yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, July 3, 2010

ewah ewah germany vs argentina malam nie!





sementara menantikan game germany malam ni marilah ber-belog dulu.
sambil sambil mendengar alunan ayat suci ayat quran yang sangat mendamaikan jiwa kat tilawah al quran ni :)
kena seimbangkan dunia akhirat.
malam nie dah final dah tilawah, qariah johor menang.*johorian*.
alhamdulillah...
bile tiba musim tilawah ni makanya bulan posa pon dah makin dekat la kan,dah terasa aura ramadan.

pagi tadi qies ikot mama + mommy ori + ibu rinie diye g tengok futsal match my opismate.
so cam biasalah kan, qies jadik pemeriah suasana.kasi semangat buat semua player.
dah polok gomol qies,baru power dtg :Pp * eh tu ai tipu,derang mmmg power*
and umah merah menang for kategori women tadi.cayalah!


mama tak main pon tadi,busy jaga si tecik ni sambil busy jadik photog tak bergaji.
sesaja suke sukee tangkap gambo geng geng bermain.katanya 'at play' kan :))
pastu bawak qies mandi kat swimming pool.sukeeeeeeee kemain si tecik ni dapat splash splash.
sampai nanes tamau naikk.haih.
walopon papa qies takde,aktiviti bergumbira & menggembirakan anak tersyg wajib setiap minggu.mmg sgt dinanti-nantikan utk ibu bekerja mcm ai.
sape kata hubby takde ni buhsan? silap tu..rase incomplete je.hihi.
tapi ade qies hidup ini terasa happening + indah :)




eh ape da emo?
pause jap, bola team german dah mule kat astro arena.





phewwww minit ke 4 german dah dapat 1 gol.
yayyyyyyyyyyy!!!!
*lompat lompat*

kalo papa ade,sure papa dah kiss mama neh.ehehe :Pp
*rindunyeeeee :(*


umah bujang kiri kanan kemain menjerit sakannn.aduih cecepat mama tgk qies kat sebelah mama ni,takot diye terkejot.
syukur qies okee je titon dengan nyenyak.die kefenatan la tu "main" futsal kat cyberjaya tadi.ehehe.padahal dari kul 3-5 diye dah titon tadi.


so marilah kite lihat penyokong cilik germany nie.....




ewah sayang mama...terkejot tgk jaring jaring eyh? pestime qies g gelanggang futsal kan :)




yaaaaaaaa itu diye barisan pemain terhandal germany kite 20 thn akan datang.ahahhaa poyo :Pp
mama kan nak qies jadik dokter.ngeee...





no 13 tu i liokeeeeeeee!
no keramat papa qies...
ramai yang tanya qies beli kat mana baju nieee..papa qies belikan kat mesra mall kemaman aritu :)

seme negara adooo.

and yes for bf qies.. azfar anak antie mawar , antie ade belikan tshirt brasil karer ijau sbb mama awak berjaya jadik visitor blog antie ke 140582 aritu.nanti antie poskan yeh,busy cket la skrg ni..


haih qies...ape main bola pakai skirt tuuuu?
ehehe.




dan ini sangat menarek & syomel kan....


kasut syomel qies sponsor by antie syuhada.



kalo berkenan bole beli kat belogshop diye : sueklshop.blogspot.com
memang original item,heheh sempat agi promote biz kengkawan :)

yea nakk raye ni bole start sopeng utk ur babies.klick klick jeee..sonang kan!






kalo papa ade kan besh, musti papa ajak qies g tenok germany game kat kedai mamak yg ade screen becau!

tadi geng meja bulat mama plan plan nak tenok reramai malam ni kat tempat happening,tapi qies takmo lah ikot kalo poppa takde.qies tgk ngan mama kat umah je sambil golek golek.ehehe.






dan nie nice view kat luar pusat komuniti cyberjaya :)
ade tasekkkk tantekkk...
ade swimming pool, ade gym + ade gelanggang futsal!


papa..pasniii bolelah kite photoshoot golek golek kat sini ekkk...



wajah wajah peminat germany kesayangan papa :)




oklaaaaaaa permainan germany vs argentina semakin rancak di minit ke 34 neh.
oh semakinnnnnnnnn bergegar umah bujang kiri kanan menjerit,harus konsentret ni..
nak kusyuk melayannn jap.hope janganlah tertido,haks.


so kite tengokkkkkk sapa yang menangggggggg!
go go germany! * alamak terjerit,jgnla qies bgn*
* kan dah tersampuk minat papa,nie papalah punye pasal nieee..HAHA*

:))



** papa qies trn darat arinii..weeeeeee papa dah beli notebook baru.pasni bolelah kite berwebcam sampai fengsan kan pa? bolela papa tgk aksi anak dara kesayangan papa selalu kan.. tiap kali ade line berokben je kite sefamily topup kaseh sayang yek. ngeee..i liokeee...



updated at 11.50 pm : yabe da be doooooooooooooooo german menanggggggggggggggg!
4 -0 wooooooo.cayalahhhhhhhhhh.memang pesta german la geng meja bolat pasni..tak sesia buntang mata layan game malam ni.rase nak menjerit tadi sambil SMS ngan papa qies.tapi yang kelako tu papa qies pakai jersi argentina malam ni siap MMS moke sedih "huwaaa :(("
kihkihkih.Qies menang lah poppa! :p

*

14 comments:

i n n z c h u b b y said...

yabedabedu!!!

germany menang. puas hati tadi sebab germany dapat kalahkan argentina tadi. padan muka dengan maradona. tu la berlagak sangat.

Mama Qiestina said...

wehoooooooooooooooo i liokee :D

tula akak bitau kat abg ekhram tak sesia belikan qies baju germany,terbaekkk la malam semalam.

yg kelako tu abg ekhram beli jersi argentina,haha siap melaram kat atas kapal.pastu dah kalah siap mms moke sedih die.hahaa.gelak guling2.

gurly lyla said...

salam....ala lama tul xkomen kt blog akak..yea...go germany...4-0....Qies makin comel la..huhu geyam..da pndai skong germany gitu...hehehe

PadNani~~{@ said...

wow..auntie suka la baju jemen ninina tu..canteekk sgt!:)


hihi..cian jgk kat mr hubby argentina kalah trok 4-0..sampai parah kna blasah..nasib baik spain mnang!

hugs kisses ninina n mama..take cre k no notty2 k! luv u both!

mama_fatin said...

ala chomelnya qies ni..tecik2 da pandai minat bola yea..go german go!!!
bila la aunty dgn fatin nak dtg beronggeng dgn qies and mama qies ni..lately rasa cepat tul la..silap2 jumpa qies nnti fatin da ada adik da..

Suliana said...

cutenye pakai skirt ngan montot tonggek2 tuh.. hehe

Mawar said...

antie yatt, tq tq tq..

hi qies (sambil kenyit mata)

-Azfar-

Mama Qiestina said...

antie mawar,

eheheheh hope sudila terima pemberian tak seberapa dari mama & qies yek :)

qies kenyit mata balek :Pp

Mama Qiestina said...

antie wa,

ntahnyaaaaaaaaaaaa kata nak dtg tapi tak dtg pong! nmailaa ajak fatin dtg umahhh,pastu kite photoshootkan anak anak kite kat tasek dpn uma aku...

jomlaaaaaaa bole ko photoshoot maternity eko ngan baby bump tuu!

Mama Qiestina said...

antie nani,

eheheheheh tak sesia pakai baju jemen,jemen menang kann :)


muahhhhhhhhh kat abg haffiy gakkk.
:)

Mama Qiestina said...

sue,

hahahaha tonggek tu tak menahan.ramai igt qies boi okeee.tak nampak ke pakai cekirt..ekekeke.

org bkn nak main bola,seme pakat nak gomol qies je.ekeke

Kaseh NazLieza said...

cntikla bju tuh..husna pon nk gak la...

Iryani Noor said...

yat, chomel nyer tgk qies pakai baju germany tu... pastu padankan ngan skit tu.. alahaiiii geram betull..

Mama Qiestina said...

NGEEE GO GO GO GERMANY!

tapi kan dah kalah ngan spain :( sobsss..

hihi cekirt oshkosh mak ngah die kasi..syomel kann...baju pulak papa belikann..weeee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails