yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, March 29, 2010

gumbiranya dapat polok polok papa :))

Alhamdulillah...
syukur padaNYA atas nikmat bahagia ini...


wajah kesayangan kami
dah selamat sampai to our home sweet home lepas maghrib tadi :))
AFUNDI in Papa..tralalalallalalalalaa.
cinta hati kami sudah pulang ke pangkal jalan :):)
*mode senyum sampai tinge*



dah tu,ape kes pulak ko yat dok hapdet belog ni? g lah spend time polok polok hubby topup ksh syg & qadak 3 mth tak jupe tuuu..
musti korang tanya camtu kan? kan? teheeeeeeee.


haha.ekcelli papa Qies kuar g minum jap ngan geng geng kapal dia bcoz dari kemaman tadi papa Qies tumpang keta shipmate dia.so takpela ai sbg wife yg sporting lagi understanding kasi can kat papa hiphip hooray ngan kengkawan die dulu.lagipon papa cuti lama berbulan bulan.tak lari gunung dikejar kan? haha.

memula shampai tadi,mama baru je pas solat magrib.kire papa bagi salam tu then polok ciom mama[ opss 18sx ler plak,ngahaha] tu kire upacara membatalkan air semayang la tadi.wakaka.jgn jelesss, kami suami isteri yg sah lagi halal =P
muehehehehe.


pastu papa Qies nampak anak dara kesayangan dia yg tengah cranky nak titon bergolek golek atas tilam mucuk die,teros papa rase nak terkam bby Qies.tapi seblom tu mama dah sound papa dulu..no no no..sile basuh kaki dulu.dahla maghrib2 dtg dari luar ade hati nak terkam baby.hihihi.lepas dah siap siap basuh kaki and amik wudhu's segala korang tgkla aksi sang papa & anak daranya berjejak kasih ni,taching tak bleh blah oke.

biarlah gambar yg menceritakan segalanya....

*siyes sangat taching part anak & papa bertemu setelah berbulan bulan tak berpolokciom*
korang korang yg mommy & daddy tu musti paham perasaanya camana..




mule mule papa teros amik Qies, Qies pandang pelikkk je kat papa,



Qies : seperti penah kulihat, tapi dimana yaaaa?

Papa: sayang..ni papa lah..dah tak kenal muke papa yeeee?
* Qies tgh refresh muke papa dia*



Papa: eeeeeeeeeeeeeee geramnya kat anak papa nehh,syomel sangatttt cam baby jepun!
huneyy..betulke ni anak kite?
*mengekek gelak bby Qies kena ciom ciom ngan papa die*



ala anak papa..dah besarlah diaaaa..dah panjang & makin putehh...eeeee...
dah ade toy tigger..




yiehaaaa muke potostat akhirnya bertemu semula :)

happy gile papa Qies dapat jupe pwincess kesayangan dia :)

*sama gile kan muke Qies ngan papa,cume papa gelap cketla,panasss kata dia*





eeeeeeeeeeeeee sayangnya kat anak papa yg cantekkk ni...
nak polok polok tamau lepasss...

*mama jelesssssssssssss ni pa..kuikuikui*



timang dia tinggi tinggi..weeeyaiiiiiiiiiiii anak papa dah becau..berat beras sekampit!




sape soh Qies syomel, kan papa asekk nak kiss jekkk.gewam papa gewammm die...




papa happy sangat dapat jupe anak kesayangan papa hari ni....



Qies tau papa rindu sangat kat Qies tau time papa work kat kapal tuuu...


Papa :ala shayang papa tamaula cebik molot donald duck tuuu...papa promise papa polok polok Qies hari hari pasni..papa cuti berbulan bulan demi Qies tau :)
sok Qies takyah g skola yeeeeeeee,kite guling guling tgk kartun kat uma time mama work..pastu papa bawak jalan jalan naik car,yay!


* mama & papa gelak tak hengat sama sama time Qies wat molot donald duck ni,kelaka gile*





siyes bile tengok gelagat anak beranak ni bertemu rase syahdu sangat.ntah tatau kenapa.sejak jadik mama & papa ni kami lebih sentimental kot.rasa lebih menghargai tiap saat yg ada bersama family tersyg.terasa jalinan ksh syg lebih bermakna dari segala galanya di dunia ini.patotla kaseh syg tak bole dijual beli kan?

inilah nikmat berjauhan,rase sangat indah bile dapat bertemu begini.
inilah hikmah dari perpisahan berbulan bulan tu.tatau nak desribe camana beshnya =)
rase macam zaman brcinta,tapi kali ini lebih manis lagi sebab ade baby Qies memeriahkan suasana dan menyambut kepulangan papanya :)
*kepulangan papa kali ni st beerti sebab ade our pwincess yg dah besar & notty*

lenkali papa sign off lagi musti Qies dah pandai berlari lari ala ala depangkan tangan die mintak kena pelok kan? how suwitt time tu...
skrg ni Qies still blur blur sotong dok tgk sapela asek gomol ciom die je,takpe kasi dia amik mood dulu.biasalah baby dah mule kenal orang kan!


lengkap sudah our mini happy family dengan adanya papa disisi.
no more husbandless & no more papaless..
terima kaseh cinta :)

panjang pulak entry berkongsi kegembiraan dengan peminat kipas susah mati belog mama Qies ni.ramai dah tanya kat FB,dah tak sabar sabar nak share our happiness.ehehe.

kejap lagi musti papa alek bawak tapau nasi goweng peberet mama neh.
arini papa kata takyah masak lah,dia shian mama penat work [suwittkan papa Qies..camanalah mama tak chenta sama itu mamat =P].
nak stop dulu..ai nak kemas kemas bag akademi fantasia papa Qies pulak neh.nak tengok papa bawak alik jajan ape utk kami.hihi.
then, nak kemas kemas bilik yg dah berbau haruman lovely lace tu.
hahaha bunyik cam romantik je kan? ngeeeeeeeee.


okay nak babymoon plak..
weeeeeeee beshnya malam ni kami titon bertiga lebey baekk.
Qies plsssssssss sleep behave dalam baby cot bley? mama and papa nak manje manje pulak.wee gedik gile bunyik kan? ade mak kesah?
[ sile muntah darah,ngeh ngeh].kalo rase tak open minded p main jauh jauh yaa.hohoho.


I love u..you love me..we are happy family..

lalalallalala
nyanyi cam lagu barney peberet baby Qies =P


tata~!














26 comments:

fizzone said...

sgt la comel korg nih! =) aku tmpg hepi..ngeengee..

Anonymous said...

salam kak yat

one happy familt at home ;)

*farhana*

i n n z c h u b b y said...

"Qies plsssssssss sleep behave dalam baby cot bley? mama and papa nak manje manje pulak."

-> Qies,sila bagi chance utk mama n papa berlovey dovey... Topup kaseh syg bermanja-manjaan yg slame 3bln lepas... Hehe!

koklie's said...

waaa sronok la qies papa die da blik so happy 4 both of u ;)

Zati Zaty said...

yeayyy..happy for u kak yat n qies..
:):)

Mama AqiL said...

aku pun tumpang hepi bila papa qies dah pulang ker pangkal jalan..Hihihi. selamat bermanja2 ek..papai

ZuRaNaI said...

tachin tachin..hiii~

PixiePwincess said...

weee bestnya!!!!
so happy for baby qies and mama! hheehhe enjoy puas2 ye time2 bertiga ni.

Dong & Dia said...

happy for both of us...eyh...3 of u...hehehe...baca pon rasa touching sangat...selamat jejak kasih la eyh....jangan kuat2 sangat, kang baby Qies dengar...wakaka...

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

salam mama qies.. ble sbut keakraban ank & ayh ni, semua ibu akn jd lebh touching.. trutama ank2 yg trpaksa brjauhan dgn ayah.. mcm aqil naim, trpaksa brpisah dgn ayah atas tntutan kerja.. berbunga hati sorang ibu ble tgk keakraban ank & bapak ble sekali brtemu kan?? syahdu lg ble anak dah mula pndai tanya "ayah aneee..wnduu ayh buu.." hukhukhuk sabaw jew lah.. neway 2 baby n mama qies, slmt brgumbira dgn papa qies.. :o)

anna said...

lalala .....besh nya...
happy family , happy honeymoon, happy shemuanya....:)
tak sabar nak tgu entry baru kak yat...:)

mamaelly said...

ngeeeeeeeeeeeeeeeee bestnye...aku tumpang gembira yat...aku yang ngah peknen nie pun dah mula angau ngan tuan puteri aku kat dlm pewut nie...aku memahami ape yg ko rasa...wawawawa syahdu

Suliana said...

waa..ekhram da balik!! sonok la tu, wei..amik cuti laki ko balik, dia pun nak top up gak tu..haha

Syakilah said...

ala ane komen saya malam tadik ,xapprove ke kak yat sob..sob :(

puterikurekure said...

yat, i feel you biarpon laki kite bukan org kapal.
ye la. pegi keje sehari je pon dah teringat2 si kecik tu. apa lagi berbulan2.

ehem. sronok kan tido peluk abang sayang?
;P

ourLOVEternity said...

huhuhu sbak dadaku ini tgk gmbar papa qies pluk2 cium princess dia tue...mesti rindu giler..

cute said...

wawawah hepi hepi..besnye papa qies da balik...huhuhu bes arr mama qies...selamat men'topup'kan kasih syg anda.... sok ayah Afrina plak nk kene g belayor nie..huhuhuh smlm da dpt kol...hmmm ibu Afrina plak kene jd ibu n ayah Afrina pasni....takpe arr redha jela kan...

(bergonang ayaqmata bce entry nie...uiksss yg mengalami saja yg memahami kan yat....)

ninieZUERYANNIE said...

touchingnyer tgk gambbo2 tuh.. huhuuu...... sonok la Qies ngan mamanye ye.. tumpang happy utk korg..

HaninFarshid said...

manja puas2 k,yat...qies mesti happy sgt2 papa dier dah balik..yay!!

Ju@Lucky^Mummy said...

sweet~!

bab bergedik2 mama ngan papa tu ai x open minded.. jadi ai nak pegi main golf jauh2.. hahahahah..

may happiness be around with uolls..

MaMa_AdHa said...

wah bestnye tgk kemesraan anak dgn ayah..
Tumpang happy sekali...
kak dh bc berita harian hari nie??/
cerite kak keluar dlm paper hr nie

Iryani Noor said...

yay..papa dh balik..
ilang rasa windu dendam =p..
m happy for both of u...
pasni boleh ronggeng2 sakan...
qada' balik yg berbulan2 xjmper tu.. =p

Dong & Dia said...

wah!!! korang kuar bharian la hari nih...hihihi...glamer you..

Kaseh NazLieza said...

kak yat!selamat berjimba2 dgn suami terchenta...=p liza tumpang hepy utk akk...inilah nikmat yg Allah anugerahkan buat akk setelah diduga sekian lama..

Mama Qiestina said...

antie fizone,

ma kasehhhhhhhhhhhh :D
Qies syomel ke mama syomel? hahaha

Mama Qiestina said...

ida,

tula sayu gile okeh bile anak dapat jupe papa dia :) nanti kamu taulah bile dah ade baby..apepun happy kesayangans kami dah alik.yayayyay!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails