yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, July 5, 2010

papa..our pwincess already 10 months old!

papa sayang...

today our lil munchkin turn to 10 months old young :))

how time flies kan, pa?
mama rase macam semalam kite eksaited nak timang cahayamata pertama kite ni.
macam semalam memori papa pakai kain batik mama semata mata nak kasi semangat kat mama dlm labour room tu.*kalut mama nak bersalin, terlupe bwk kain pelikat,ehehe*
mama rase macam semalam kite lalui semua pengalaman itu dan ianya terlalu indah untuk dikenang sampai bile bile.


dan sekarang semakin indah...
dengan adanya gelak tawa macam macam keletah si puteri kesayangan kite ni.


hari ini si jantung hati kesayangan kite sudah 10 bulan.
suda macam macam, sudah tak macam baby lagi.
haih mama gonna miss her babyhood moments.haih napalah cepat sgt besar sayang?
ekeke.tah hapa hapala mama ni kan.hmm naluri keibuan ni rase rindu diye newborn.

tapi mama happy sangat sebab now qies dah makin bijak :)
dah pandai panggil ma..ma..ma..
melodi terindah yang mama dambakan!



tak tergambar dengan kata kata indahnya menjadi mama + papa kan pa?
biar kite fenat,tak cukup tido + skrg penat mengejar die kemana-mana sebab sangat very the lasak. biar banyak berhabesan utk si buah hati sorang ni..tapi it's berbaloi baloi kan :)
sebab diyela harta kite dunia akhirat yang tak ternilai.



bile alek keja inilah terapi kefenatan & stress mama.
diyela pengubat duka lara kala papa tak ade dcc kami.
diyela yang buat hari hari mama terisi dan tiada lagi istilah sunyi dalam hidup mama.


mama tau, diyela the reason papa sanggup beli notebook baru semata mata nak tgk keletahnya kat webcam, kan?
ehehe.
* thanks poppa , for spend time with qies & momma malam tadi, even beberapa min dalam webcam ym, biar dalam kesibukkan papa keja. biar time tu waktu rehat-tido papa. we really appreciate it.*



dan tengokla keletah 10 months baby manje musyuk masham kite ni...





papa... qies dah ade boifren baru...

mr tweetybird + mr meow itammm :)
qies sokeeeeeeeeeee sangat tweety nie,terkekek die gelak kalo main ngan tweety.

*nie seme harta pusaka mama time kat unibersity dolu,haha skrg mainan qies*
kihkihkih.




mamam beskut babybite sampai terjelir jelir lidah.eeeeee geget kang!

mata kusyuk layan tigger + pooh peberet dia kat 613.





amboihh berdiri macam dah pandai jalan je.

jangan dikacau tgh layan lil einstein...







ewahhhhhhhh gaya kaki santai nampak yayang?





gaya isap jari macam momma mase bby.mana tumpah susu kalo tak ke baju kan? ekeke.
oh yea poppa, qies dah ade ulat karerkarer jugakkk :))





menjerit kegerrrrrrrrrrrrraman main tweety bird!





it' s oke papa takde, qies ade kawan kawan + ade momma!
bole polok polokk!!





yes i'm daddy's lil gal.....

poppa..momma adiahkan baju syomel nie sempena qies 10 month old,tantekk kan?



dan buat papa yang merindui qies jugak atok nenek makcu maklang kat kluang yang dengar kabarnye ngigau ngigau rindukan qiesss....





terimalah.....



auwwwwww chakkkkkkk!

senyuman yang suwit cam cekelat coki coki niela buat mama tak bleh pisah ngan diye.
pegi keja je bole, pegi tempat lain selain keja no..no..no..




buat cik eryssa qiestina sayang,

there's no words mama & papa wanna tell u...
we love u soooooooooooooooo much. infinity.
fullstop.

always be goodgurl, kebangaan mama + papa ye sayang :)

mwah mwah!


** buat shipmate papa, selamat membaca belog ninina.ehehe.papa kata shipmate papa pon layan same nak tgk anak manje papa kan? ehehe.

9 comments:

sengal ke aku? said...

ISh, comel betul gamba yang isap jari tu..nak 'booking' ninina bleh x?nanti nak masuk minang,haha..

Suliana said...

ome nye dia.. aqil tak mo tgk kamera dah skrg ni.. seksa nak amik gmbr tau.. happy 10 months ninina..

Mama Qiestina said...

sengal ke aku..

nak masung minang eyh???????? bole boleee..tapi ade 800 ribu dah saingan nak minang sama ni..papa kata sape yg bole jadik imam solat hafal quran bole jadi somi ninina.ekekee :P

Mama Qiestina said...

sue,

samalaaaaaaaaaa qies pon payah betul nak dok diam skrg nieee.geeraaaaaam aku.kalo mood baikk macam angle.kalo dah ngamokkkkkkk haaaaa amik ko!

nieda said...

alolo, comelnya qies dgn mr tweetybird + mr meow itammm..patut pun semua org rindu keletah dia..geram

ika said...

hehehe.. comelnye dia.. tp qies makin kurus la.. mungkin makin lasak kot..

NADIA vs BERON said...

tk pernh jemu tgk pics budk comel ni!! :)) ada je gelgt yg mencuit hati..hehe

Dokter faRyn said...

qies cayang!!

hepi 10th months old. cepat nye dah besar!!! :)

Mama Akim said...

Qies..hepi besday 10months old... cepatkan mama qies..ingat tak zaman kita bermabuk bersma-sama..tonggeng langgang dunia kita kan?? hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails