yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, July 21, 2010

sebulan tanpa papa sayang.sangat rindu!







Dear papa sayang..

pheww alhamdulillah hari nie mama berpuasa lagi.masuk hari ke 13 untuk mengganti out of 19.
maseh ade lagi 6 days utk diganti.hope kalo esok 'red flag' still tak naik lagi,bolelah mama ganti straight til friday.ramadan start 11 ogos kan? hmm insya allah sempatlah mama gigih nak nak habeskan semua. papa doakan mama teros kuat yeh sayang?



:)

^_______^





sandaran hati mama :)



while mama beezee membelog nie, anak kesayangan papa maseh tak tido lagiks.dah pukul 9.38 dah nie.haih ntahla lately nie qies lambat pulak nak titon, asyek sangat die melayan kartun dibo,pastu mickey n minnie & now lil einstein kat 613.papa tau tak qies suke sangat layan mickey n minnie sekarang nie,die terkekek kekek gelak bile nampak kartun tu kat tv.haih kuat betul pengaruh kartun kan.hehehe bleh wat idea bufday bash qies nanti.


lagi satu kan pa, terharu hati mama bile tgk qies suke sangat dengar asmaulhusna ngan azan kat astro oasis tiap kali maghrib tu.baek baek die tgh manjat ke babbling die teros automatik senyap.alhmdulilah..tecik tecik lagi qies dah tau hormatkan ayat suci dan laungan azan.
mudah-mudahan doa kite berdua termakbul.qies anak yg solehah :)


hmm, macam yang kite sembang semalam, bufday 1st anak manje kite jatuh dekat dekat nak raya.so kalo ade rezeki kite buat bufday bash qies + open house time raya bile papa dah alik okeh.mama tengah fikir fikirlah ni nak buat camana.kire kire bajet seme.hope adelah rezeki utk buah hati kite tu kan.buat simple simple je tapi terindah utk diye.insya allah..


sebut pasal alik raya, mama dah redha dah papa tak dapat alik beraya bersama thn nie.mama tamau dah fikir fikir sangat aidilfitri pertama kali tanpa papa dcc. *apelah sgt hari raya kan* sebab nanti mama yang syedih.takpelah, mudah-mudahan ade hikmahnye atas seme yang ditakdirkan nie kan, pa. hidup ini memang banyak perlukan PENGORBANAN kan ?

lagipon kite dah 2 tahun dapat berpuasa ngan raya bersama.so thn nie insya allah mama beraya ngan qies kat kluang lah.it's okay, qies ade ramai kazen kazen syomel + atok nenek + makcu maklang makngah paklong & pak uteh yg bole manjekan diye.even takkan serupa dgn belaian manje dari papa..
papa kata maybe papa bole alik dlm mggu pertama raya, tapi jgn terlalu berharap. kot takde pengganti papa..kang kuciwa,hiks.it's oke asalkan papa still balek dalam bulan syawal.sure mama simpankan kuih kuih raya peberet papa nanti.


ewah ewah bulan posa tak sampai lagi,dah fikir pasal raya kan?


ehehe.yea haruslaa kan, planning itu penting.dan yang lebey penting persiapan raya untuk qies plg utama.mama dah tempahkan her 1st baju kurung sedondon dgn mama.kain silk + cutton tauu..tawon nie tema ungu sefamily.baju gaun diye pon mama dah belikan 2 pasang time poney buat sales aritu.tgklaa nanti elaun ksh sayang papa dah masuk, mama carik tshirt ngan suar pulak.papa taula kan, anak dara papa tu melasak kemain skrg nie, mcm tak sesuai je nak ayu bergaun -gaun..eheh.

and papa, mama nak bitau neh, tadi kan qies buat aksi yang hampir buat mama menjerit happy.qies bangun, capai capai tgn kat sofa pastu die lepaskan tgn dia dlm 10 saat.weee anak kite dah nak pandai berdiri sendiri.ya rabbbi cepatnyaaa lah mase berlalu.yela kan qies dah nak masuk 11 bulan on ogos.dah bukan baby lagi pasni, sobsss.
rase macam semalam je mama berjuang hidup mati kat labour room tu.eheeks.


sebulan dah berlalu, lagi 2bulan +- insya allah kite kan bertemu semula.kejap jek kan.mase berlalu dgn super duper pantas skrg neh.pejam celik dah siang.pejam celik dah malam.apatah lagi kesibukkan mama jadik mama & papa +berkeja buat hari hari berlalu dgn sangat cepat.kalo weekend tu lagilah cepatnya rase.maklumla sebok sangat menguruskan buah hati + keja umah kite sendirian.but so far alhamdulilah..mungkin berkat doa yang tak penah putus, ALLAH mempermudahkan jalan. qies pon sehat, biasalah budak tgh nak membesar lasak lasak.keja mama pon oke, even somtimes ting tong gak dgn masaelah prebet & konfidensel g papa dah sedia maklum tu itu.tapi still under control.syukurlah, ALLAH sentiasa ada untuk hambanya yang lemah ini.
harap harapanya semuanya baek baek saja sepanjang ketiadaan papa nie.*ameen*




pause jap.qies dah mule cranky nak susu and nak titon.haih pukul 10.22 baru nantok.
ekekke jgnlah ia buat lawak tdo gaya papa sambil berdiri tu.macam macam :Pp





oke dah pokpok sambil zikir munajat, our sleeping beauty dah titon :)
kalau malam oke je dia tdo tak ngamuk ngamuk,siang je sgt memerlukan cik buai utk membantu.tu pon kejap je buai buai pastu dia nak golek golek atas tilam musyuk harta pusaka zaman bujang mama diye ni gak.ekeke.mmg smpi ke anak dara lah tilam nie diye pakai sok.katil queen kite mmg tak pakai dah, takot qies terjatuh sbb dia sgt lasakk tdo.sedap tdo depan tv gak.huhu.



hmm ape lagi laporan nak bitau kat papa lagi eyh? ehehe.

nanti kapal masuk KSB end month nie papa bacalah update anak kesayangan papa puas puas yeek.as promise mama tamau papa terlepas every precious moments our lil munchkin.even papa kata tak reti nak tggl jejak kat sini, tapi papa sukee sangat baca bebelan mama.heheh thank u bee yayang.u are my truly inspiration..
kalo tak sbb papa, sure mama tak setegar ini membelog.kalo blog nie diprivatekan utk papa sorg mama takot nanes seme peminat kipas susah mati qies merindukan si jantung hati kite tu.ehehe. ye ke u olss?

* sila jawap dgn jujur*

:))

kuikuikuikui.statement tak bleh blah kan?





qies windu shangat kiss macam neh poppa!




sangat bahagia memiliki kamu berdua.alhamdulillah..




and oh yea papa, anak papa nie sesangat teruja dgn mini lappy yg papa kasik tuuu. obses betuulah dia ngan lappy skrg nie. tak caya tgklaah nieee....




ewah ewah anak mama tu berchatting ngan boipren keee?? ahahaha..
gaya macam yek yek je kan?




tarraaaaaaaaaa, super slim laptop for kids,ade music,abc seme ade.
thank u papa :))


*tapi qies stilllllll sokeeeeee laptop mama jugak sbb nak tgk video,huwawawa*




okay papa, mama nak solat isyak dulu,makan makan cket sebab sok nak puasa lagi.
pastu teros nak join tuan puteri kite beradu dgn lena.insya allah from time to time mama will share all the precious moments with u & my beloved reader :))




priceless moments bile bersama yang tersayang :)




nuniteeeeeeee & salam shayang polok polokkk!

mwahhh.mwah.
xoxo.

mama & qiestina.

12 comments:

~LaDaYaNa~ said...

huisshhh kak yat..jgn di private kn..maunye kitorg rindu nti nk tgk wajah2 qies comey yg latest..huhu..
nak tgk pulak die m'besar dgn ayu pulak nti...^___^

Suliana said...

sian ko yat.. tabahkan hati tau.. cepat betul masa berlalu kan, aqil pn dah setahun setengah..tahun ni ungu?? aku pinsylh pink :-) tapi kain tak beli lagi utk dua org hero tu.. hehe..

mrs.ecam said...

alahai sedehnyer bce luahan ati seorg isteri yg d tinggalkn somi berbulan2 demi mncri rejeki...pnjgnyer ayat....tabahlah kak...demi kesnangan ms dpn kn...eii cumel tol tngk qies men lappy die...kompom jangkit ngan mommy die yg ske berbelog nih kn...hikhik

Elin said...

wah....qies da boleh berdiri yer..bagus2....wina dah setapak dua dah jalan. Tapi takut2 lagi. Kejap jer diorg nak masuk 1 tahun kan...wina 29/8 ni setahun la..tapi time tu bulan pose. Same la, elin pun plan nak buat b'day party wina time raya... Hope Yat tabah yer w/pun hubby takde time raya ni..tp qies somel kan ade..hehe :). Bestnyer tgk mini laptop tu...cam nak beli jer kat afrina..heheh.

cik puan akish said...

ayok..mama qies..namo privatekan..nnti dadif nak kenen2 same qies dah x boye agi...:p

~noor~ said...

mama qies tamau2 r private blog...ni satunye blog mommy blogers yg sy suke sgt bc...kat sini sylah hr2 sy tgk qies membesar...

littlehumblelynn said...

yatt

suker betul bab " report duty" smbl blogging tuh.......sgt sweeeeeeeettttttt!!

t.care!!

MrS KeNey said...

isk..isk..sedeynya yat..i know ur feeling..isk..isk..isk..ada hikmat disebalik sume dugaan tu..
tau tk..hari yang paling sonok & bahagia skrg ni ialah dpt jmpa & pelok2 dgn hubby semula..senyum sokmo even dlm toilet pun..hehe..;)

Mama Akim said...

sabo yer yat..kite kan senasib selalu kena tinggal ngan cik abe..takpe..semua tu demi cari rezeki tuk kita anak beranak juga..jom wat sambut besday Qies same2 ngan akim...hehe..

n.a.j said...

teruskan memblog...kadang2 bila tak berblog, akan ada seorg dua yg rindukan celoteh anda!!

ika_nabila said...

ika harap kak yat tidak akan private kan blog nie.. sbb ika suke sgt bace blog akak.. hari2 wajib jenguk ...hehehe

Dokter faRyn said...

yatt,
aku pun tengah nak usha beli netbook untuk cik puan aina. sekarang ni pantang je mama dia on netbook, dia pun ngendeng sama. siap berebut-rebut nak tekan keyboard. hehehhe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails