yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, March 11, 2010

baby qies demam windukan papa :(






mama amik Qies dari skola tadi, then mama tengok ade hingus meleleh kat hidung Qies.merah merah pulak tu hidung dia.
dah sok sek sok sekkk,cam payah je dia nak bernafas.
pastu Qies batuk batuk pulak tu.
teros mama bawak Qies alik umah.seiyes mama risau dah time tuu.
alahaiii anak mama tak cehat pulak :(

Mama teros kol papa yg tengah ade line phone skrg nie,papa Qies pon risau sangat bile dengar Qies tak sehat.teros papa soh mama bawak Qies g klinik dan dan tuu.
mama teros amik wallet n dukung Qies g klinik kat area umah ni,naseb baekkkla ade klinik dekat je.

then Dr Johan teros cek cek suhu badan Qies tadi.
alhamdulillah dokter kata Qies tak demam, tapi selsema n batukk je.apepun dokter kasi ubat utk Qies mamam tauu..Dokter soh monitor gakk sbb baby baby mmg mudah kena jangkitan kuman camtuu..hmm dia kasi obat batuk n selsema.antibiotikk tak payah die kata.
hmm dapat resit so bleh wat claim medical kat opis mama sok.haihh sejak ade baby ni mmg fully utilized betul medical entitlement.hehe.
[ mama Qies pon yg cek claim claim staff tu seme.,hoho]

balek je umah tadi,teros mama paksa Qies mamam obat guna syringe tu,siap picit idung dia biar die telan ubat tu.kalo tak habes dia sembur kat mama.notty betul..
then after that Qies bergolek golek atas tilam musyuk die sambil layan kol dari papa dia.
papa videocall nak tgk muke Qies yg tgh tak sehat tuu..
haihhh anak mama ni,dah pandai mengadu naseb ngan papa yeee?
dia babling2 bahase german ngan papa dia.

alahaiiiiiiiiiiiii syiannnye anak kite pa..
agaknyeee betullah die rindukan papa sbb kemain gelak sakan die dapat tgk moke papa & sora papa tadi.
baby sekecil kamu pon tau ertinya rindu..
hmm maklumla dah 2 mth lebey papa tak polok polok Qies yaaa?
nanti tak lama lagi papa alekkkk Qies hugging papa 24 jam oke sayang..





malam ini, after papa topup kaseh syg & makan obat Qies tido lena penuh senyuman..
mama selimutkan die ngan baju musyuk papa tuuu.
Mama dah bacakan Selawat syifa' banyak banyak utk Qies..
Moga syg manje mama ni cepat sembuhh insya allah...



get well soon ye sayang mama...
mama risau sangat bile Qies tak cehat camni :(
mama tak kesah Qies notty asalkan Qies cehat selalu....
mama serik dah tgk Qies kena cucuk cucuk time kena admit sbb demam mase newborn aritu.ckpla sekalii...mama syedih sgt.




syohhhhhhhhhhhhhh g jejauh ceme virus jahatttt! angan acau Qies!





mama doakan anak kesygn mama selalu cihat & gembira...





dan selalu tertawa riang macam ni :)
GET WELL SOON YEA DARLING MAMA...
ari sabtu kite nak alek umah atok kluang daah...
mesti nenek atok mak lang mak cu dah tak sabar nak tggu Qies sampaiii dah...
Qies kena cehat sbb seme owang nak main ngan Qies nanti...
Qies mesti happie kan sayang, mama ade dengan Qies 9 hari 24 jam ngan Qies...
beshnya dapat cuti lelama cuddling gomol gomol ngan Qies.
hmm tapi kalo papa ade skali lagi besh.
takpelaa dah tak lama lagi nak jupe papa..
sabarlahh mama & Qies :)


For Papa sayang,
Papa jangan risau okay kat sana..
insya allah Qies okay okay je ni...bselah baby tak cehat dia cranky cket.
mama kasi ubat on time & ikot segala pesanan papa tadi utk jaga kebersihan seme tuuu.
btw bby Qies punye insuran BSN takaful Prudential tu mama dah setelkan.Agen tu kata tggu policy & medical card je pa...if kena admit wad ke ape kat private spital dah bole guna..
[ nauzubillah biarla dijauhkan smpi kena admit].
apeun mama legaaa.. Qies dah ade insuran utk mase depan dia :)
sok senang dia nak skolaa dah ade saving dari skrg.
oke dokey.
kedengaran Qies batuk batukkk tuuu...
alahaiiii shianyaaaaa.
nak g polok polok Qies pulak :)
nite nitteeeeeeee...





17 comments:

Ini Blog AnakPakWahab said...

qies sayang~

auntie inn doakan moga qies cepat sembuh ea...

mudah-mudahan...

amin!

ummul said...

qies shayang cecepat sembuh eh...
xmo wat mama qies susah ati..syiaannn mama..=)


the last 3 pics sgt comel..hiks!


aunty doakan qies cepat sembuh..fuh!

aminnn...

Mummy Isya said...

hai k.yat...alolo cian qies demam.. get well soon ye cyg.. ayu pon mcm k.yat,konpem risau tahap maksima kalo anak tak sehat..

n kitorg pon same cam k.yat lagi, dh amik insurans takaful etiqa for Isya n ASD. mmg kena prepare dr skrg utk future anak2 kan...

nway, best skudeng blog akak..slmt berkenal-kenal ye k.yat :D

mamaelly said...

ala ciannye qies...tak pe..qies anak dara yang kuat..mesti cepat baik kan..mesti tak best je rasa bila tgk anak bertampal kat dahi tu kan yat

Mama Qiestina said...

antie inn

ma kasehhh.doakan budak tecitt ni cepat baek oke.dia rindukan papa agaknyaaa :(

Mama Qiestina said...

antie ummul.

aminnn aminnn...

hihi syomel eyh 3 piccas tu?
tula gambo photoshoot yg mama dia sukeeee.macam macam gaya.hehe.

Intan said...

Aunty doakan dak jepun comel sorang nie cepat sembuh...

Mama Qiestina said...

mummy isya,

yupsss as mama kite mmg sgt risau bile anak kite tak sehat kan..skrg ni dahla macam2 penyakit.hope die oklaaa tuu..

yups insuran kena ade utk anak anak..in case apa apa dah ade back up & yg pntg utk saving study dia :)

ya salam kenal juga.nanyi i link kan u oke.

Mama Qiestina said...

elly,

tulaa sedih hokay hati ibu ni bile tgk anak tak sehatt.nantti ko taulah camana..apepun ko doakan Qies cepat cehta..nak alik kg ni sokkk..

Suliana said...

smga cepat sembuh..aqil pun batuk2 skrg ni..baru baik demam dah batuk & selsema..jangkit aku..musim kot.. qies nak pandai something la tu..aqil nak tumbuh gigi lagi, that's y dia demam kot..hihi..smga cepat baik ye nak!!

.ArianiAizat. said...

sweetnya qies ni,demam demam still boley senyummm lagi
^__^

qies cepat cepat baek yer sayang!~
nway,cute baju baby gap qies :)

Ummi said...

demam nak banyak akai tu..

Mama Qiestina said...

sue,

tulapasaiii musim kan demam ni..budak kat skola Qies pon ade yg demam..hmm seb baikk Qies tak demma.tapi cian la selsema n batukk2 tuuu..

hm ginila jd mak kan.anak demam ngan kite2 pon demam skali.

Mama Qiestina said...

nani,

hahahahha Qies mmg riang ria sokmo.muke murah senyumann tuu.hahah.demma pon hyper ya ampunnn laahhh.

oho baju GAP tuu? mama pon suke..fancy funky2 je kan.after photoshoot nagn NSTP aritu.tak sabau tggu citer we oll publish.

Mama Qiestina said...

ummi,

yela kottt nak tambah akai kan?
ramai kata gituuu...hmm biarlah diaaa.hope cepat sehatt.

puterikurekure said...

cepat2 sembuh ye qies. cian dia...

ZuRaNaI said...

baby qies..sihat cpat2 okeh..namao smbur ubat kt mama..hiii~

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails