yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, October 6, 2010

the waiting games is really worth it.*super happy*







pemberitahuan : entry ini mungkin akan sedikit mengusik jiwa dan memerlukan tisu bagi yg berjiwa dalam hati ada taman.mungkin jugak akan mengundang rasa agak angau di hati kalian :)





akhirnya, after asek counting days and months kini kami sudah bertiga-tigaan semula!
papa + mama + qiestina is superhappy on earth.
keluarga kecil kami suda bersama semula.
yeayyyyyy!



I LOVE U..U LOVE ME..WE ARE HAPPY FAMILY..
* nyanyi lagu barney peberet qies jap*



papa qies sampai our mini home dah dekat pukul 12 malam.tetibe rase macam citer cinderella pulak.HAHA.sesampai je umah teros papa rase nak terkam si syomels kesayangan diye tu.tapi ofkos mama kata no-no-no and soh papa cuci kaki sesiap dulu.yela tak elok dari luar memalam buta kan :)




^___________^



qies tgh syiok titon mase papa sampai tu.tapi bile diye dengar sora papa dok panggil-panggil nama diye, teros terbuntang weh!
qies pandang stranger je mula-mula tu, yela tgh mamai baru bangun titon kan.
a bit cranky la kan sbb tdo kena kacau.then kejap je..
pastu teros lentok manje, tenung muke papa happy sambil gelak gelak nampak gigi diye.
then yg paling mahal tu ofkosla bile qies panggil 'papa'.
manje je sora qies.

haaa teros pakcek tu rase angau tak hengat! sunyum sampai tinge..
habes dipolok ciomnya lah anak dara diye.mmg bebetul dia qada kiss 3 month tauu.
sampai lebam pipi qies.* eh tu tipu, lebam sbb jatuh terhantuk lah*
hihihihi.


inilah saat paling touching itu,

let's the picture tell how both of them feel...




weeeeeeeee finally after 3 months 15 days :)
papa dah balekkkkkkkkkkk!

* tengok senyuman termanis qies tu*

yeayy yeay!
qies rase macam mimpi lah mama..

mama qiestina pon ala-ala tersayu nak nanes time ni.sayu plus happy sebab akhirnya qies dah bertemu semula dgn papa diye.yang dia hari-hari sebut tu dah ade depan mata.bukan mimpi or cobaan.ini betul-betul.







papa, qies windu shangat kat papa tau.qies sampai demam-demam tau..
tapi kan napa papa nampak dah chubby neh? papa mamam manyak eh papa?

ehehhehe.

*agaknya tula dialog qies, dia babling bahasa german tapi mama try translatekan :P*



dan pagi ini, kemain bergumbira anak beranak itu bermain-main bersama :)
qies langsung tak nanes ke takot ngan papa diye. kalo dah darah daging diye tu kan, diye tau aje.
teros manje tahap gaban-tak kasi-can-kat mama lah :P
golek golek.kejar-kejar.ketawa sama-sama. terkekek kekek qies gelak bile papa geletek diye.
haih a moments like this, sangat super suwittt for us.
REALLY WORTH IT THE WAITING GAMES.

qies pulak dah laju berjalan..lagilah papa suke nak main ngan diye. lucu sgt pagi nie, ade je aksi diye yang buat mama rase takmo g keja tau..
tapi takpe next week mama on leave bole doplohpat jam ngan qies and papa!
yeayyy..


dan ewah ewah, papa bawak notebook baru siap ngan berokben.so lepasni takyah rebut-rebut lappy ngan momma.kalo tak tu sorg nak bermuke buku, sorg nak surf mudah.com.HAHA.

kini tidak lagi :)
siap bole bermuke buku sesama padahalnya online seblah-seblah.gediks kan :P






ekekekeke ade laptop becau-sedang-kecik sekarang ni :)
qies pon ade tauu, bole bukak fesbuk jugak.hiks.


okay dokay.
nak calling-calling mr mama at home pulak :)
harus tengah bergumpal-gumpal dan tak mandi lagi ngan qies.hiks


:)


futnot: phewww... banyak gile list thing to-do neh.HAHA.

26 comments:

ummi nia said...

alhamdulillah..kembali bertiga-tigaan alek..sweet sgt qies senyum..3 lappy skaligus on yer..qies siap bediri lg nk berfesbuk..ekekeke

dieha said...

selonoknya....sedey pun ada td..tp ku thn jebat...turn i bila plak nih...windunya...

Anonymous said...

hm.. bestnyer qies.. saidatul jer blom lagi... heheheh

NURHANI (BABY) said...

bestnyer qies... saidatul blom lagi... hehehe

noris_mdnoor life said...

sedihnyee tgk 2 beranak ni..huhu
happy 4 u dear..hehheee..yeaayyyy...rs dunia ni milik kita je kan yattt...!!

NURHANI (BABY) said...

bestnyer qies... saidatul blom lagi.. hehehe

Mama AqiL said...

meleret senyuman qies tu yatt...hepi yea bile papa dh alek...key..nanti leh g jenjalan ngan papa+mama yea..

psst: nanti leh dtg besday party abg aqil bulan 11 nanti..

i n n z c h u b b y said...

happy for you!!!

kalo alif x sign on lagi,nnt boley la kite jumpa...

NanA said...

hepinyer...syoknyer...next week kompem hepi family holiday..qies bg senyuman termanis utk papa ksygn..suweett!

Dong, Dia & Azra said...

memang menyentuh hati setiap kali baca entry pasal kepulangan papa Qies.

Dong, Dia & Azra said...

memang menyentuh hati setiap kali baca entry pasal kepulangan papa Qies.

Kaseh NazLieza said...

akk yat....akk ja'at...meleleh2 air mata lieza akk tahu x????? wawawawa...tp lieza happy sgt utk akk sekeluarga...finally hikmah tbsr akk bersatu semula...

nieda said...

wow bestnya cintah hati dah balik...pakat nyanyi lagu barney sekali lagi..WE ARE HAPPY FAMILY..

pasni boleh ukur mesia plak yat..mesti byk plan tmpt nk bercuti..

Suliana said...

yeay!! happy for u!! comel qies senyum manis tgk papa dah alik ye..

Mama Farra dan Faris said...

hadoiiiiiiiii........


abis sekotak tisu aku..

welcome back papa..

ann @ hatiberbunga said...

lebarnya senyuman qies tu..
tu yang wat hati papa dia tak keruan tu lama2 keja jauh tu. ;)

lily_i-me said...

touchingnye kak yat..
happy ending story kan.
=))

have fun!!!

Mama Qiestina said...

mak ngah,

nguehehehehehehe tisu wat lap ingusss keeeee?

ninah celsema lah pulak ni..malam kng igt nak bawak g annur lah..kalo sempat nanti ninah ajak poppa dtg raya umah mak ngah.kalo tak smpt kita jupe weken ni kat kluang eh :D

Mama Qiestina said...

dear my lovely reader,


ma aceh sayang sayangs semua for kinds words.tak tereply sesatu sbb busy tahap dewa.almaklumlah incik suami dah alik kan :)

btw, thanks for those kinds words.qies yayang cayang korang semua! mwahh!

littlehumblelynn said...

hurray!!!!!jap..jap nak lap airmata..sayu tgk 2 beranak nih.. :)

ika_nabila said...

i am happy for u kak yat.. hehehe..
kekasih hati ika pulak turn nak naik kapal.. huhu....star la jurney ika pulak.. tp xpe.. dia pergi dgn tinggalkan berita gembira.. insyaallah tahun depan kami bertunang... kak yat sila datang eh.. hehehe..

Marini Abdul Rahman said...

salam kakyat..

terima kasih sbb sudi singgah blog nini ye.

senanye kan, nini pun pernah bace berape kali blog akak ni tau.. tu yang bile bukak haritu, eh rase cam familiar je akak ni.

selamat bergembira dengan family tercinta ye kak. mesti rasa blessed sgt² kan. alhamdulillah.

p/s: kak, birthday hubby kite same la. tahun je lain.:)

N'Kay said...

cedih dengar bila baca entry kak yatt kali nih.....huhu.takper dah jumpa dah..qies polok2 papa puas2 k..kak yatt pun aper kurangnyer..huhu...semoga happy selalu...

Diyana Razali said...

Yatt,

Im so happy for you dear...Selamat bergembira bertigaan ya...Selamat ukur Malaysia bersama papa + dak tembam 2...Insyaallah klu ada masa nanti bee hantar kan steamed chocolate moist cake tuk papa homecoming ya...Dah lama x cudle2 dak tembam 2...Mana lah tahu kan,papa balik kali ini ada rezeki Qies dapat adik..heheh...Klu ada rezeki apa salahnya kan...Enjoys every moment dear...

mrs.ecam said...

alhamdulillah...akhirnyer....salu bce psl qies ngan mama die ni bleh rs skali peritnyer nk nunggu papa qies ni blk ek...aku yg kne tnggl ngan laki otosen smnggu pong dh meroyan ni kan plak 3 bulan...hu huiiiii

|| y a t i e.sb || said...

kepulangan yang dinanti~
tgok qhies tuh..sukenye die..
mama die lg la suke tuh :) huhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails