yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, March 24, 2010

rezeki dari blog, dapat rezeki from Nuffnang :))





Alhamdulilah syukur nikmat :)
ternyata ini semuanya sudah tertulis rezeki Eryssa Qiestina..
* terngiang ngiang kata kata atok & nenek Qies,tiap anak yg lahir ada rezekinya tersendiri*



malam nie mama cam beselah on lappy and online after Qies dah syok titon.rutin hari hari harusla tengok 'umah kedua' mama neh.mana leh biarkan dia berabok bersawang..harusla kena vacuum segala.ahaha.

after Tengok fesbuk nak tau update kengkawan mama then tergerak hati nak check check nuffnang nak tengok ape yg menarek..sekali mama tengok teros blink bling mata mama dan bangkit semula semangat yg hilang sbb hal prebet & konfidensel tadi.

alhamdulillah...ade rezeki untuk Qies :)

blog mama yang tak seberapa nie dapat buffered earning & metered earning from Nuffnang.
whoa-ini-sudah-kire-satu-pencapaian-yang-baekk.
syukur di situ.tiap tiap hari mencanak canak naik pulak tu.setakat ni blog mama dah dapat 7 buffered earning & 2 metered earning.
kira okla sebab mama pon baru je join nuffnang ni,before ni blur blur je tatau nak install advertisement kat blog ni.
inipon tatau nak letak advertisement between tiap post [ plsss sape tau tunjuk ajarku sifu!].



memula mama tak paham sangat ape itu metered earning & buffered earning but kini suda tau after baca entry blog GTO pasal buffered earning & metered earning.i like his blog coz macam macam info ade :)

rupernya nak dapat buffred earning & metered earning ni traffic blog kite MESTI ramai visitor tetiap hari so advertiser akan choose blog kita utk iklankan produk derang & kita dapatlah INCOME dari situ.nampak menarek kan?

as for me,alhamdulilah visitor blog mama ni around 300-400 sehari.kira oklaa kan utk blog merapu meraban macam ni. mama citer kat blog pon kebanyakkan nya pasal baby Qies sebab mama teruja sangat nak share ngan papa & family juge kawan kawan dari jauh dan dekat.selalu sangat org tanya baby Qies dah pandai ape? Qies minum susu ape nampak bam bam? mana Qies beli baju syomel syomel tu seme and ramai sangat nak tau how mama survive besarkan Qies sendirian bile papa sailing cam skrg ni.so mama write in kat blog mama ni for all.penat la nak jawap soklan satu satu kan,tu yg kalo org tanya mana gambo Qies terbaru? then ai jawap sile bukak blog aku,hari hari aku hapdet kat umah :)
*kat rumah yee,guna broadband yg dibayar sendiri*


citer pasal cabaran berblog, dulu penah gak blog mama ni kena attack teruk ngan komen komen dari mak enon dan rase nak privatekan utk close fwens je. tapi mama kenselkan hasrat nak privatekan blog ni sbb nanti limited for 100 readers yg diinvite je.kesian ramai kengkawan mama nak baca,nanti tak dapa nak baca. ramai sangat yg dok layan blog Qies ni hari hari sbb derang bitau suke nak tau citer terbaru me & family.[bkn pasal nuffnang hokay,sbb time tu tatau lgsg pasal nuffnang ni seme].jgn ingat sy membangga diri plak ye..jgn salah faham.ni kata kwn2 saye yg hari hari tak sah tak bukak blog saye :) kang nanti ade org sentap pulak.

kan u olss kan?

to be honest, mama tulih blog bukan sebab duhet. i blog because i liokeee to blog so much!
ai nak save semua memori terindah dengan catatan kat blog.dah macam diary dah cumenya takdelah nak share seme menda yg macam personal gile kat seme owang.lagipun mama dedicated blog ni utk Qies & bakal adek Qies nanti bile u all dah besar nak tgk alek time u all maseh baby baby dan perjalanan life derang tu seme :)
mule mule mama tak expect pon ramai nak baca & suke baca blog mama tapi alhamdulillah dah ade follower 173 orang takat arini.kire okla kan!
terpilih dalam 50 BLOG TERBAEK malaysia pilihan majalah INTREND tu lagila langsung tak sangka.
apepun memang semuanya ini rezeki Qies sbb ramai sangat sayangkan cinta hati mama ni :)




btw, this is my personal blog and ofkos my personal journey.nothing to do dengan kesah org lain.mama tamaulah tulih blog sbb nak citer bad pasal org lain ke ape sbb mama tau one day Qies dah bole baca blog mama.mama suke nak abadikan kisah cinta dgn papa,kesah happy family kite,kisah kengkawan mama yg besh,kesah sopeng and tempat tempat menarek and ofkos pasal Qies kesayangan mama.nak citer pasal keja ke sowila mama mmg tak interested sbb bile alek umah mama nak happy happykan diri berehat rehat je.nak lapangkan pale otak dan tamau fikir hal keja lagi.
time keja kejalah..kan keja tu sebahagian dari ibadah :)

mama rase berblog & berkongsi rasa dengan kengkawan mmg terapi terbaek utk mama :)
mama dah jadik blogger addicted dah...
becoz mama suke tengok gambo gambo yg santek & mendamaikan jiwa.so insya allah selagi ade broadband & lappy kat umah mama akan teros berblog berkongsi idea dan citer besh dengan semua.walau berjuta juta lemon komen tah hapa hapa dtg menggangu itu tak akan memudarkan semangat perjuangan harmoni tuk teros mencoretkan sesuatu di sini..*hopefuly*



ahhaha macam panjang pulak entry malam ni kan?
haha.ni bukan entry emo hokay.tapi entry kesyukuran sebab alhamdulillah rezeki Qies sentiasa ade dimana mana.tak dapat kat sana, ade kat sini.sape tamau kan rezeki :)



So kengkawan semua yg nak dapatkan buffered earning & metered earning tu rajin rajinla hapdet belog u all ngan citer menarek tertarek mmg da bomb selalu.
kalo bole tempeklaaaaaaaa gegambo yg santek dan sharp sbb biasanya orang suke layan gambar gambar :)
tak perlu ade dslr,pakai kamera henpon cap ayam cam ai pon okay.asalkan gambarnya clear.sbb gambar kan mampu 'berkata kata' dan punye seribu makna.




printscreet rezeki from nuffnang blog mama Qiestina :)


tenkiu so much NUFFNANG!
* rezeki Qies semua ni,syukur*
sikit sikit lama lama jadi bukit :)
bole mama simpan dalam tabung Qies.ehehe.


from monday to today 2000++ visitor..alhamdulillah :)
dan tak sah kalo tak tempek gambar si jantung hati kesayangan mama kat sini....



whoaaaaaaaaaaa...Qies dapat angpau ke mama??




memang TERBAEKlah...Qies suke suke sukeee!




mama kipidap tau ngan blog mama,usah fedulik mak enon tu seme yek?
*bluweeeeeeekk*






hidup mestila enjoiceee,peace :)
apepun mama nak ucapkan bebanyak terima kaseh utk semua follower,my loyal reader & also my silent reader for your support yeee :)
TEROSKAN BERSAME KAMI OKAY.
we lebiu beri beri stronglahh!
nanti Qies dah dapat manyak angpau nanti Qies banje mamam soto ayam yg mama mashak yee.
*muah muah*






28 comments:

ketukan jemari di keyboard said...

salam mama yat..tahniah ngn rezki yg diperolehi..frankly speaking mmg min minat sgt ngn family mama yat..teruja sgt nak taw latest update dr mama yat..mmg menarik..seriyesly..kisshugluv wat baby qies shomel bambam..

Anonymous said...

wah~
tahniah kak yat ;D
alhamdulillah, rezeki akak sekeluarga
suka suka suka baca blog akak
xtau nak terang mcm mana tahap kesukaan tu mcm mana.
teruskan berblogging ;)

*farhana*

Ini Blog AnakPakWahab said...

dulu2 inn silent reader blog akak...

ntah camne tetibe rasa minat utk menulis tu dtg...

lagi2 bila inn jumpe ramai lagi geng2 chenta org kapal thru blog ni...

keep it up!!!

liza said...

alhamdulillah ada rezeki tuk qies..teruskan bercerita yat:)..jangan kisahkan mak enon tu..

Iryani Noor said...

gud for u yat..
alhamdulillah, mmg rezeki anak nih...
lg pon ur blog mmg bestt..
sonok bacer...
keep on blogging ya =p..

Edriena Hazelina said...

kak.. nak insert ads between blog tu ade dalam blog saye. saye da ajar step by step.

klik kat bawah nie je ye.

Adding nuffnang ads between content

Intan said...

Keep it up Yat!

