yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, October 20, 2010

all about our pwincess bufday bash pawtay.





hihihi baca title pon dah tau kan pasai ape?
ngeeeee :D
janganlah buhsan eh, asek-asek citer bufday pawtay qies je.mama diye ni tamau menghampakan semua yang teringin nak datang, nak join sekali kemeriahan majlis qies tapi tak dapat datang.



especially entri ini khas utk atok,nenek maklang and mak ucu kat kluang.
eyh utk mama lina yg sarat membuyong jugak! yang katanya ngences tgk cake tantek qies nieee.
* qies ade simpan utk mama lina, bile mau dtg arr?*



:))


ramai jugak yang bertanya kat mana tempah cake, tempah kuih, tempah nasi ayam sodapp, sapa buat deco pawtay seme.hihihi.
so mari sini mama qiestina buat special entry for our lil munchkin birthday bash secara berjemaah.HAHA.


here we goes....







cake yang tantek ni dibuat oleh kawan opis mama, antie izma.
diye bukan saja berbakat jadik civil engineer tapi jugakk bakers! :)


berapa rega? oh p& c ye kawan-kawan.nak tau pm/emel tukang buat cake.
kang mama qies reveal sini ade org kata show off pulak.payah jadik artis lah sgtttt ni, ade je org dengki dengkos.muahahahaha.






tengok ni kapkek diye buat, tantekkk kan?
aritu mase bufday papa pon order kat diye.terbaekkk!

harga bole runding2, kualiti berbaloi lah dgn harga yg ditawarkan.
*ewah ayat cam iklan tv*



nie kapkek pilihan papa qies, sesame street.





berminat nak order?

call/sms tauke kek di....




http://applegreenskitchen.blogspot.com/



okay ni kuih talam keladi sodap lagi ikot tema majlis sape buat?




tema ungu puteh tuuu!




harusla bukan mak ngah syomel yang buat :P

nie tempah kat cik syikim, juge opismate mama.





dan ini antara menu/makanan yg sesuai utk bufday party bebudak,



air kotakkk, pon nak ikot tema jugakk :P






gegula, sumi jelli seme memang peberet no 1 kanak-kanak riang...
so wajib adee..






oh ni menu wajib ade tiap kali kami buat makan-makan..




puding koktail by mama qiestina :)



nie pulak mama angkat qies yang tlg buatkan for qies,


.


.



agar-agar merah mami ena...

sodappp!







puding nata de coco laili by mommy ori :)

phewwww berbakat kan mama-mama angkat seme memasak..biasalah tgk ar sape sifu :P




nie pulak kalo kata mama qies yang masak mmg korang tak percaya...



sebab mmg bukan mama qies yang masak.
order je kat kedai pak tam, foodcourt teja precint 9 belakang opis mama.


memang terbaekkk! kedai dia semtiasa full house okay.
dan sgt superb service dia, bole nego-nego.siap kasi hadiah kat qies :)
ma kacehh!





yang nie pulak mmg peberet no 1 kekanak n bapak kekanak jugakk :P



tq to mommy ori n ibu rinie sbb gigih menggoreng seme ni :)
mwahhhs!






nie deco pawtay ni ade hired pawtay planner memane keeee?


haha, nan ado.we olss party bese-bese jeeeek.
so makanya mama + papa yg buat sendiri demi anakanda tersayang.


ape yg penting kerjasama kan :)




meja cake penuh riben-riben :)

pon harus ikot tema.








straw pon harus karer tema :)



dan inilah org kuat disebalek pawtay ninina....



papa qiestina...




dan daddy ayau.sambil tgk bola sambil tiup belon.style habes ah!








nie mama qiestina punye keja, menadobe photoshopkan marvelous pix qies, menampal bagaiii...



kreatip tak idea mama? sepit gambar guna sepit baju jeeek.hahaha.
tapi ramai kata tantek, siap nak tiru agi for deco party anak derang.ngegegegee.

* yea silalah tiru kawan-kawan*






dan after berpeluh ketiak, inilah hasilnyaaa...






simple deco for qies pawtay :))
puas ati beb buat utk anak!



papa qies kata baru feel buat sendiri...kalo upah org tak feel lah.papa qies kata mama ade bakat buat mende-mende ni seme, supose bukan keja as HR..
yela papa, layanssss...
suka suka bolela..


mana tau in future kan, papa photographer & mama wedding planner ke party planner.wakakakaka.
* kompem meluat mak enon baca ni, ade mak kesah? ngueheheheh*





dan si AJK ribena tecik ni tak abes-abes skodeng ribena berais tauuu....



budak demam 39 ade hati nak ais.no no no...

* daddy ayau buat air sedap sangattt!*





okay apepun ma kaceh daun keladi for papa yayang for banje semua ni utk pawtay anakanda kita yang tercayang :))



taon depan kita buat ala-ala party kat padang pulak nakkk?
bole photoshoot outdoor guling2..ngeee...






belon tu 3 simbolik 3 of us :))




okay hope u guys puas menjamu mata dengan makanan yang menggiurkan ini seme.and hope dapat idea camana nak buat bufday party for your lil ones yeee :)
* especially for mama aqil*



and jangan lupa ajak qies & mama + papa join.ehehhee.


14 comments:

Fana Flora said...

OMG, mama yat meriah giler
tgk gmbar pon dh tahu meriah
belom dtg lg...
:DD

tahun depan, nak g birthday part qies boleh~

Mama Qiestina said...

fana,

muahahhaha tula fenat giles pastu,baru bufday nii.sok qies nak kawen tatau lah camana mama + papa.fengsan koot :P

ye insya allah kalo ade rezeki jupe thn depan :)

:: noremy anak rahmat :: said...

meriah sesgt....
jeles sbb x brada di sana...
huhuhuhuuhuhu

che'ayu said...

sy suka tgk kek tu..chumel..dhla sy tgh mencari org yg leh wat kek cantik cenggitu utk bday putri sy akhir bln ni..tp sy kat johor la plk..kalu sy kat area ptrajaya..lm dh sy tmpah..=)

anyway mama qiestina..congrats sbb dh berjaya wat 1 birthday party yg menarik,teratur,chumel..i like..=)

Suliana said...

cantik kek.. hari tu beday aqil pun kasi sesame street kat nursery :-)

Elin said...

emmm..kek tu cantik sgt n nmpk yummeh... Yat, jd dtg tak b'day wina ahad depan? da email hr tu...

Mama Qiestina said...

elin,

eheheheh mmg tanten n cedapp..

ala emel yahoo ade prob ckit la,cube resend kat yat@pblt.com.my

nieda said...

food presentation menarik..nmpk semua sedap2

nanie said...

weee kek itu sgt shantekkkkk...yummy eh.nnt besday ank teruna nk try order lh....highly recommended kn.? hahaa...

mommysofea said...

hi mama qiestina!
blogwalking here..tgk2 entry kita sama pasal besday party.hehe.

btw,memang best kan main party2 utk baby kita.mommy n daddy nye yg lelebih.haha.

i link ur blog to mine k if u dun mind.=)

anna said...

kak yat nak tiru deco yang gantung2 tu...gambar qies dari lahir hinggaa kini...untuk majlis haziq...boleh hehehe minta permisi dulooo..:) apa2 pun memg menariksss besday qies tu...:) i like:)

Mama AqiL said...

bagus..bagus..kasik idea kat ai

itu namanyer "sharing is caring " hihihi..

hope dpt wat deco for aqil besday nanti..but untill now tarikh tak confirm lagi..tungguuuuuuu ..

for sure maaa..we all ajak ur family together2 memeriahkan party...bak kata aqil...qies ninina..hihihi..bile nengok video dia ngan qies kat kedai mkn..

NanA said...

besh...terbaik...!!thumb ups

axie said...

mama qies,
i nak buat besday my boy sabtu ni..
i order pak tam jugak bila baca belog u ni..hehe
lagik satu i nak tiru deco gambar guna sepit baju tu tau..hiks :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails