yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, October 3, 2010

semoga di ruang rindu kita kan bertemu.

dearest papa yayang,

agaknye apa kabar papa kat kapal tu eyh?
masih demam rindu kat anak kecayangan papa lagi kee tu?


beberapa hari nie anak manje papa tak lepas asek menyebut 'papa'.
aseklah berpapa-papa dgn fasihnya.kadang-kadang diye buat adegan yg menyayat hati, dok cari papa kat bilik or serata mini home kite ni.
mama rase she really miss u terribly, sbb kadang-kadang tu baru je bgn dari titon first words dia teros 'papa'.agaknye qies mimpi jupe papa kot.haih la anak kita yg cerdik!

mama cakap 'mama' die balas balek 'papa' dgn nada yg syomel :)
laju dan jelas je words 'papa tu.


yeah she really miss her papa, kuat betul bonding diye ngan papa kan..
yela qies kan truly daddy's gurl :)
moke potosetet, perasaan pon sama macam papa diye yang dok angau terindu rindu kat sana.
even dah 3 mth 13 days qies tak bertentang mata polok polok ngan papa, tapi diye dapat rasekan jalinan itu.ikatan pertalian darah itu.
maksudnya, even qies baru aje nak masuk 13 months, memori diye sgt bagus.
diye bole ingat kan apa yg terjadi kat sekeliling diye.
dan dah mule ade feeling :)





yes papa, i miss u terribly...


papa tak caya, tengokla ni 'bukti' how much our pwincess miss u..bangun je titon teros terbuntang mata carik papa...
papa tengok ni harus rase nak terjun laut eyh nak terbang polok qies tau!




video

so syomel kan molot diye panggil papa tu.ehehe...







nie pulat ralit dengar lagu barney, tersengih sengih tunjuk gigi 3 batang diye :)
pastu dah laju berjalan & mula cari papa kat bilik, tapi malangnya papa takde..sian qies.







hello papa!





qies monyok sebab papa tak balek lagi ke tuuu?
sian yayang amma...




qies truly madly deeply miss her papa, nak main-main macam ni...


papa..qies nak naik car ni lagi plissss!



apepun, insya allah selagi termampu mama kan selalu cube buat qies happy.
mama tamau qies bersyedih biar tak selalu dapat bermanja dgn papa macam baby lain..
tiap hari mama tunjuk gambar papa kat lappy dan citer kat qies how much papa sygkan qies. how much u sacrifice for her. she must be proud of u papa..
and sometimes diye macam angguk-angguk senyum :) * macam paham je*
qies anak mama + papa yg strong sbb dari dalam womb lagi mama dah ajari diye jadik kuat.
insya allah..


we just praying hard semoga waiting games ni kan berakhir tak lama lagi..

*ameen ameen*



we always pray for the best :)

*hihi moke qies nanes poppa tak alik-alik lagi*



mama akui, beberapa hari nie semangat semakin hilang.maybe gara-gara asik membilang hari je bile wajah kesayangan kami nak balek. sebab dah delay tu yang maybe jadik down. nak call papa qies pon tak dapat dah masuk 5 hari.tskk.* ele baru 5 hari pong,huks*

dalam situasi ni, 'hanya yang mengalami kan memahami'.yang tak mengalami rase ini sila dok dendiam.huhu.
orang kata, berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul..
frankly speak, it's not easy to be me.to handle qiestina yg semakin lasak ni alone.
kalo mama sakit pon kena buat-buat sihat sbb mama kena jaga 'amanah' ni dgn sebaiknya.
dahla sakit lutut mama tak elok lagi, ntah tatau kenapa ngan lutut ni sengal semacam.dah mcm org tua pulak rase.adoyaii.
nak g berurut mama tggu papa alik dulu lah nanti..

tapi mama redha, ini yang ditakdirkan buat kita. mama akur, aturan tuhan sudah semestinya yang terbaek buat kita kan..
ala mama qiestina kan superwomen!
* tapi lagi besh kalo papa ade sbb bole jadik wonderpet -ape-yg-penting-kerjasama-*


duhai hati teruslah bersabar menanti detik itu plisss...
sikit je lagi.dah tak lama lagi..for sure the day will come aite..

okay, mama rase mama kena terapikan diri dengan mamam yang sesedap skrg, kalo tak nanti lagi tekanan dan mendatangkan marah. pastu merapu bukan-bukan kat entry belog ini.huks.
pastu solat isyak dan titon ngan qies sambil berharap mimpi indah jupe papa :)

okey dokey namo sesyedih jom kite chills!! :))


16 comments:

ikbalzura said...

cian qies....auntie pat rsa pe yg qies rasa....sabar ekk....xlama ag sure papa dh leh balik....tunggu...

Mama Qiestina said...

antie zura,

tq for ur saport :)
tskk tak bole blah la part anak rindu papa nii.siyes..

hmm just pray hard papa diye alik asap..amin,

btw ni mizu yg selalu komen kat FB tu ke?

iCaLoVeZiE said...

owh.. siannya dok jauh-jauh ye.. semoga qies and mommy tabah ye..

tapi sebenarnya dok jauh ni sweet jugakan? bila time papa balik la.. off course!

emi said...

'hanya yang mengalami kan memahami'... this is very true dear...

i've been tru this b4... but in my case... i was the one who had to be alone n away from the family (masa buat KPLI dulu)... walaupun masa tu jarak cuma antara Johor n KL... but distance always remain distance when you talk about missing the loved ones... ada masa tu pernah dekat sebulan baru dapat peluang jumpa Amalia n Abg. Ipul... hanya Allah jer yg tau perasaan kita masa tu kan.... 2nd time was when Abg. Ipul pulak kena fly dulu ke Japan thn lepas... 2 bulan menanggung rindu... huhuuhu... lagi parah...

whatever it is... be strong n cheer for d lil' one... we r their strength... just remember one thing... apa saja pengorbanan yg kita buat sekarang adalah untuk kebahagiaan bersama for the future... InsyaAllah Allah akan sentiasa bersama-sama memberi kekuatan kepada kita selagi mana kita masih ingat padaNya...

@ MaMa ALyA @ said...

alahai....shomelnyer qies... hehe. bila dah pandai cakap kita lagi epat touching kan akak.. setiap kali tu sebut papa jer.. belum pandai tanya "mama, papa mane?".. cant imagine kan akak kalau anak tanya gitu.. lagi tersentuh hati nie.. huhuhu.. btw mama qies & qies terus sabar menanti kepulangan papa yer.. :-)

Suliana said...

ko pun sakit lutut gak?? hmm.. aku dah gi urut hari tu, alhmdlh dah ok balik..

p/s: qies mcm dah susut skit je kan.. nak melasak la tu..

Suliana said...

ko pun sakit lutut gak?? hmm.. aku dah gi urut hari tu, alhmdlh dah ok balik..

p/s: qies mcm dah susut skit je kan.. nak melasak la tu..

littlehumblelynn said...

sabar yea........ :(

Anonymous said...

you are very strong woman..congrats..sgt2 kagum dgn awak..sy silent reader awak..sy ni dok pk2, mggu depan hubby g out station 2 days (2 hari je pn..huhu)..cmna la nk handle my little boy sorg2..xpnh kna tgal sblm ni..insyaAllah cuba jd strong woman cm awak..caiyo!!

Mama Qiestina said...

anon,

tq for ur kinds words :)

saya takla kuat sgt, somtimes down jugak.tapi bile sy mule rase down sy fikirkan qiestina yg sgt2 perlukan saya.she's the reason am alive ;)

btw, insya allah kamu pon boley.
anak-anak kekuatan kita no 1..

Mama Qiestina said...

kak emi,

huwaa terharu ngan komen kak emi.dari japan tu :)

betui kan hanya yg alami yg paham..

itula sometimes terasa down jugak bile hubby takde disisi.lagi bile kita sgt perlukan dia.hmm yat amik semangat dari kak emi lah..

yat pk skrg, ekhram g keja jauh + lama berbulan for our future gak, tu yg jadik cool semula..

insya allah, tuhan sentiasa dgn kita kan!

Mama Qiestina said...

mama alya,

tula pasni dah tau tanya 'papa bile nak alik?" huwaaaaaaa lagi sobs sobss.kena siapkan jawapan dr skrg ni..

macamnila life kita kan nurul, kena kuat demi anak :)

Mama Qiestina said...

ica,

tula org kata sayang wife tinggal2kan..sayang anak pon sama :)

mmg suwittt bile dah lama tak jupe, lovey dovey 24 jam.eheh

Mama Qiestina said...

kak lin,

yesssza akak, selagi mampu sabar..sabar :)

Mama Qiestina said...

sue,

hmm tula lutut ni tatau kenapa..kalo nak solat tu skait gile nak bersujud seme.

ntahla tatau la maybe effect dari c-sect aritu ke apa.nanti ekhram balek baru nak p cek up ni.tu tak sbr nak tggu dia alik ni.huawawa

haah seme kata qies dah slim,lasak gilee ko! tak larat nak kejar dia al ni..kena pulak kaki mama sakit.adoyaii.

Kaseh NazLieza said...

lieza jg akn doakan semoga family wonderpets akk akn kmbali bersatu sempurna semula..amin...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails