yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, July 23, 2010

pliss pray for our lil munchkin.





bersiaran dari our mini home menjaga qies yang sedang tidak sihat :(

qies mula muntah muntah since tengah malam tadi,pastu agak cranky.cek suhu oke je tak demam, then mama berjaga lah tgk progress dia.qies tdo melentok kat bahu mama till subuh.mama niat nak puasa tapi kensel sbb agak keletihan tak ckp tdo.tapi skrg macam serupa puasa jugak sbb sebab sebutir nasi pon tak masuk mulut lagi, ntahla tak selera bile saat macam ni.
[ibu ibu sekalian alam pasti memahaminyaaa].


then pagi tadi, mama fikir fikir gak nak p keja ke tak.tapi tgk qies ok je tak muntah so mama teroskan niat p keja.tapi dia tak seceria selalu.tak babbling + tak memanjat mama apatah lagi bagi senyuman selamat pagi kat kat mama.tgh tak sihat kan.hmm kalo qies demam since mlm tadi harusla mama EL fullday teros, tak kirelah even resakse gorgom mengamuk sekalipun.keja bole dicari, anak cinta hatiku seorg ? oh tidakk..


sampai je umah bbysitter,mama pesan siap siap kat ibu if muntah qies berulang lagi jgn lupa bitau..so mama boleh rush bawak g klinik,then memang betul qies muntah berulang kali tiap kali pas num susu.mamam bubur lgsg tanak.so ibu texted inform mama tadi,teros tak keruan hati ibu ini.


kul 12.30 tajam bitau kat bosh kena emergency leave petang coz qies tak sihat.then sepantas kilat teros amik qies kat skola ngan mommy ori, qies nampak okay je tapi tak seaktif selalu.maybe banyak muntah tuu..teros nak bawak g klinik lita alis tapi tutupla pulak.so g klink lain..sesampai je dokter teros cek cek nafas qies, dokter kata laju.takot saspek bronchitis or phenomia..[ correct me if i'm wrong].berderau darah mama tetibee.mintak mintak dijauhkanlaah dari jangkitan kuman or yg serius2 nie.sobss.


lepastu dokter buat nebuliser kat qies, yang pestime tu dokter kata still ade nafas laju laju tu.tggu 15 minit kat luar then dokter soh buat lagi after 15 minit.kalo 2nd time oke dia tak soh warded.just monitor kat umah dulu.then buat nebuliser 2nd time, apalagi meraung la si tecik mama nie, mommy ori tlg pegang kaki tgn qies yg asek meronta & mama pelok pelok tenangkan qies sambil mulut mama tak henti henti baca laillahailla-anta-inni-kun-tu-minal-zolimin berkali kali.dengan harapan semoga dijauhkan dari kesulitan. syedih gile time niee.rase nak menitik je airmata tgk qies, tapi mama harus kuat demi qies.then teros tingat papa yang jauh,yang tak dapat nak call utk inform qies tak sehat.haih macam2 perasaan tadi.blur sedih sayu pilu seme ade.bercampur baur. but so thankful mommy ori sudi help disaat kritikal macam tadi.kalo g klinik sengsorang tadi tataulah.sobss.


apepun mama rase bersyukur sebab di saat macam niee ramainyaaaaa lah kengkawan yg concern sesangat.kat opis tadi ramai sgt volunteer nak temankan mama bawak qies g klinik,then mama g ngan mommy ori.pastu antie nurul pon sepantas kilat kol sebaik ternampak status FB mama, diye tanya perlukan pape bantuan tak, aih terharu sgt rasenya.tak masuk lagi mak ngah qies + bonda hanitamaya dia yang tgh ade kat jaybee tu.semenya risau tahap gaban kat si syomel nie.

and thank u soooo much to my fwens, dokter hanin for advice. jiwa yg sesangat jiwa kacau tadi terubat bile dokter hanin kasi advice.yela at least bole refer kat person yg bebetul pakar ttg paed matters ni kan.pestime mama mmg kalut cket,biasalah kan..

thanks u sooooooooo much u all. tanpa korang tataulah mana dtg semangat mama skrg ni.. tadi bebetul separuh jiwaku pergi.*sigh*
at least dari jauh menenangkan hati ini yang gundah.
ALLAH saja mampu balas budi baik kalian.ameen.


sape tak risau bile anak tak sihat? sape tak panik beb? tell me...
tuhan jelah tau perasaan mama.

apepun now qies tgh titon after makan obat antibiotik ngan demam.syukurlah nampak nafas dia oke tak laju laju macam dokter kata.sbb dokter pesan tdi kalo qies stil muntah muntah ngan nafas laju laju bunyik bunyik tu teros bawak g emergency kat spital putrajaya.huwaa scary dengar qies nak kena warded,dah terbayang tgn dia kena cucuk sana sini.sedih.cukuplah sekali qies kena admit time newborn tu.kesian sgt.
ya ALLAH jauhkanlahh..peliharalah anakku sayang dari sebarang kemudaratan...


oke dokey.panjang pulak luahan perasaan seorg ibu petang niee.hehe.
ntahla nak tdo lgsg tak mengantok,nak makan langsung tak lalu nie.tapi mak ngah kata jap lagi dia dtg bawak tapaukan bubur MCD.oklaa tu.thank u mak ngah cayang..kalo takde my lovely sis nie ntahlaa,harus aku kebingungan sendirian.cewaah.sempat lagi ko yat dalam sedey sedey anak sakit :Pp


apepun laling lalingsss semua, doakan eryssa qiestina cepat sembuh insya allah....
hope demam nie just mild je,just demam manje manje rindukan papa diye jek.nothing seriuslah.coz malam tadi mmg qies asek sebut papa jekk.yela kot demam rindu je.
[tgh pujuk pujuk hati niee].



qies yayang get well soon okay sayang..
mama dah baca-bacakan selawat syifa dah kat ubat ubat qies tadi..semoga sembuh cecepat sebab mama windu notty notty gelak HAHA qies mcm ni...








terima kaseh antie antie syemuaa sebab doakan shaye.
qies shayang antie antiee shemua.
mwah!



notakaki: papa qies tatau lagi qies tak sehat nie,tade phone coverage for 2 weeks.takpela,insya allah mama bole handle dan akan bertabah.ramai yang sayangkan qies kat sini.dun wori.insya allah..





18 comments:

ez@din said...

be strong kak yat..za doakan mg qies cpt sembuh...

Ju@Lucky^Mummy said...

alahai.. ciannye..

get well soon ye chayang..

be strong mama!

~LaDaYaNa~ said...

hope everything will be fine n qies cpt2 smbuh..ameen..:p
kak yat jgn risau sgt, sume org doakan qies...

nad orient said...

be strong akak!!Insyaallah, semoga qies sehat slalu:)

p!nkerton said...

semoga qies cepat sembuh yea, insyaAllah! :)

Dong, Dia & Azra said...

B strong yer. Harap Qies cepat sembuh dah kembali cargas!

ummi nia said...

kak yat..hope bertabah & be strong oke.antie doakan ninina cepat sembuh oke..

Iryani Noor said...

hati ibu mana yg tak sedih bila tgk anak sakit..
be stong for qies ye yat..
moga qies cpt sembuh...

zteesyahmi said...

hi slm perkenalan utk mama qies.


get well soon qies ;)


bru jumpa ur nice blog.. wanna be ur followers, blh la share2 experience since jadi mama ni ;p


tx

dakcik said...

get well soon bby qies...cepat2 bg mama senyum ekk..:)

semoge kak yat tabah..sy sgt2 phm ape yg kak yat tanggung mase bby tgh sakit..be a strong mama for qies ye!

jeem said...

salam k.yatt,
sian betul baca nih.hopefully ur lil' munchkin will have a speedy recovery ya.takut juga bronchitis or pneumonia tu but iAllah,harap2 it's just a minor chest infection.
and hopefully the next post will be on qies playing,crawling and laughing like she used to.take care both of you :)

emmykamal said...

semoga qies shayang cepat sembuh..kami semua doakan qies.. kak yat..be strong k..

muah! qies tomey!

MrS KeNey said...

be strong mama yat..get well soon qies cayang..yat tak mo risau2 sgt, nti mama plak yg sakit..

mamamarissa said...

get well soon ya cayang...and yatt, take care ok *hugs*

sengal ke aku? said...

kesiannya..

cik puan akish said...

get well soon yah qies tayunk!!!:)

Nana said...

hi mama qies..thanks sbb dropped ur komen di blog sy yg dh bersarang tu. ehehe..
fyi, i used to read ur blog quite some time ago..byk kali gak..since mengandung dulu til u delivered. tp sejak ade baby je tak berkesempatan nk jenguk slalu. but i know our baby sebaya. eheh..
anyway,sy doakan qies sentiasa sihat dan cepat sembuh ye..as a mom, sy faham perasaan seorg ibu. byk2 bersabar dan doakan yg terbaik. amin

littlehumblelynn said...

take care yat & qies as well..kesian kalo budak kena bronchitis..my lil baby kena masa umur 4 bulan.paling x tahan kena sedut kahak tuh!

yat,do drop by..amik award ok!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails