yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, July 7, 2010

alahai si tecik dah tau windukan poppa! *tskkk*

this is sooo menyentuh hati mama bile melihat aksi ini beberapa malam yang lalu...
sangat menyentuh naluri ke'mama'an ku.


siyes...
macam touching gile.
ye sangat TOUCHING.
eyh pehal lak mama capslockan nie.





ala sianyeeeeeeeeeee anak mama, tertido sambil berdiri kat sofa sambil nyonyot jari sebab asek tgk gambo manje diye ngan papa...




haih sayu hati mama nie okeh :(
dunno why.
sebab qies memang suke sangat tengok gambo diye ngan papa kat lappy,terkekek kekek diye die gelak sukee.tah ape yang menarek perhatian dia pon, mama tatau lah..




layan slideshow gambar papa before sleep...
memang dah jadik rutin qies every nite before titon...

kalo papa ade line, borak borak bahase german ngadu itu ini ngan papa...



mungkinkah si tecik kesayangan kite ni rindukan papa, windukan bau papa, pelukkan hangat papa,belaian manje papa macam nie...






arghhhhhhhh nyamannyeee dalam pelukkan papa...

my precious...







sedapnyeeeeeeee susu papa kasi nieee....







papa plisssssss dont leave me...


bonding anak & ayah mana mungkin mampu dipisahkan...





both of u the best thing ever happened in my life...

sayang bangat kamu kamu...



mama percaya, even qies baru 10 months old diye dah faham erti rindu...
cume qies tak pandai cakap lagi diye windukan papa.
huwaaa kalo dah pandai tanya mana papa nanti.. adoiii...*sob sobss*
mama kena buat skrip jawapan dari skrg niee...huhu.


maybe die pelik kenapa dah almost 3 weeks papa takde, tak main main ngan qies, tak amik qies kat skola macam selalu,tak bawak qies naik car petang petang cam selalu...tak bole tarek janggut papa, tak bole geget tinge papa..tak dengar papa sorak tengok bola..tak bole tido bawah ketiak papa..


yang ade cume mama, peneman qies yang setia :)
hari hari berdua dengan mama kat umah...


takpelah sayang, papa work untuk kite berdua.
papa kena work hard untuk mase depan kite semuaa...
kalo kite windukan papa, for sure papa lagi rindukan kite berdua...
ntah ntah papa leleh- leleh tingatkan qies yang syomel yang manje yang masham :Pp
* kan poppa kan ? hehehe*


apepun...
semoga qies kan jadik anak yang memahami, kuat semangat & always jadik goodgal ye cayang.
qies lah satu-satunye kekuatan mama untuk terus bertabah kala ini...
kalau takde qies..mama pon sure tak sekuat arinie..
kosong je rase.


so amau syedih syedih yayang...
muahhhchh muaccch diye :)






32 comments:

@e_da said...

kesian qies..sedih lak tgk dia.. mmg dia rindu tu.. mika kalau papa balik keje pun terkekeh2 nak dukung .. ni lg lak qies berbulan baru jumpa.. moga qies jd anak yg kuat okeh

MrS KeNey said...

alalala..cayang..sabar ya mama & Qies..jgn sampai demam dahlah..

aMiYs said...

aku pun sedih baca... meleleh air mata.. terigt kat anak aku kat kampung... huwaaaa!!!!

p!nkerton said...

alahai siannya tgk qies... saba eh qies, & mama qies juge :)

Rizziela said...

Sian tengok Qis rindukan papanya

littlehumblelynn said...

sedihnya tgk gambar anak u nih..kesian dia..anak saya x jupe papa dia baru 2 hari dah demam panas bagai...yes,ur qis macam sebaya dgn anak kecik saya..

n.a.j said...

oh..mmg sedih tgk qies ttdo ngan dok nyotnyot baju/tgnnya..

ika said...

ya ampun kesiannye qies.. kalau ika ade anak nanti mesti sama mcm nie jugaklah dugaannye.. ya Allah kuatkan la semangat isteri2 org kapal..sob sob...

Mama Qiestina said...

ika,

memang sgt kesian.somtimes die sebut pa..pa..pa..then dia g bilik carik2 papa..pastu takde dia g kat mama.tu part paling taching :(

kalo mama rindu oke lagi,kalo anak yg rindu huwaaa haruuu...
dengan mama mama rase nak nanes.tapi mama kena kuat jugak,kalo tak sapa nak jaga qies.

doakan semua smooth during papa qies takde ni :)

hanny maness said...

qies be strong ye yayang. takmo noty2. shian mama penat nnt :P

kak yat pn same, be strong.
takmo noty2, shian qies nnt. eheheeh :D:D

Mama Qiestina said...

antie eda,

tulaaa hope qies oklaa.lama lama die get used ngan situasi papanye jauh ni..

Mama Qiestina said...

sazrin,

tulaaaa jgnla demam rindu..kang mama yg susah hatiiii :(

Mama Qiestina said...

syima,

aku yg taip entry ni pon berderai airmata..huwaaaaaaa...

tahla part anak nie kite mmg tak bole blah kannn..sedeyyy sayuuu semua ada.

Mama Qiestina said...

rizila,


kalo awak yg tgk pon syedih inikan pulak mamanyaa...hmm hope semua kan oke okee :)

pray for us ye?

Mama Qiestina said...

antie pink,

tq..doakannnn yeee kami okeee :D
mudah segalanyaaaa biar papa jauh,

ameen,

Mama Qiestina said...

naj,


memang akak terkesima tgk aksi menyayat hati qies mlm tuu...mule2 die happy tgk moke papa kat lappy pastu teros zzzzzzz.kesian diaa...agaknye die hope papa die dodoi die,tapi takde pon :(

Mama Qiestina said...

lilhubmle,


wahhhhhhh 2hari dah demam,inikan 3 bulan tak ketemu...


hope semuanya tuhan permudahkan..
aminn..

Mama Qiestina said...

antie hanie,

qiessssss dengar tu nasehat antieee haniiii :)

amau notty nootyy.

Suliana said...

alo siannye.. anak2 pun dah boleh memahami.. be strong k.. :-)

Dokter faRyn said...

yattt, tiba-tiba aku tersedih bace entri ko ni.


sedih sebab kalau aina pun kejap malam mama ada, ayah takde. kejap ayah ada, mama takde. kadang-kadang kena courier ke kluang sebab ayah dengan mama takde.


isk*

Kaseh NazLieza said...

alahai..sayunyer hati mama tgk qies mcm ni..xmo cedih2 k yayang..t ppa qies balik bw hadiah beso2..

Mama Qiestina said...

farynn,

tula kan,inilah life perlukan pengorbanan..tak de benda bole kite grab seme dalam 1 mase.

aku yakin,everything happpen for a reason.hope anak anak kite kuat + faham keja mama papanye kan :)

** aku pon dah terburai airmata ni tgk moke qies,sian die.terlalu kecil utk memahami seme ni.

Mama Qiestina said...

farynn,

tula kan,inilah life perlukan pengorbanan..tak de benda bole kite grab seme dalam 1 mase.

aku yakin,everything happpen for a reason.hope anak anak kite kuat + faham keja mama papanye kan :)

** aku pon dah terburai airmata ni tgk moke qies,sian die.terlalu kecil utk memahami seme ni.

Mama Qiestina said...

sue,

thankss.ko selalu kasi semangat kat akuu.i owe u soooooooooo much.tanpa korang yg baik2 belaka aku tataulah kuat ke takk.sobss

Mama Qiestina said...

liza,

thank u for saportt.terharu kak yat,even kite tak penah jupee tapi u are sooo kind to us.polok polokk mehhh..

MeL MikaiL said...

alaa ciannya qies comel nie..sbr ye sayang, nnti sept papa balik jumpa qies, jgn notti2 k ;)

Iryani Noor said...

shian nyer tgk qies mengadap laptop sbb windu papa die.. sabar ye syg... bln sept nnt ekk baru papa qies balik??

Mawar said...

Ololo syedihnya tengok qies ni..part sampai tertido tengok gambar tu paling sedih la yatt..be strong k qies & yatt juge

Mama Qiestina said...

yes wake up us when september end...

hope semuanya kan okee.
kamu kamu semua doakan yeh?

mwahhh..

Elin said...

ala..sedih tgk qies camtu...nasib la Yat ni jenis tabah ek...salute ar kat Yat coz bole jaga qies sesorang jer..kalau elin..tak tau la... :(

Mama Qiestina said...

elin,

huwaaaaaaaa berat mata memandang berat agi bahul mikul..apepun life goes on kan...sian kat qies laa.hope die okee je.

salute kee kat yat?
ala somtimes gembeng gakkk.huhuhu

Mama Qiestina said...

mawar,

tahnksssssssss u.yes strong insya allah.demi qies kan bertabah.doakan yeh!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails