yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, October 5, 2010

hari ini sudah 13 bulan bersamanya.






syukur syukur alhamdulillah :)
^_________^


dah 13 bulan ALLAH s.w.t beri mama peluang menikmati pahit manis masam masin kelat menjadi mama buat Eryssa Qiestina.

ehehe kelat pahit pon ade ke? adelah ckit, tapi dalam 1% je kot.the rest seme sangat indah dan beerti.sebab hari-hari mama mengukir momentos terbaek dgn qies.


hari hari mama mempelajari sesuatu yang baru, dan insya allah kan cube menjadi ibu terbaek buat qies.
mama promise u myonly yayang, never let u down..
mama janji kan selalu temani qies biar ape pun keadaanya..


dan terima kasih ya ALLAH kerana mempermudahkan jalan menjaga anugerah dan amanah mu ini..
mama bersyukur sangat-sangat, sepanjang 13 bulan ini semuanya baek baek saja.
tanpa ade masalah besar melanda, yang kecik kecik tu adelah.
sakit demam qies tgh nak membesar seme, biasalah kan :)
ia mematangkan mama utk hari-hari seterusnya.
syukur, biar tanpa papa qies disisi, mama diberikan kekuatan + semangat utk membesarkan qies.biar kadangkala meruntun naluri keibuan, tapi mama promise demi buah hati mama.. kan selalu kuat biar ape pon cobaan melanda.


she's the reason am alive.
bila terjatuh, diye buat mama bangkit.
bila syedih, diye buat mama tersenyum :)
dan mama takkan menoleh ke belakang lagi kerana dia amanah buat mama dunia & akhirat.
penyambung warisan mama & papa..


to my yayang,

mama iringi doa tak penah putus di tiap langkah perjalananmu sayang...
tiap hari tanpa henti.
terus lah menjadi penyejuk hati dan penyuntik semangat mama ye :))




senyum tawanya penguat semangat no 1! :)




okay mari kite lihat sepanjang 13 bulan ini perkembangan cik eryssa qiestina;





sudah sangat hebat memanjat tgga!






gaya lagak ngeri, adoiyaii seb baek umah kite takde tangga.tapi alik umah nenek PD siaplah!







sudah pandai berkawan-kawan :)





mamam makanan org besau.paling suke telur hancur ngan nasik :)




dan yang paling mama suke, qies masih dan sangat friendly baby..
dengan sesapa pon diye tak takot, takde hal punye teros nak manje.tu yang buat hati ramai org cair macam cekelat coki-coki.hiks.





with her favourite ibu rinie :)

paut manje kuat kemain!





anak manje kesayangan mama lina :)
sehari tak jupe bole demam mama lina.haks.







dan juge kesayangan papa shah.sggp redah hiway MEX memalam bute demi kerana Qies.kuikuikui.







ewah ewah si manje pak ngah!



dan bile g memana open house, mama bole mamam dgn aman sebab ramai volunteer nak dukung qies, sbb qies tak kesah lgsg ngan sesapa :)





ala manje ankel faridz!





olohhhhhhh manjenya ngan papa to be, ankel nusin.







sbb qies sporting, dah kena buli memacam.hahahaha.

:))






okay ape adiah sempena 13 bulan ni?






cam biasa muahhhhhhhh dari momma!




dan tentunya kepulangan papa tersayang 2-3 hari lagi.
yeayyyyyyyyyyyy cant wait :))




papa qies tggu tau poppa alik kat depan pintu nie, nak polok poppa kuat-kuat tamau lepas.

dan tak kasi can kat momma :P
* balas dendam 3 bulan and half tak jupe,hiks*


ni saja bagi papa gewammmm meronta-ronta nak balek...




kaki bam bam yang papa rase nak geget n kunyah!



yeay yeay!

poppa ku suda mau pulang..lalalalalaallala...
papaku belikan toys manyak...ngeee...






tak sabar nak tgk aksi qies terkedek kedek lari menerpa kat papa nanti :)



btw, pagi-pagi tadi papa qies dah call wish happy 13 mths old yayang..then papa qiestina said insya allah this week jugak papa kan pulang sbb pengganti dah standy kat kemaman.punyela tak sabar papa nak alik tu, rindu sgt kat qies.yela ni tempoh terlama papa tak jupe qies.selalu blom ckp 3 mths dah sign off.
so we just wait and see ajelah yayang :)
* tak bole happy sgt kang takot tak jadik lagi*


ma aceh papa yayang..
papa call pon dah buat mama and qies happy giless.!
tak kisahla poppa nak alik bile, kami faham bukan papa suka suki nak delay balek kan..
semenya sebab keja.


we luv u so strong!! :)



** kelakar gile qies takmo panggil papa time papa call tadi, maluw lah tu :P
kalo papa jauh asek sebut jek. hailaaaaa qiestina!

8 comments:

yatie.sb said...

Happy 13 month utk qhies & mamanya.
he he he.
smoga terus sabar & tabah mendidik qhies supaya bjaya hidupnya kelak.

ckp psl cokelat coki-coki..
itulah yg sy suke mkn mase dlu..picit jek..haha

@e_da said...

happy 13months qies.. mika 2 hari lg birthday 14months.. tiap2 bulan kita ingat kan yatt... sian qies nanti 2-3 hari jumpa papa ya...

arisyanaziq said...

epy 13 month qies... ermmm... best ler baca blog nie... begitu santai..

dieha said...

happy 13months qies..be a gud gal for mama n papa..moga kalian bertiga bahagia selamanya...

:: noremy anak rahmat :: said...

(^_^)
hepy 13mths qies bam bam...

bila untie nk jmpa qies bam bam nie?present qies ada dlm gobok untie lg..

pa pe pun,behave ye cayang...

sayang dier!

littlehumblelynn said...

yatt

very good news.......tumpang happy nih :)

Mama Farra dan Faris said...

paling suka tgok gambo the three
musketeers...farah qistina, ninina n farra..

Farah Zamri said...

yeay!
kak farah tumpang happy skali dgn qies..
kesian qies dah lame x jmpe papa die..
skejap je lagi papa nak balik..
kak yat nak wat suprise ape lah agaknyer tu..
hihihi..
muah muah sket kat qies!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails