yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, March 31, 2010

kawan kawan tamau lawan.baru besh kan?

phewww~!
sementara menantikan kepulangan papa Qies yg kuar with adek adek lelakinya bikin keta dan sembang pasal keta je 24 jam bolela ai berFB & berblog barang seketika.[haha bahasa taleh blah sungguh =P].


napa tak ikot papa Qies ?
haih payahla nak bawak 'handbag' kesayangan ni malam malam gini.
dok umah titon golek goleks agi besh.nantila Qies dah becau bleh ikot papa g tgk F1 kat sepang circuit.ehehe.



yea kasi can papa nak jupe adek adek,kena bagi bagi mase ngan adek beradek dia & family mini ni.bile dia baru baru alik mmg bz gile,repair keta la,visit his family yadayada.orang orang kampung yg tye bila kami nak alik joho tu,sabau yee. bagi kami berjimba dulu, nanti kami pasti kan pulang melawat kawasan.haha cam yb plak =P
* ala ai tau org kg seme rindu baby Qies thp dewa*



our darling bam bam tengah syok titon kat seblah mama,kemain dari tadi titon gaya bebas kengkadang kaki syomel die tertendang mama [geget kang,dahla peha kfc sungguh].mama happy ni nak rasmikan laptop 'baru'.yea laptop dah umo 2 tawon tapi rupe macam baru selepas direbranding dek daddy angkat Qies, pakcek edan. baekkk punye serbis kasi laju,dah install window seben lagi.siap ade kipas doraemon kasi sejuk lagi.terbaekkla!
tq beri much ankel dan :))



sebulan hokay tak jupe 'my baby toshiba' neh.slalu pakai viao edan tecik sgt,tak puas.ehehe.
ni hah amik ko tgk screen becau.ai syg gile ini lappy sbb pemberian hasbenku tercinta mase we olss newlywed aritu.sentimental value dan byk gile jasa dlm berblogging,berFB dan tak lupe juge menyiapkan keja opis.kire papa Qies alek ni mmg edisi kepulangan lah sbb lappy dah siap semalam & handset yg masuk air tu pon dah siap repair and amik kat alamanda semalam.ekeke.kebetulan cantekk jez.semuanya macam dirancang baikk je.syukur.


so cam bese bukak FB wallaweh,biar betikkk ade 20 friend request?
hmm so after dah view sorg sorg,mama telah mengaprovekan kesemua kawan kawan itu :)
ade tu skoolmate skola rendah,ade tu tak kenal pon.tapi rasenya semua blog reader ai coz ramai gak yg private message nak kenal and suke tgk Qies kat blog so on.so okla berkawan biar seribu kan.if u all ikhlas nak berkawan ngan kami why not kan?
besar taman warisan pertanian, putrajaya bumi indah kami tadahkan.ahaha.






salam kenal semuanya :))
moga tautan ukhwah kite seme berpanjangan pasni.
bertemu semuanya kerana ALLAH.


kalo bole tamaula ade unsur unsur PHD watsoever tu seme yeh.tak besh la.org kata life is so short,make it suwitt lah! kan suwit kalo kite ade ramai kawan kawan yg sentiasa bersama kita dikala susah senang.kawan kawan tamau lawan.that's it.for me ai mmg suke make friends dari time kecik kecik lagi.tula agaknya serasi ngan keja jadik org HR ni sbb mmg jiwa suke mesra mesra alam ngan org ramai,ehehe.yea siyes tak tipu.tapi ade limit la kan.mesra alam tak bermakna kite over acting sampai bleh reveal something P&C seme tu.don't get me wrong.
kan baiti kan?
okay okay tamau citer pasal keja time rest kat umah.mari merehatkan minda :))


saja saja nak tengok nuffnang,alhamdulilah buffered earning mencanak canak naik :)
alhamdulilah rezeki bby Qies la semua ni.
teruja juge bile tgk semalam punye visitor blog-apalah-sangat ni cecah 3000++ dalam sehari..
senyum lagi :)




* thanks kamu kamu semua,tanpe korang sapelah blog ni*
thanks to so called mak enon juge sbb naikkan traffic belog saye.ehehe.




dan buat semua yang sayangkan baby Qies,terbaru lagi terbaek dari ladang shoot by mama,




hye semuaaaaa, windu kat shaye kee??
tenkiu sbb suke jadik kawan shaye ngan mama papa shaye :)

muahhh cket!



aummmmmm rambut shaye spiky cam papa shaye lah =P





shaye pakai baju RL saiz 1 year old tau.napa tak caye?
shaye membesar ngan jayanye sbb kuat num sushu ngan mamam bubur nasik.


okay shemuaa now mase utk shaye membambamkan diri pulak....


.




.




gudniteee.tido lena pagi senyuman :)

* shaye kena tido awal sbb baby kena ckp tido baru bleh besar dgn sihat & bijak*
agipon papa nak ajak teman tgk football kul 3 nanti.haha.so malam ni papa amik shift wat sushu shaye pulak.ehehehe.





aih dah kul 12.12 tghmalam ni.
mama jommmmmmm titonnnn!!

* papa ni ade hati nak kena titon luar ni, dah lebey kul 12 malam tak alek lagi.huhuhu..
mr cinderella =P









terima kaseh semua *muah muah* ;))

:)


ai shemua, windu Qies keeeee tu?
nampak ramainya owang skodeng blog mama die ni, sampai 31 orang dalam 1 mase.
hihi.speeclehless ah.
nie tak lain gara gara Qiestina masuk coverpage ratu berita harian semalam la ni kan?



semalam mama sangatlah beezee dengan keja, alek umah pulak teros papa Qies ajak jenjalan p alamanda, dia nak p mamam donut big apple.[haih papa Qies antu betul donut tu skrg ni].
tu yang tadi ade baca komen from one of my silent reader dia kata 2 kali nampak we olss kat alamanda malam tadi, alamak napa lah tak tegur dear? kalo tak bleh berkenalan :)
kami seme mesra alam punye, tamau segan segan tego tau.


balek from alamanda g mamam kat foodcourt belakang opis ai ni sampailah kul 11.baby Qies dah syok gile titon dalam strolller, mmg time dia titon kalo 8 malam ke atas tu.lagi dapat naik car berkon siapla selamat beradu dgn aman.sampai foodcourt yg riuh ni pon die tak kesah dah bising ke ape, sedap je titon sambil icap jari.haha.aman mama nak mamam ngan papa :)


then bile alek umah teros bum bum ngan Qies, papa Qies pulak dok layan channel turbo dia.mama mata dah cam kena gam so sowila tak larat ah nak on lappy nak berFB segala.
titon ngan Qies lagi heavenla.


pagi pagi pas subuh tadi baru on lappy then tgk komen kat FB punyela banyakkk gile.semuanya congrats yat, happy for u bla bla..bla..pastu bukak pulak my baby blog pon tu dia berpuluh puluh komen tak approve dan plg teruja tengok mak aih peminat kipas susah mati Qies dah 200 orang!
wallawehh.speechless gile.
tatau nak kata ape lagi, korang memang terbaek lah :)
sebab korang lah blog Qiestina family ni happening tau, kalo tak nan ado.



dalam pada tu,haihh ade pulak mak enon tersesat dok komen merapu lagi,haih. malas nak approve komen baling batu sembunyi tgn camtu..rase bole mendatangkan marah..tapi takpe mama Qiestina kewl je. sejak jadi ibu ni rase kesabaran semakin ditahap memberangsangkan.hihi.tak baek emo emo.skrg ni tgh musim bunga bunga cinta,kite happy happy jula juli bintang tiga saja..kan kengkawan semua?


* to yg berkenaan maila share link kat sini..bleh kite berkenalan, seme kengkawan mama Qies pon nak kenal ngan u gak ni..ape barang komen guna nama anonymous, tak rock n roll la kan..ngeh ngeh ngeh*




Apepun, we olss nak ucapkan tima kaseh pada semua yang banyak bagi support time time kritikal, sepanjang mase memberi kata kata dorongan biar pon ade tu mama Qies cume kenal thru blog & FB aje.kite bagaikan sahabat yg dah lama kenal kan :)
terharu sangat sebab punyela ramai yg concern..saye doakan moga tuhan merahmati u all semua.


kalo terjupe kat mana mana, plsssssss jgnla segan segan nak tegur kami ye? blehla polok shiom baby Qies skali.sebab ai tau ramai sangat suke dan gewamm kat anak dara kesayangan kami ni kan? hihihi.baby Qies pon friendly baby,dia oke je kalo sapa sapa nak dukung dia..
kan bonda eyta maya kan? * mama angkat kesayangan Qies tau la pangai Qies*



nak tengok gambo baby Qies lagi?



tunggu ya nanti ade mase free pasti ai hapdet wajah kesayangans ramai tu.
to mak cu,mak lang Qies silela sabo sabo nak tgk gambo baru Qies, nanti bebila ahkak balek lagi ngan papa Qies bawak anak sedara kesayangan korg ni.nak tengok baby 'Faris Aiman' cucu sorga terbaru tuuu.auwww mak ngah Qies dah mms malam tadi,syomel gile bby aiman :)
yayayyayayayay Qies dapat kazen lagi...


dan pada kengkawan mama Qies yang mengadu sedey tak dapat nak beli berita harian dah sold out semalam,nila gambo mama & Qiestina kat paper BH tu,


first page



memori terindah Eryssa Qiestina dan mama at her 6 old month young :)
* harus mama & papa framekan kat uma buat kenangan terindah*



2nd page


artikel demam tu pon besh :)

tenkiu papa aqil & papa ayiel for scan this artikel.



kredit to incik mus photog & Siti from BH.
to Siti BH : tenkiu dear for wishing us happy hanimun semalam :)
pandaila u all kuarkan artikel tepat tepat papa Qies alek.ehehe.




okay dokay.
nanti nanti ai share gambo Qies and papa yg beribu ribu lemon kat dslr tu ya.
hope kebizian tahap dewa berkurang.hihi.ni menulis blog ni kira terapi tekanan jugak ni..
* keja satu ibadah, pesanan utk diri sendiri*


:))


** thank you so much to cik min mama faheem dan ade a few lagi siap buat entry khas for Qies.
sangat terharu dear *sob sob*








Tuesday, March 30, 2010

Eryssa Qiestina masuk paper berita harian hari ni :))

wotttttttttt wottttttttt!


live from our home sweet home at lunch hour :)
mementangla umah sekangkang kucen je dari opis,sanggup balek umah time lunch demi yg tersayang,haha.jangan fikir bukan bukan yaa, just menjengok wajah kesayangan hamba dan amik barang tertinggal jek.*siyes tak tipu*


time lunch takpe,bukan mengulor oke =P



apepun just nak share citer besh lagi,adoyaiii asek citer besh je kan?
almaklumla musim bunga bunga cinta nie.hahaha
korang korang musti dah tau..punyela ramai org sms & kol ai tadi kat opis pasal ni.


mama & Qies masuk paper berita harian hari neh :)
akhirnya publish gak setelah sekian lama menanti.thank u siti from berita harian yg bitau ai citer Qiestina's family dah kuar paper arini.weeeyaii rase cam tak caya jek.punyela beasr cover page mama & Qies..sampai papa Qies jeles gile oke =P
before ni malas nak kepochi agi sebab tak publish agi,so arini dah publish kat BH bolela bitau u all semua :)

* atok kluang suke sgt tgk gambo Qiestina tadi,nenek PD pon sama,mak ngah Qies kat melaka siap call..ahaks.celebrity sungguh anak mama*




kebetulan pulak tu publish time tepat tepat papa Qies homecoming.kira DOUBLE HAPPINESS for us lah :) *sunyum lagi*
rezeki baby Qies semua neh, siap belog mama ade state sekali kat berita harian.patotlaaaaaaa woww dah 187 follower peminat kipas susa mati Qiestina..haih anak mama ni kecik kecik dah femes tau.kan mama nak Qies jadik dokter saket puan cam dokter farynn nanti,..banyak berbudi pada org ramai.



okay doke,semua yg nak tengok gambo cantek menarek tertarek mmg da bomb beserta citer lengkap 2 page berkenaan 'blog pengubat rindu' silala dapatkan paper berita harian seblom sold out.tadi ai beli akt kedai mamak bawah opis pon tinggal beberapa naskhah je lagi.laku gilee la!
ni musti my kolig yg banyak beli ni =P


sape dah tak sabar nak baca kat online bole klick:
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/Blogpengubatrindu/Article



okay doke.nak kena balek ke opis semula.time keja kenalah buat keja dgn dedikasi.ngeee..
will update later ngan citer besh :)

Monday, March 29, 2010

gumbiranya dapat polok polok papa :))

Alhamdulillah...
syukur padaNYA atas nikmat bahagia ini...


wajah kesayangan kami
dah selamat sampai to our home sweet home lepas maghrib tadi :))
AFUNDI in Papa..tralalalallalalalalaa.
cinta hati kami sudah pulang ke pangkal jalan :):)
*mode senyum sampai tinge*



dah tu,ape kes pulak ko yat dok hapdet belog ni? g lah spend time polok polok hubby topup ksh syg & qadak 3 mth tak jupe tuuu..
musti korang tanya camtu kan? kan? teheeeeeeee.


haha.ekcelli papa Qies kuar g minum jap ngan geng geng kapal dia bcoz dari kemaman tadi papa Qies tumpang keta shipmate dia.so takpela ai sbg wife yg sporting lagi understanding kasi can kat papa hiphip hooray ngan kengkawan die dulu.lagipon papa cuti lama berbulan bulan.tak lari gunung dikejar kan? haha.

memula shampai tadi,mama baru je pas solat magrib.kire papa bagi salam tu then polok ciom mama[ opss 18sx ler plak,ngahaha] tu kire upacara membatalkan air semayang la tadi.wakaka.jgn jelesss, kami suami isteri yg sah lagi halal =P
muehehehehe.


pastu papa Qies nampak anak dara kesayangan dia yg tengah cranky nak titon bergolek golek atas tilam mucuk die,teros papa rase nak terkam bby Qies.tapi seblom tu mama dah sound papa dulu..no no no..sile basuh kaki dulu.dahla maghrib2 dtg dari luar ade hati nak terkam baby.hihihi.lepas dah siap siap basuh kaki and amik wudhu's segala korang tgkla aksi sang papa & anak daranya berjejak kasih ni,taching tak bleh blah oke.

biarlah gambar yg menceritakan segalanya....

*siyes sangat taching part anak & papa bertemu setelah berbulan bulan tak berpolokciom*
korang korang yg mommy & daddy tu musti paham perasaanya camana..




mule mule papa teros amik Qies, Qies pandang pelikkk je kat papa,



Qies : seperti penah kulihat, tapi dimana yaaaa?

Papa: sayang..ni papa lah..dah tak kenal muke papa yeeee?
* Qies tgh refresh muke papa dia*



Papa: eeeeeeeeeeeeeee geramnya kat anak papa nehh,syomel sangatttt cam baby jepun!
huneyy..betulke ni anak kite?
*mengekek gelak bby Qies kena ciom ciom ngan papa die*



ala anak papa..dah besarlah diaaaa..dah panjang & makin putehh...eeeee...
dah ade toy tigger..




yiehaaaa muke potostat akhirnya bertemu semula :)

happy gile papa Qies dapat jupe pwincess kesayangan dia :)

*sama gile kan muke Qies ngan papa,cume papa gelap cketla,panasss kata dia*





eeeeeeeeeeeeee sayangnya kat anak papa yg cantekkk ni...
nak polok polok tamau lepasss...

*mama jelesssssssssssss ni pa..kuikuikui*



timang dia tinggi tinggi..weeeyaiiiiiiiiiiii anak papa dah becau..berat beras sekampit!




sape soh Qies syomel, kan papa asekk nak kiss jekkk.gewam papa gewammm die...




papa happy sangat dapat jupe anak kesayangan papa hari ni....



Qies tau papa rindu sangat kat Qies tau time papa work kat kapal tuuu...


Papa :ala shayang papa tamaula cebik molot donald duck tuuu...papa promise papa polok polok Qies hari hari pasni..papa cuti berbulan bulan demi Qies tau :)
sok Qies takyah g skola yeeeeeeee,kite guling guling tgk kartun kat uma time mama work..pastu papa bawak jalan jalan naik car,yay!


* mama & papa gelak tak hengat sama sama time Qies wat molot donald duck ni,kelaka gile*





siyes bile tengok gelagat anak beranak ni bertemu rase syahdu sangat.ntah tatau kenapa.sejak jadik mama & papa ni kami lebih sentimental kot.rasa lebih menghargai tiap saat yg ada bersama family tersyg.terasa jalinan ksh syg lebih bermakna dari segala galanya di dunia ini.patotla kaseh syg tak bole dijual beli kan?

inilah nikmat berjauhan,rase sangat indah bile dapat bertemu begini.
inilah hikmah dari perpisahan berbulan bulan tu.tatau nak desribe camana beshnya =)
rase macam zaman brcinta,tapi kali ini lebih manis lagi sebab ade baby Qies memeriahkan suasana dan menyambut kepulangan papanya :)
*kepulangan papa kali ni st beerti sebab ade our pwincess yg dah besar & notty*

lenkali papa sign off lagi musti Qies dah pandai berlari lari ala ala depangkan tangan die mintak kena pelok kan? how suwitt time tu...
skrg ni Qies still blur blur sotong dok tgk sapela asek gomol ciom die je,takpe kasi dia amik mood dulu.biasalah baby dah mule kenal orang kan!


lengkap sudah our mini happy family dengan adanya papa disisi.
no more husbandless & no more papaless..
terima kaseh cinta :)

panjang pulak entry berkongsi kegembiraan dengan peminat kipas susah mati belog mama Qies ni.ramai dah tanya kat FB,dah tak sabar sabar nak share our happiness.ehehe.

kejap lagi musti papa alek bawak tapau nasi goweng peberet mama neh.
arini papa kata takyah masak lah,dia shian mama penat work [suwittkan papa Qies..camanalah mama tak chenta sama itu mamat =P].
nak stop dulu..ai nak kemas kemas bag akademi fantasia papa Qies pulak neh.nak tengok papa bawak alik jajan ape utk kami.hihi.
then, nak kemas kemas bilik yg dah berbau haruman lovely lace tu.
hahaha bunyik cam romantik je kan? ngeeeeeeeee.


okay nak babymoon plak..
weeeeeeee beshnya malam ni kami titon bertiga lebey baekk.
Qies plsssssssss sleep behave dalam baby cot bley? mama and papa nak manje manje pulak.wee gedik gile bunyik kan? ade mak kesah?
[ sile muntah darah,ngeh ngeh].kalo rase tak open minded p main jauh jauh yaa.hohoho.


I love u..you love me..we are happy family..

lalalallalala
nyanyi cam lagu barney peberet baby Qies =P


tata~!














happy news nak share ngan die hard fan Qies







allo shemua..Qies nak share happy news neh.....
nak tau tak????






nak tau bak singgit meh =P


happy news ape???


ala u all ni tak shabo shabo laaa...
kan sabar tu separuh dari iman..







.





.



ala korang musti dah tau kan? mama dah FB kan semalam :)
tengokla saye berkepak happy sangat sangat ni....



papa kata die nak alik uma jupe Qies & mama petang ni,maybe papa dah nak shampai dah ni...
weee tak shabonya shaye nak jupe papa shaye :)




eeee beshnya papa alekkkkkk.cam tak caya jeee...
musti papa shaye pon tak sabo dah nak jupe shaye...
dah 3 bulan hokay papa tak jupe & gomol gomol shaye yg bam bam neh...





yay...malam ni Qies bleh titon polok polok papa kat tilam mucuk ni !!!!
*tamau kasi can kat mama,eheheheh =P*




okay dokay...doakan papa shaye selamat shampai our home sweet home putrajaya ptg ni :)
ameen.



mama kata kalo dia free dia update lagi Edisi afundi IN papa Qies....
*tarek bag AF tau*
stay tuned yea kawan kawan mama & kawan kawan Qies semua...
nanti mama citer la happy story jejak kaseh anak beranak nie..
*haih dslr bekerja giat la ko pasni*






happy homecoming papa shayang :)
malam nie kite dinner bertiga lebey baek yaa...



** Citer besh kenala share dgn kengkawan kan? hohoho









Sunday, March 28, 2010

weekend just the two of us.

Salam berhujung minggu semua :))

ape je aktiviti u olls arini? kalo yang bujang bujang tu sure tengah berjimba jimba kan?
yang geng mommy mommy cam ai ni sure tengah bergomol ngan anak kat umah or gi mana mana bawak anak jenjalan kan?
yela weekend camni la kan kite dapat spend time lama lama ngan our love ones.
kalo hari keja cume beberapa jam je nak mai main main ngan anak, g keja pagi pagi buta pastu alik keja pon dah tak nampak matahari.
same with me juga, hari keja time is so limited ngan my baby Qies.
Nan ado je =P


today Qies & mama dok golek golek kat umah je.
niat hati mama nak siapkan blogshop yg asek tergendala je,bz gile photoshoot baju bajan for sale neh.tapi blom pon siap Qies dah bgn and ek ek mintak susu.pastu die nak manje manje ngan mama pulak.hmm dah jadi mama ni segalanya kena pantas.
after Qies dah oke,mama tarek bouncer Qies g dapur and mama mulekan aktiviti memasak bubur nasi for Qies.arini mama masak bubur nasik campur carrot +kentang + campur ikan sket.
nampak dia suke la mamam tadi,setengah mangkuk juge abes :):)
*berbaloi baloi penat masak*


then mama masak untk diri sendiri pulak.arini lauk ikan goweng + kangkung campur udang sotong je.just simple menu,kalo papa Qies ade blehla masak special lagi nanti :)
then mama ajak bonda eyta maya mamam lunch skali kat umah..die nak gomol gomol Qies la skali.mana leh tak jupe Qies, bole demam makcek tu.Haha.tipu jek.mana ade sampai demam..


Semalam mama bawak Qies jenjalan p alamanda.only the two of us jek.niat hati nak g maxis centre coz ade prob cket nagn bil then mama ajak Qies tawaf alamanda pulak.
kunun nak tobat nasuha sopeng barang Qies, takde maknanya lah hai =P
dah keja penat penat,mustilah utk anak..ye dak?

we olls g parkson tgh ade sale,anakku ade sale,mami poko kat carrefour pon sale semalam..
but mama just belikan Qies biskut babybite & toy baru yg syomel kat mothercare.
pestime mama tak sopeng baju utk Qies.papa sila puji mama okay! hak hak =P
* dah sopeng sakan baju Qies aritu 10 pasang kat mama needa macam macam brand ade, so tobat nasuha kejap*

mama belikan Qies toy tigger brand Lamaze kat mothercare.Qies yg pilih sendiri tau papa..
Qies kan suke bangat tigger & pooh tu :)
nanti papa alek,harus Qies pow toy lain yg lagi syomel,ngeeee...


hope neek week kami dah bertiga dengan papa sayang.
so bolelah kite berjimba jimba ukur mesia pulak bile papa alek nanti :)
kalo ikot kontrak papa should be end this 3 april, tapi tataula office decide camana.entah dah ade pegganti papa ke blum tataula.
Papa Qies pon tak dapat nak dicontact dah masuk 4 hari ni.kapal still kat tengah laut la tu.
moga dipermudahkan segalanya then papa alik on time.
ameen...





mama & Qies tema ijau semalam :)
sempena ari bumi kan semalam.kebetulan jeaa...

rindunya nak pakai sedondon bertiga ngan papa!!!
jeans baru papa, mama dah belikan.

Qies rasmikan baju gaun gymboree baru, haiii asek pakai baju baru je anak mama ni.baju mama je since zama UPM tu still mama pakai lagi tau.




Qies tengah pilih baju bajan & toy yg die nak kat mothercare.
pandai dah pilih sendiri okay..napa tak pecaya?

mase ni mama dok belek botol susu MAM,tapi tak jadi beli.ntah macam nak stick ngan AVENT jela kot.haha.




mama mamam kat chicken rice shop, Qies num ucu je :)

pastu dia zzzzzzzzzzz dan dapatla mama mamam ngan aman sambil berborak ngan old friends adli & gofren.tetibe bole terjejak kaseh dengan kawan lama time skola dulu kat sini.
haih keciknya lah donia ni..


si loving kapel adli & tatau sape nama gofren dia :)
* kawen kang jgn lupe jemput we olss tau*

Adli ingat papa Qies chinese sbb muke Qies kan korean look.haha papanya..melayu nogori okay!
adli siap menyatakan kekagumannya kat mama Qies sbb bole handle anak sorang sorang while husband is away berbulan bulan.siap mintak tips agi tu..HAHA.
nak tips meh lukis potrait Qies dulu..[ he is an architect tapi skola dulu mmg pandai gile melukis,santekk amat].

adli, ai kan superwomen =P
nguehehehehe.


Qies dah membuntangkan matanya so mama g kedai aksesori femfuan nak cari cepit syomel ni,


hye sayang..termenung ape tuuu?



adoi suke sgt Qies wat molot cam donald duck skrg ni...
tak bleh balh betuii.adoiiii kelaka gile muke dia camni...
Papa Qies tengok ni menangis lah!



yay mama belikan tigger yg syomel..ma kaceh mama :)
Qies nak geget geget tigger.




dah sampai umah dalam kul 6, ralit agi nak main main ngan tigger dia,


tu dia asek bermain sambil golek golek okay!


ewah ewah anak papa, dah dapat mainan lupe nak num sushu ye?



ewah ewahhh kemain anak dara mama dah pakai cepit rambut cam budak becau..cepatla rambut pjg mama nak wat tocang :)


ala cantekkkkkkknya anak papa!


geget pon sodap nehh!


nyum nyum nyummmm...seme benda lah nak masuk mulut dia skrg ni...



toy baru kesayangan Qies...syomel kan?
sape nak beli ade banyak kat mothercare.tgh sale gile gaban agi skrg ni :)





ala ala anak dara kite pakai sepit comels ladybird.seb baik dia behaved je tak tarek rambut dia.




gambar Qies bangun pagi ni, tido lena pagi senyuman :))
tengah masham ni tapi tetap syomel kan?

mulut nipis tu papa Qies kata macam pakai lipstick je..merah jambu fink.hihi.


dan atas permintaan ramai yg merindui gelagat Qies secara live, layanlah video TERBARU buda tecik kesayangan ramai ni babbling gelak senyum ngan mama.
*sila abaikan sora mamanya yg beezee mengagah itu yaa*

Papa Qies kalo tengok ni harus angau lah kat kapal tu.
bee, our korean gal so cheeky & notty dan makin pandai macam macam :)



video

Saturday, March 27, 2010

god must have spent a little more time on you.

for my gorgeous & charming husband..
i dedicate this lovely song for you....

Yeah....
Oh yes
Ohhh..yeah..
Can this be true?
Tell me, can this be real?
How can I put into words what I feel?
My life was complete
I thought I was whole
Why do I feel like I'm losing control?
I never thought that love could feel like this
and you've changed my world with just one kiss.
How can it be that right here with me
there's an angel?
It's a miracle...

Your love is like a river
Peaceful and deep
Your soul is like a secret
That I never could keep
When I look into your eyes
I know that it's true
God must have spent...
A little more time
On you...
(A little more time, yes he did baby)

In all of creation
All things great and small
You are the one that surpasses them all
More precious than
Any diamond or pearl
They broke the mold
When you came in this world
And I'm trying hard to figure out
Just how I ever did without
The warmth of your smile
The heart of a child
[ God Must Have Spent A Little More Time On You lyric found on www.lirik.tv ]
That's deep inside
Leaves me purified

Your love is like a river
Peaceful and deep (and deep)
Your soul is like a secret
That I never could keep
When I look into your eyes
I know that it's true
God must have spent...
A little more time
On you...
(on you, on you, on you, you....on you, on you, on you, you..) ohhh...
(on you, on you, on you, you....on you, on you, on you, you..) yeah...

Never thought that love could feel like this
and you changed my world with just one kiss.
How can it be that right here with me
There's an angel?
It's a miracle...

Your love is like a river
Peaceful and deep (peaceful and deep)
Your soul is like a secret
That I never could keep
When I look into your eyes
I know that it's true
God must have spent...
A little more time
On you...
(on you, on you, on you, you..)
God must have spent...
A little more time
on you
(on you, on you..you....you..oooh..yeah)
A little more time
on you...ohhh



God must have spent A little more time On you... by N'SYNC
[lagu kegemaran huney time muda remaja, so scweeeeeeeeet luv song].





huney windu sangat kat senyuman bee yg comelss ni :)

patotla Qies syomel,die mewarisi papa die yg syomel nie.huhu..
silelah meluat,sape lagi nak puji suami sendiri kan :))




huney mish sangat nak dengar bee ketawa besar mcm selalu..bby Qies pon dah pandai ketawa mcm papa..saling tak tumpah...so cheeky!



*always be my soulmate forever*

only ALLAH know how much i love u sayang..
i'm proud and happy to have u in my life....



happily waiting for your homecoming to our home sweet home :)

*lautan luas sila pulangkan cinta hati kami plsssss*






huney sayang hubby forever ;):)

* pic taken mase huney tgh mabok teruk mengandongkan bby Qies,4 mth inside mama womb*
papa alek nanti kite photoshoot ngan Qies kat sini pulak yek?



rindunya nak borak borak manje ngan papa tapi papa tgh takde line skrg ni :(
hope esok kapal papa dah sampai port semula lah, bole papa top up kaseh syg mama & Qies...
Qies asek sebut nama pa..pa..pa.. pa.. je 2-3 ari ni pa..
kalo papa dengar harus JATUH CINTA berkali kali angau nie....



selamat malam sayang,sleep tight and see u in my dream :)
sayang sayang sayang kamu.



mwahh!!


Friday, March 26, 2010

apelah yg korang skodeng pepagi buta camni?


wallawehhhhhhhhhhh biar betikkkk...

16 orang tengah skodeng blog ai skrg ni...

tengok ape tu u olssssssssssssss malam malam buta eyh pepagi buta gini?
*yelah tgh malam line tgh laju tu syok beronline kan?

click la iklan nuffnang utk tabung Qies tu skali =P
3-3 tengah tak tido tu,dgn jayanya blink blink.
agagagagaga.





emmmmmm mesti nak tengok budak tecik suar belang ni ngah watpe kan?
haha...
* dia tengah guling guling titon after menyusu neh*


mama shaye beezee cket lah malam ni,tak sempat nak update pepanjang ni,sok yee mama kata die tempek gegambo latest terbaekk dari ladang...
*mama tengah malas nak transfer gambar from dslr*



tima lah senyuman manis dari shaye :);)

hidup musti ceria ceria selalu barula happening life niie...
tamau wat moke ketat tau.tak syok..



okay dokay.
mama bukak blog jap je pasal Qies bangun menyusu then mata mama terbuntang taleh nak sleep ni,dah pukul 12.46 pagi dah ni.zombie betulla mama ni =P
ginila rutin mama tiap tiap hari, dah takde heran tak cukup titon.eheheh.
baru nak syok mimpi dah Qies ek ek ek nak sushu plak.


okay nak amik mood titon ngan Qies lah.
esok mau menunaikan tanggungjawap bekerja dgn penuh dedikasi,chewah.
* gaji sula masyukkkkkkk so bole sopeng di hari jumaat time lunch hour 2 jam esok*
lalalalallalalalalala....


nite & tata!

Wednesday, March 24, 2010

rezeki dari blog, dapat rezeki from Nuffnang :))





Alhamdulilah syukur nikmat :)
ternyata ini semuanya sudah tertulis rezeki Eryssa Qiestina..
* terngiang ngiang kata kata atok & nenek Qies,tiap anak yg lahir ada rezekinya tersendiri*



malam nie mama cam beselah on lappy and online after Qies dah syok titon.rutin hari hari harusla tengok 'umah kedua' mama neh.mana leh biarkan dia berabok bersawang..harusla kena vacuum segala.ahaha.

after Tengok fesbuk nak tau update kengkawan mama then tergerak hati nak check check nuffnang nak tengok ape yg menarek..sekali mama tengok teros blink bling mata mama dan bangkit semula semangat yg hilang sbb hal prebet & konfidensel tadi.

alhamdulillah...ade rezeki untuk Qies :)

blog mama yang tak seberapa nie dapat buffered earning & metered earning from Nuffnang.
whoa-ini-sudah-kire-satu-pencapaian-yang-baekk.
syukur di situ.tiap tiap hari mencanak canak naik pulak tu.setakat ni blog mama dah dapat 7 buffered earning & 2 metered earning.
kira okla sebab mama pon baru je join nuffnang ni,before ni blur blur je tatau nak install advertisement kat blog ni.
inipon tatau nak letak advertisement between tiap post [ plsss sape tau tunjuk ajarku sifu!].



memula mama tak paham sangat ape itu metered earning & buffered earning but kini suda tau after baca entry blog GTO pasal buffered earning & metered earning.i like his blog coz macam macam info ade :)

rupernya nak dapat buffred earning & metered earning ni traffic blog kite MESTI ramai visitor tetiap hari so advertiser akan choose blog kita utk iklankan produk derang & kita dapatlah INCOME dari situ.nampak menarek kan?

as for me,alhamdulilah visitor blog mama ni around 300-400 sehari.kira oklaa kan utk blog merapu meraban macam ni. mama citer kat blog pon kebanyakkan nya pasal baby Qies sebab mama teruja sangat nak share ngan papa & family juge kawan kawan dari jauh dan dekat.selalu sangat org tanya baby Qies dah pandai ape? Qies minum susu ape nampak bam bam? mana Qies beli baju syomel syomel tu seme and ramai sangat nak tau how mama survive besarkan Qies sendirian bile papa sailing cam skrg ni.so mama write in kat blog mama ni for all.penat la nak jawap soklan satu satu kan,tu yg kalo org tanya mana gambo Qies terbaru? then ai jawap sile bukak blog aku,hari hari aku hapdet kat umah :)
*kat rumah yee,guna broadband yg dibayar sendiri*


citer pasal cabaran berblog, dulu penah gak blog mama ni kena attack teruk ngan komen komen dari mak enon dan rase nak privatekan utk close fwens je. tapi mama kenselkan hasrat nak privatekan blog ni sbb nanti limited for 100 readers yg diinvite je.kesian ramai kengkawan mama nak baca,nanti tak dapa nak baca. ramai sangat yg dok layan blog Qies ni hari hari sbb derang bitau suke nak tau citer terbaru me & family.[bkn pasal nuffnang hokay,sbb time tu tatau lgsg pasal nuffnang ni seme].jgn ingat sy membangga diri plak ye..jgn salah faham.ni kata kwn2 saye yg hari hari tak sah tak bukak blog saye :) kang nanti ade org sentap pulak.

kan u olss kan?

to be honest, mama tulih blog bukan sebab duhet. i blog because i liokeee to blog so much!
ai nak save semua memori terindah dengan catatan kat blog.dah macam diary dah cumenya takdelah nak share seme menda yg macam personal gile kat seme owang.lagipun mama dedicated blog ni utk Qies & bakal adek Qies nanti bile u all dah besar nak tgk alek time u all maseh baby baby dan perjalanan life derang tu seme :)
mule mule mama tak expect pon ramai nak baca & suke baca blog mama tapi alhamdulillah dah ade follower 173 orang takat arini.kire okla kan!
terpilih dalam 50 BLOG TERBAEK malaysia pilihan majalah INTREND tu lagila langsung tak sangka.
apepun memang semuanya ini rezeki Qies sbb ramai sangat sayangkan cinta hati mama ni :)




btw, this is my personal blog and ofkos my personal journey.nothing to do dengan kesah org lain.mama tamaulah tulih blog sbb nak citer bad pasal org lain ke ape sbb mama tau one day Qies dah bole baca blog mama.mama suke nak abadikan kisah cinta dgn papa,kesah happy family kite,kisah kengkawan mama yg besh,kesah sopeng and tempat tempat menarek and ofkos pasal Qies kesayangan mama.nak citer pasal keja ke sowila mama mmg tak interested sbb bile alek umah mama nak happy happykan diri berehat rehat je.nak lapangkan pale otak dan tamau fikir hal keja lagi.
time keja kejalah..kan keja tu sebahagian dari ibadah :)

mama rase berblog & berkongsi rasa dengan kengkawan mmg terapi terbaek utk mama :)
mama dah jadik blogger addicted dah...
becoz mama suke tengok gambo gambo yg santek & mendamaikan jiwa.so insya allah selagi ade broadband & lappy kat umah mama akan teros berblog berkongsi idea dan citer besh dengan semua.walau berjuta juta lemon komen tah hapa hapa dtg menggangu itu tak akan memudarkan semangat perjuangan harmoni tuk teros mencoretkan sesuatu di sini..*hopefuly*



ahhaha macam panjang pulak entry malam ni kan?
haha.ni bukan entry emo hokay.tapi entry kesyukuran sebab alhamdulillah rezeki Qies sentiasa ade dimana mana.tak dapat kat sana, ade kat sini.sape tamau kan rezeki :)



So kengkawan semua yg nak dapatkan buffered earning & metered earning tu rajin rajinla hapdet belog u all ngan citer menarek tertarek mmg da bomb selalu.
kalo bole tempeklaaaaaaaa gegambo yg santek dan sharp sbb biasanya orang suke layan gambar gambar :)
tak perlu ade dslr,pakai kamera henpon cap ayam cam ai pon okay.asalkan gambarnya clear.sbb gambar kan mampu 'berkata kata' dan punye seribu makna.




printscreet rezeki from nuffnang blog mama Qiestina :)


tenkiu so much NUFFNANG!
* rezeki Qies semua ni,syukur*
sikit sikit lama lama jadi bukit :)
bole mama simpan dalam tabung Qies.ehehe.


from monday to today 2000++ visitor..alhamdulillah :)
dan tak sah kalo tak tempek gambar si jantung hati kesayangan mama kat sini....



whoaaaaaaaaaaa...Qies dapat angpau ke mama??




memang TERBAEKlah...Qies suke suke sukeee!




mama kipidap tau ngan blog mama,usah fedulik mak enon tu seme yek?
*bluweeeeeeekk*






hidup mestila enjoiceee,peace :)
apepun mama nak ucapkan bebanyak terima kaseh utk semua follower,my loyal reader & also my silent reader for your support yeee :)
TEROSKAN BERSAME KAMI OKAY.
we lebiu beri beri stronglahh!
nanti Qies dah dapat manyak angpau nanti Qies banje mamam soto ayam yg mama mashak yee.
*muah muah*






LinkWithin

Related Posts with Thumbnails