Tulis je and pedulikan cik mek anon yg jeles meles tu...he he :D

Caiyok lah sampai 7 BE tu, Intan pon baru je dapat 3 BE dan 3 ME...oklah tu, alhamdulillah dgn rezeki anak2 nie kan ;)

cute said...

salam yat.

hahaha jwb je "ade aku kesah" kt mak enon2 tue...huhuhuh alla pengikut setia bby qies...huhuh mmg tiap2 hari kene bukak tgk kbr qies..wpun tak knl pun sbnrnye tp rase mcm dekat je dihati nie..huhuhu mybe coz bby afrina sama umur ngn bby qies n ayah afrina juga seorang 'pelaut tegar' mcm papa qies...so keep it up...pedulik ler org nk kate yat..janji ko bahagia.......

Suliana said...

go blogger!! wei..ko tak nak tunjuk ke berpa angka ko dapat tu??hehe..dulu, rancak gak ads kuar kat blog aku, skrg je dah slow malah akd elansung kot.huhu..sadis tul..ok la tu dapat bufered earning tu..hehe..tahniah!!

PixiePwincess said...

hurei qies dapat duit banyak. boleh shopping lg! hehehe and its true. i have to thank you coz keep on mentioning susu enfalac a+ tu. haha sbb i lgsg x tau apa2 brand susu fm masa emergency the first week hari tu. siries blank gila. tiba2 teringat kat mama qies ni selalu mention enfalac, enfalac, ha belasah je la. hehe

qalif minum okla. tp dia dah x suka. heeh so skrg fully breastfeed la jawabnya.

mamamarissa said...

bleh banje rissa nie :)

Anonymous said...

Congrats kak yat.. keep it up with your blog, i as ur silent reader always support u.. baby qies mkin cute la.. geram je.. rasa mau cium2 je pipi dia..my mom said, baby asyik kuarkn lidah nk tumbuh gigi.. betul ke? kalo dia da ada gigi, leh mkn mcm2 mesti mkin bam2.. mkin cute la dia.. sweet nyer kalo dpt baby mcm qies..

dey said...

kan da cakap yat femes,baby qies chooomel lagi laaa femes.
ble gomol qies x?hihi
alaa yat biar laaa org nk cakap apa.its ur blog.if derang xsuka ur blog,sapa suh bacer kan.
keep on updating ;)

Mama Qiestina said...

ketukan di jari,

ahahahahha :)
thanks for ur kind words dear..teruskan bersama we olls ya!

Mama Qiestina said...

farhana,

sukeeeeeeeeeeee sgt bile kamu suke baca blog akak :)

Mama Qiestina said...

inn & liza,

yeahhhhhhhhhh marila berblog beramai ramai :)

Mama Qiestina said...

yani,

besh yeeeeee?

tentiuuuu :D

Mama Qiestina said...

syima,

tq for info..akan godek mlm ni..kalo fail jar akak lagi hokay :)

Mama Qiestina said...

intan,

tulaaaaaaaaa kan rezeki anak kita..murah rezeki :)

Mama Qiestina said...

cute,

whoaaaaaaa wifey org kapal juga yaa?haha salam kenal :)

u takde blog ke? bole share2 cita..

Mama Qiestina said...

sue,

kang aku reveal aku dapat berapa kag ade pulakkk org lagi jelesss kat haku kang =P

prebet & konpidensel wehhh!

Mama Qiestina said...

antie ayu,

hahahhaha bolela duit beli eskrem Qies :)

oho Qies penggemar enfalac A+ no 1.oho bb qalif nak nenen mama juga.guddd...bf mmg terbaekk!

Mama Qiestina said...

anon,

tq :)

yes insya allah kan teros memblog & share citer Qies dn semua :)

thank for ur saport.

Mama Qiestina said...

dey,

hahahahha fames amos cam peberet papa Qies tuuu =P

tula ade mak kesah org tak suke blog mak?? ngeeeeee

Eyriqazz said...

tahniah..teruskan usaha..terimakasih kerana linkkan blog saya..terharu...comel anak ...nak cubit2 pipi..hik3...

Mama Qiestina said...

eyriqazz,

thankss bro :)
ur blog really inspire me too..

sama2 kite help each other..
btw ur alisya pon syomelll..bole kawan ngan my Qiestina :)

Faheem Jr said...

hai qies dan mama..dalam bebelas org yg sekodeng tu ibu shaye la aunty yatt..ngeee..dia kata qis syomel..shaye pun comel..mcm auty yatt taip la kan..sape lagi nak puji anak kalau tak mamanya sendiri..hihihi..

Kaseh NazLieza said...

kak yat..nk soto..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails