.
syukur sangat, kapal papa Qies tak pegi jauh dan ke tengah lama lama cam dulu.
3-4 hari skali ade line phone [siap 3G] and skrg ni dah 7 days kapal papa anchor kat kemaman.
* inn lenkali soh aliff naik kapal setia gagah ye,slalu ade phone line*
beshhh :)


ikotkan hati papa nak aje pulang menjengah mama & Qies kan,sayang?
tapi tuntutan kerjaya tak memungkinkan papa buat keja gile [ balek sekejap tgk mama] like mama tgh sarat mengandongkan Qies aritu.
takpela..kami faham kerja papa camana.bukan suka suki bleh alik kan.
we redha di situ :)


it's okay papa :)
kami kat sini okay okay aje, tiap hari dapat golek golek videocall pon mama & Qies dah bersyukur sangat sangat.
terubat dah rindu bile nampak muke papa agah agah Qies thru screen phone hari hari.
mama nampak muke papa sangat tired sbb kena keja 12 jam sehari malah kdg2 lebih dari tuu, then nampak sgt muke papa nampak happie gile bile nampak our precious Qiestina.
betapa anak papa dpt menghilangkan penat lelah papa kan?
* yes..Qies is the reason mama smileee eberyday*


Qies pun dah pandai bercakap bahasa german mengadu itu ini bile papa kol :)
* abesla mama dah ade reporter ngadu kat papa mama buat ape*
pastu siap buat aksi guling guling kat videocall, so that papa nampak juge keletah notty anak papa nie. Qies kejap tiarap,kejap telentang kejap kang geget apa apa lah..pastu babbling2 bahasa german ngan papa.then skrg nie makin cerdik nak rampas handset mama pulak.
mama rase kan pa, Qies dah mule minat gajet gajet canggih skrg neh, tak kire lappy ke handset die nak main.adoila hai anak zaman cyber ni =P

mama and Qies bersyukur sebab kali ini selalu dapat berhubung ngan papa.
at least Qiestina tak merasa kerinduan pada papanya.mama risau Qies rindukan papa sampai demam, manalah mama nak cari penawarnya :(
even dokter terhebat pon tak mampu ubatinya melainkan pelukan papa.
*sob sob*


Mama slalu citer kat dia, bile malam malam time nak dodoikan dia mama akan selalu cakap kat dia yang papa work that's y papa takde dah lama.
Qies pulak seakan mengerti situasi ini.dia tak tercari cari lagi papa.
yela kan pa, since dia dalam womb mama lagi dah terbiasa ketiadaan papa, so dia cepat faham.
Selalu time dia cranky meragam tuu, mama cakap kat dia plsss jgn buat mama susah hati sbb papa Qies jauh nak tulun mama utk take care Qies.then pastu tak lama dia behave semula.
alhamdulillah dia semakin memahami keadaan ini.

tiap hari mama doa, agar dipermudahkan segala urusan.
dipermudahkan menjaga Qies sendirian dan tuhan memberi kekuatan utk mama hadapi sebarang kemungkinan.
alhamdulillah..sepanjang 2 bulan ini Qies okay okay.mudah dijaga.
Qies nanes bile die lapa susu dan kala dirinya ingin ditidurkan.tapi ragamnya tak lama.asalkan perotnya kenyang + tidonya cukup dia akan tersenyum :)
kala die menangis, mama bawak dia jalan jalan g park, bile dah jalan jalan tu sukela dia.
paling suke naik car, sbb 5 minit je dia dah layanzzzzzzz titon.haha anak papa..

ramai mengatakan Qies baby yg mudah dijaga, senang di bawa kemana mana sbb dia jenis yg tak takotkan orang, friendly baby & tak meragam.asalkan dibawa berjalan, berdukung senyaplah dia.syukur..dia memahami situasi dia harus berdikari tanpa papa disisi :)
moga hingga ke akhirnya Qies jadik gud gal ye sayang!


Papa tengokla gelagat buah hati papa ni,




papa.. Qies nak jadik ustazah bleh?





takpun Qies nak jadik photog bleh takkk? ngeeeee...


nanti nanti mama tempek gambo from dslr yg clear eyh? lappy domam agi tuuu..



nie pagi tadi while mama bz mekap nak g keja Qies dok main main dalam babycot sambil geget teether..




TIDO LENA BANGUN PENUH SENYUMAN :)

*syomel tak baju baby GAP mama baru belikan ni*

:)

[sorila gambo from hp cap hayam tu yg tak berapa sharp tu u olsss]






hmm tik tok tik tok.
another 1 month to go....dah tak lama dah nak jupe papa :)
* yay bouncing bouncing*


kalian semua teros doakan kami ya.
semoga semuanya terus dipermudahkan jalan.
insya allah.





17 comments:

Dokter faRyn said...

macam mane qies nak jadik ustazah ni pakai baju lobanglobang see thru? :Pp

hehehhehe.
fav baju bby aina pun lobanglobang.


semoga masa berlalu dgn cepat untuk korang ya :))

mamazana said...

salam....

actually ur husband keje katne? kite serupa sebnrnya... dari anak 1st sampai la yg 3rd ni, we all selalu kena tinggal. nak wat camne. tuntutan keje...

nieda said...

comey nyer qies, sure papa dia tak sabar nak jumpa tu..

Insyaallah semuanya dipermudahkan, berjauhan untuk mencari rezeki. Baik niat kita, baiklah yang kita dapat..

Mama Qiestina said...

farynn,

hahaha ustazah seksaa.wakakaka.
tula bju lobang2 pasal fanasss tak hengatttt kan skrg ni..

hihi wish for us yaa lalings!

Mama Qiestina said...

mamazana,

papa Qies marine engineer..kena tggl wife & anak berbulan2 :)

tula demi keja kan..redha ajela :)

Mama Qiestina said...

nieda,

tula papanye perammm rindu 3 bln kat Qies tuuu..tgkla kang die gomol2 tak henagt punyeeee :)

betul3x apepun nawaitu tu yg pntg.

Me_Lina said...

mama beli baju kt mana... sgt berkenan... mau beli jugak... hheheheh tgh kumpul baju raya alya... heheheh poyos tak... mcm sempat je nak simpan raya...

Kaseh NazLieza said...

adoiyaiii...comelnyer qies pkai tudung...gewammm nk geget2 jer taw...

kak yat npe comel sgt qies ni kak...uhuuuuuuuuuu

PixiePwincess said...

comelnya baby qies tu! and yes, u mmg sangat tabah. huhuh. i yg baru 2 hari takde mnn ni pun cam dah tercungap2. penat okkkkkkkkk

anyway kejap je dah 2 bulan kan! semoga tbh menempuh lg 1 bulan

Ini Blog AnakPakWahab said...

Kak Yat~

Alif pun dah nak sign off tak lama lagi. Tinggal lagi 1 bulan, 1 minggu, 2 hari je. Harap-harap la ada orang ganti dia nanti.

Sampai skrg inn x dpt nak contact dia. Sgt sedih! =( Terpaksa tabahkan hati.

Nasib baik la ada test n esaimen yg byk. So, x de la asyik nak fikir ttg dia je...

Skrg ni,inn keep in touch dgn adik pompuan dia. Dia ckp aritu alif ada kol umh guna fon satelit, tp mahal gile. 3 min = rm90.

x pe la,kak. inn doakan moga dia selamat pulang ke daratan. insya-allah. mana la tau pasni dia keje dgn kapal setia gagah ke. huhu~

Suliana said...

manisnye senyum pakai tudung tu..:-)

NURUL said...

comel qies pakai tudung :)

Mama Qiestina said...

lieza,

Qies syomel sbb mama dia adalah syomel.kwang kwang kwang!

Mama Qiestina said...

kak alina,

eko tggu ya blogshop launching..gile vabssss la kang sopeng utk alyaa tu.Qies awal2 dah sopeng tuu!

Me_Lina said...

bila tu?? ingat nak pakai bwk g honeymoon next week... hahahaha... x sempat aku nak simpan raya...

p!nkerton said...

tabahnye you.. respect!
takpe, bersabar sket, insyaAllah ada hikmahnye :)

Jawatan Kosong said...

Apa JawatanKosongKerjaKosong.com tawarkan?

http://www.jawatankosongkerjakosong.com/

Terlalu banyak websites menyebarkan jawatan kosong, kerja kosong, jawatan kerajaan, jawatan kosong di jpn , job vacancies in kuala lumpur, job vacancies in johor bahru and job vacancies in negeri sembilan Tetapi kebanyakkannya sudah lapuk dan tidak terkini. Ataupun anda terlambat untuk melihat iklan tersebut dan terlepas peluang.

Jangan sia siakan potensi diri anda untuk mendapatkan pekerjaan terbaik. Daftarkan diri anda dengan JawatanKosongKerjaKosong.com. Kami akan menghantar iklan kekosongan pekerjaan dengan segera kepada anda. Update secepat mungkin kepada anda.
Daftar Sekarang


Anda akan menerima info jawatan kosong dan kerja kosong terkini dengan segera! Jangan tangguhkan peluang anda untuk mendapatkan pekerjaan yang terbaik. Jawatan Kerajaan, Jawatan Kosong Petronas, Jawatan Kosong di JPN , Job Vacancies in Kuala Lumpur, Job Vacancies in Negeri Sembilan dan Job Vacancies in Johor Bahru adalah keutaaman kami.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails