yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, March 14, 2010

hari makan sedonia with familia ;)


nyum nyummm dapnye biscuit baby bite ni papa!

* mama melikan biskut babybite lepas Qies kecur air liur dok tengok mama,mak cu,mak lang & antie aily asek sedap sedap makan je kat 2 tempat besh arini*

pestime mama belikan for Qies, tak sangka dia suke gile.2 kpg die abes mamam tadi...

haih anak syape ni kuat mamam?

Today Qies ikot mama & antie antie Qies yg kuat makan tu seme g kluang mall,kluang parade n kluang station.mama kata nak ajak Qies g ukur mall sambil jalan jalan cari makan dan bersopeng mengabeskan duhet yg berkepok kepok lagi pasal gaji dah nak masuk mggu depan.wah,statement takbleh blah betul.oke tu mama tipu je :D


arini we olss g mamam kat secret recipe kat kluang mall.mak cu Qies tu la pow mama Qies ni kunun nak makan cake + mintak mama belanja sbb result SPM dia ala ala boleh tahan.haha.So mama layankan je die tingin nak makan cake + ice blended kat SR tuu.then pas makan kat SR tu ukur mall bakar bakar lemak pastu melantak session ke 2 kat Kluang station pulak.haha..bajet nak diet la kan,DIET LAH SGTT!

* yea oke takpe sekali sekala kite menterapikan diri dengan reward makan *

sebelom tu nak warning dulu,bagi sesiapa yg tgh on diet takyah la sambung scroll ke bawah.kang rosak pulak plan diet u all.yeee siyes tak tipu ni.ni mmg 100% entry pasal makan.

oke nak gak baca ye? oke kalo tergoda nak makan gak jgn salahkan ai apatah lagi salahkan ibu mengandung.

eyh? apakah?

no saya TIDAK mengandung. jupe papa Qies pon tak dah dekat 2 bulan lebey ni =P

oke dah nak sambung la ni.korang ni tak sabo sabo tau.

anak anak dara cantek menarek tertarekkk tgh menjamu selera kat kluang stesen.
Qies je jamu mata siap tertido dgn jayanya kat situ.


menu yg besh kat kluang station:

nasik lemak ayam kari + mee rebus johor.
perghhhhhhhhhhh marblesss gile rasenya.cube try test kalo tak mau lagi.

tapi sedikit kuciwa pasal ROTI BAKAR sold out pulak arini.
dahla tu menu plg sedap,hmm takpe lenkali bole g lagi.
[ ade kwn FB tye tadi betui ke kluang station ori ade kat Kluang? ofkos la dear..mmg ade kat stesen ketapi yg ala ala classic & branch agi 1 kat tepi kluang parade].

harga makanan kat sini pon not bad,kire berbaloi baloila dengan kualiti makanan.
terapi makan ni mmg besh :)





nampak tak blusher kat pipi Qies tu?

haihhh keja nyamok jayat la tu..asal alik kg je dptla 'ciom' tu.grrrrrrrrr



Nie pulak sesi gossip gal rombongan cik kiah kat Secret Recipe kluang mall.
cayalah kluang dah maju gile skrg, siap ade big apple, sushi king,chicken rice shop seme dalam kluang mall tuuu.barula besh nak lepaklepak.ngeeee :D



awek tecikk tu pon nak join gusip gal =P



slurrpppppppppp dapnye!


cake macam sedap,air panas panas gini perghhhhhhh....
mak cu Qies mmg antu secret Recipe!







gurls day out.baju seme cam nak sama tema tapi bukan pakat tau.
kebetulan yg syantek :)



mama...Qies tulun pilih nak mamam ape okay?
* sakan die eksaited belek buku menu tu,pantang nampak buku suke kemain*




Qies yg dah mule tatau nak duduk diam, habes seme benda atas meja dia nak grab.
seb baek air tak tumpah.notty kemain..
ginila jadi mama, mananya bole makan dengan aman skrg,huhu.
pastu time ni die cranky nak susu & nak titon.tapi japje pastu zzzzz dalam buggy.
[ penyelamat tul bawak buggy,kalo tak shian Qies nak titon].



qies ngan mama ukur ukur mall sambil sopeng.
mama beli tshirt, mekap mama & jajan jajan.
pastu beli stokin Qies.musti papa kata aikkk stokin lagi?
haha.mama kan suke beli stokin,syomell je.
pastu mak lang & mak cu ngepow mama baju bajan.kena pow lagi..
budak 2 org ni cam mama, pantang nampak baju syantek!
jalan jalan g brand outlet,sgt bnyk baju baby yg syantek tapi mama tak beli selai pon.
coz mama igt pesan papa, tggu papa alek nanti baru sopeng for Qies lagi.
yay yay!
pa... mothercare tgh sale gile gaban skrg niiii..tapi kluang mall mana ade mothercare.
haish.
[ kunun nak tobat nasuha sopeng brg Qiess,hahaha.tau - buat ade].




jalan jalan carik pasal lagi.
whoa byk kedai menarek kat kluang mall neh....dah cam alamanda lak ni.ngeeee...




Qies dah ek ek ek dalam buggy.dah busan & mintak mama dukung plak.
adoyaiiii lenguh tgn dukung beras sekampit neh.
papa tak caya nanti dukungla Qies...





sukenyaaaaaaaaaaaaa dia naik car antie laili :)




mak cu tak abes abes potogedix ngan Qies.
siap ade bear becau dalam car antie aily :)



beshlaaaaaaaaaaaaaa jalan jalan ngan mama...



nanti papa dah alikkk kite jalan jalan ngan papa pulak oke?




dah 2 kali makan, weeeeeeeee 'babat' mama selambak je tu.
ya ampun gemottttttnya mama Qies!
* abesla 5 hari makan sedap sedap kat kluang ni lagi bam bam mama*
Dahla kat kluang sekarang ni musim panas teramat amatnya.
pastu takde air pulakkk.adoyaii hazab betulla.
kemarau sampai kena catu ni haa.
Seb abekk atok rajin simpan air hmm kalo tak alamatnye tak mandila kiterorg.haha.
sok sok mmg tak leh kuar la sbb seme owang tengah demam berjemaah skrg ni.
memula mak ngah demam,pastu farra & now pak ngah Qies pulak.
adoyaii janganla berajngkit kat Qies sudah,dahla Qies pon baru jenak baek batuk selsema ni.
cuaca tersangat panasss lah kot.
esok dok bermalas malasan kat umah jela :)
duhet pon bole jimat.wah tu pon sebenarnya.
Sonoknyaaaaaaaaaaaaa esok cuti takyah fikir ttg keja seminggu.
time cuti kenalah spend cuti betul betul.bukan senang nak dapat cuti lama camni.kire cam rezeki terpijak neh.haha.ye siyes tak tipu.
so sekarang marilah kita....
bertralallalalalalalalalalalala.........

nite malaysia!
mwah.































13 comments:

Iryani Noor said...

mak aii... bam bam btol tgk Qiest pegang biskut tu yat.. geramm btull...
hisyhh entry nihh menyesak kn napass btul.. tgk kek & air green apple kt secret recipe tu, adoiiii terliurr.. =p

edan rashid said...

mak dia bam bam takpe weh... papa dia suka dah... qies tu control makan dia... karang kecik2 dah bam bam besar pergi jumpa dok rozmey plak... hehehe

Mama Qiestina said...

yani,

wakakakakak entry menyesak napas tu tak menahan =P

apalagi mak yong..g cari makan la cepat :)

Mama Qiestina said...

dan,

hahahhahahahaha bam bam kena jupe dr rozmey?wakakaka.

mak aku kata Qies nampak susut la dan,aritu agi bam bamm.ni berat tulang jeghhh ni..

mamamarissa said...

x psl2 qies ada 'love bite' kat pipi...nyamuk jahat kan :D

p/s : qies makin besar, makin comel...x sbr nak tgu marissa besar la yat :)

unana said...

best tul cuti.. saya sgt mahu happy go lucky.. tp sbb dah jadi workaholic nie, confirm itu hanya angangan.. hahahaha..

qies nie mesti bijak nnt, sbb suka grab buku.. insyaALLAH. =)

have a nice holiday.. =)

Bee Diyana said...

Hai..Wah,Qies sudah ada buggy...Lebih molek kan pakai buggy.Bonet kereta x penuh ngan stroller jer kan...hahah..Anyway selamat bercuti bersama family and happy anniversary for both of you(YatEkhram)...Doa kami semoga mencapai kebahagiaan hakiki bersama cahaya mata...

Suliana said...

aqil pun suka baby bites tu..aku pun kongsi mkn sekali, best tau..hehe.. ko dah ada 2 stroller la yatt?? bungy tu mahal tak?? senangkan, slim je..sesuai skit utk budak dah besar ni..

puterikurekure said...

happy anniversary yat! wahhh...qies bam2 dah mamam baby bites. khalish pon perlu diajar makan jugak ni.

geram gile tgk qies. memang muka korea abis. cuma mata je sepet. cam jepun pulak dah. ;)

semoga berkekalan hingga akhir hayat ye yat.

Mama Qiestina said...

mama marissa,

hihi marissa pon nampak cam dah big gal la skrg...syomel gileee.nanti dh macam Qies siapla asek nak melasak je ni..

Mama Qiestina said...

diana

tq for da wish lalinssss.igt je awak annv we olss kan.terharu seh!

buggy tu excelii yat belikan utk anak kakak yg farra tu dulu then now Qies pulak yg pakai.

Mama Qiestina said...

sue,

tula pasai mmg dappp kan.nenek Qies pon siap makan skali ni hah.

beb buggy tu aku belikan anak akak aku last yrs lagi,sweet cherry.pastu dah tak pakai we olss tggl kat uma joho ni.mmg berguna sgt222 tauuu..aku bleh fengsan kalo tak bwk stroller nak dukung si beras sekampit ni..kalo kat my dear dalam less 100 je.p lah carik tgh sale kat puchong tuuu..

Mama Qiestina said...

mama khalish,

hmmm cubela kasi dia babybite tuu.sedappp..musti khalish suke.Qies suke sgttt..2 kpg skali mamam jekk.

hihi baby korean la baby jepun la..mmg ramai btl kata Qies camtu..wakakkaka.maknye jawa padahal..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails