yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, March 31, 2010

kawan kawan tamau lawan.baru besh kan?

phewww~!
sementara menantikan kepulangan papa Qies yg kuar with adek adek lelakinya bikin keta dan sembang pasal keta je 24 jam bolela ai berFB & berblog barang seketika.[haha bahasa taleh blah sungguh =P].


napa tak ikot papa Qies ?
haih payahla nak bawak 'handbag' kesayangan ni malam malam gini.
dok umah titon golek goleks agi besh.nantila Qies dah becau bleh ikot papa g tgk F1 kat sepang circuit.ehehe.



yea kasi can papa nak jupe adek adek,kena bagi bagi mase ngan adek beradek dia & family mini ni.bile dia baru baru alik mmg bz gile,repair keta la,visit his family yadayada.orang orang kampung yg tye bila kami nak alik joho tu,sabau yee. bagi kami berjimba dulu, nanti kami pasti kan pulang melawat kawasan.haha cam yb plak =P
* ala ai tau org kg seme rindu baby Qies thp dewa*



our darling bam bam tengah syok titon kat seblah mama,kemain dari tadi titon gaya bebas kengkadang kaki syomel die tertendang mama [geget kang,dahla peha kfc sungguh].mama happy ni nak rasmikan laptop 'baru'.yea laptop dah umo 2 tawon tapi rupe macam baru selepas direbranding dek daddy angkat Qies, pakcek edan. baekkk punye serbis kasi laju,dah install window seben lagi.siap ade kipas doraemon kasi sejuk lagi.terbaekkla!
tq beri much ankel dan :))



sebulan hokay tak jupe 'my baby toshiba' neh.slalu pakai viao edan tecik sgt,tak puas.ehehe.
ni hah amik ko tgk screen becau.ai syg gile ini lappy sbb pemberian hasbenku tercinta mase we olss newlywed aritu.sentimental value dan byk gile jasa dlm berblogging,berFB dan tak lupe juge menyiapkan keja opis.kire papa Qies alek ni mmg edisi kepulangan lah sbb lappy dah siap semalam & handset yg masuk air tu pon dah siap repair and amik kat alamanda semalam.ekeke.kebetulan cantekk jez.semuanya macam dirancang baikk je.syukur.


so cam bese bukak FB wallaweh,biar betikkk ade 20 friend request?
hmm so after dah view sorg sorg,mama telah mengaprovekan kesemua kawan kawan itu :)
ade tu skoolmate skola rendah,ade tu tak kenal pon.tapi rasenya semua blog reader ai coz ramai gak yg private message nak kenal and suke tgk Qies kat blog so on.so okla berkawan biar seribu kan.if u all ikhlas nak berkawan ngan kami why not kan?
besar taman warisan pertanian, putrajaya bumi indah kami tadahkan.ahaha.






salam kenal semuanya :))
moga tautan ukhwah kite seme berpanjangan pasni.
bertemu semuanya kerana ALLAH.


kalo bole tamaula ade unsur unsur PHD watsoever tu seme yeh.tak besh la.org kata life is so short,make it suwitt lah! kan suwit kalo kite ade ramai kawan kawan yg sentiasa bersama kita dikala susah senang.kawan kawan tamau lawan.that's it.for me ai mmg suke make friends dari time kecik kecik lagi.tula agaknya serasi ngan keja jadik org HR ni sbb mmg jiwa suke mesra mesra alam ngan org ramai,ehehe.yea siyes tak tipu.tapi ade limit la kan.mesra alam tak bermakna kite over acting sampai bleh reveal something P&C seme tu.don't get me wrong.
kan baiti kan?
okay okay tamau citer pasal keja time rest kat umah.mari merehatkan minda :))


saja saja nak tengok nuffnang,alhamdulilah buffered earning mencanak canak naik :)
alhamdulilah rezeki bby Qies la semua ni.
teruja juge bile tgk semalam punye visitor blog-apalah-sangat ni cecah 3000++ dalam sehari..
senyum lagi :)




* thanks kamu kamu semua,tanpe korang sapelah blog ni*
thanks to so called mak enon juge sbb naikkan traffic belog saye.ehehe.




dan buat semua yang sayangkan baby Qies,terbaru lagi terbaek dari ladang shoot by mama,




hye semuaaaaa, windu kat shaye kee??
tenkiu sbb suke jadik kawan shaye ngan mama papa shaye :)

muahhh cket!



aummmmmm rambut shaye spiky cam papa shaye lah =P





shaye pakai baju RL saiz 1 year old tau.napa tak caye?
shaye membesar ngan jayanye sbb kuat num sushu ngan mamam bubur nasik.


okay shemuaa now mase utk shaye membambamkan diri pulak....


.




.




gudniteee.tido lena pagi senyuman :)

* shaye kena tido awal sbb baby kena ckp tido baru bleh besar dgn sihat & bijak*
agipon papa nak ajak teman tgk football kul 3 nanti.haha.so malam ni papa amik shift wat sushu shaye pulak.ehehehe.





aih dah kul 12.12 tghmalam ni.
mama jommmmmmm titonnnn!!

* papa ni ade hati nak kena titon luar ni, dah lebey kul 12 malam tak alek lagi.huhuhu..
mr cinderella =P









16 comments:

ZuRaNaI said...

hehe..peha kfc bambam tido tendang2..hiii~

ummul said...

rambut spike tu mmg terbaeeekkk!!

mcm beckham woooo..:)

Mama AqiL said...

landing baek je Qies nie..rambut takleh blah ar..terbaik dr ladang wok..!

i n n z c h u b b y said...

Kak Yat...

Qies dah sebut pa...pa...pa... tak kat papa dia?

Faheem Jr said...

komen iklas dari cikmin,

nak kata u too show off,maybe terlebih biasa sikit je..memang pertama kali menjadi seorang ibu,kita nak kan yg terbaek buat baby kita,teruja kan..mcm cikmin pernah alami..bezannya dolu2 takde blog nak tunjuk tu semua hehehe.Jangan risau ah yat..pemandangan biasa dah ni..dan cikmin rasa ni kira normal la..ada la lebih grand dari yat,cikmin biasa tengok.As long yat hepi dengan hubby dan baby qis pun cukup.Peduli kan kata-kata nista orang yang kureng berotak tu ye.. :P kan dah kata..at this hour mmg dtg lepak sini punya..huhuhu.

Mama Qiestina said...

hye mama faheem :)

tq dear for ur sincere komen tu.haha tu ai rase eksaited sbb besela citer baby kite sndri kan :)
dahla blog nila medium papa Qies tgk progress anak dia.so takpela ai citer je seme pasai Qies.kalo ai privatekan kang nanes pulak my reader..ehehehe.

muah muah baby faheem plsssssss.

Mama Qiestina said...

zuranal,

hihi tula Qies tido melasak tak hengattt oke.dia tido tghn2 between mama & papa pastu abes kaki seme tendang muke mama & papa.hahaha.baru papa Qies tau lasak gileez anak dia tido.ngehehe

Mama Qiestina said...

ummul,

hahahahah rambut spike david bechram papa dia kata =P

Mama Qiestina said...

mama aqil,

yaaaaaa terbaek dari ladang wokkkkkkkk.bilenya ni abg aqil nak photoshoot guling2 ngan Qies kat pullman ni????????????

Mama Qiestina said...

inn,


dah becok dah pa..pa..pa..kejot papa bangun pagi2 okey.papa dia impress gile teros dan dan tu ciom dia bertubi2..hahahha.angau gile ade org pggl dia papa :)

LiTtLe^m3 said...

hehe.. mestilah mesra tu mesra gak but we know the limit gitu ;) kenaa wat rambut qies gitu? comel plak gayanya.

CIK NANA said...

hallo yat!
;)
betul, smua pon frenzzzzz..

Dokter faRyn said...

best nya. best nya!

aku tengah tunggu mak aku dtg bawak paper yang ada muka ko. hehehehhehhe :))

happy for you and qies!

semoga kebahagiaan ini berkekalan ke akhir nya :)

Dokter faRyn said...

best nya. best nya!

aku tengah tunggu mak aku dtg bawak paper yang ada muka ko. hehehehhehhe :))

happy for you and qies!

semoga kebahagiaan ini berkekalan ke akhir nya :)

Mama Qiestina said...

dokter farynn,

tq lalingsssss..aku tamau Qies femes .femes amos takpe.aku hope die jadik dokter sakit puan cam ko :)

tq doakan kami.aku pon doakan yg sama utk ko.muahhhhh bby aina.

Edriena Hazelina said...

qies comey!
xsabar nak ade anak macam qies!
hehe..

rase macam nak ajak ayoe jumpe qies je bile die cuti nanti.
sebab ayoe suke baby.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails