yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, July 14, 2010

ronggeng-ronggeng,bebelku kerana sayang!

^_________^

besh gile bila jupe familyyy sendiri kan?
huhu...


adek beradik mama ade 4 femfuan, 4 anak sedara femfuan juga.
so sangat meriah dengan pink colour :))

i liokeee bile berkumpul adek beradik macam ni...
meriah, bile dah jupe sekali sekala banyak amat bole potpetpotpet...
dengan makcu qies yang manje, dengan mak lang yg sangat berbakat jadik 'bibik' ninina :Pp
so kalo dah jupe mmg riuhhh lah...cakap tak berenti renti.ehhe.

dengan kakak derang ni lah tempat derang bermanje, tempat mengepow duhet pon yaa jugak.
tapi takpe, derang nila antara tulang belakang yg byk tlg akak diye ni especially bile bantuan kemanusiaan sangat diperlukan like babysitter qies on leave aritu.
sepantas kilat lah mak lang diye datang putrajaya sbb ninina bam bam.
kan mak lang kan?

* ai tau u all sayang amoii tecikk nie banyakk banyak kan*
ma kacehh...


tapi inilah gunanya adek beradik.
saling membantu bile memerlukan...
sapa lagi nak tolong menolong kalo bukan adek beradik sendiri?



hmm dalam bebel bebel ahkak dieorg ni, still tamau berkira pape dengan adik adik.
mana rezeki yang ade kite share lah sama-sama.
sebab kita kan sefamily,sedarah daging..cincang sampai mati pon takkan putus.
duhet bole dicari, kasih sayang kita takkan mampu dijual beli...
akak u all ni mulut je bising bebel itu ini, tapi hati baek tau..
marah marah sayang untuk kebaikan adik adik tersayang...


sebab ape akak bising bising tu seme adik? lagik mau tanyaaaaaaaaa ka? *dush dush sedas dua kang nak?*

so adik, ape yang akak pesan aritu take it as positive kay. amau notty nooty, tak lama lagi dah nak study jauh pulak.tinggallah mak abah kite berdua hanimun.*sobss* sementara dok ngan mak abah ni, happykan derang plisss...




papepunn bile jupe sekali sekala macamni, ronggeng ronggeng bersama tetap aktiviti wajib :))
ninina suke sangatlaaaaaaah 2 org bibik jaga diye.huahuhahuaaaaa..
* nanti eyyh mak cu, qies dah becau qies ikot mak cu nyanyi nyanyii...*

biar tanpa papa qies dcc, aktiviti bergumbira tetap on :))
we olss berempat berladies day out berjalan jalan ukur kluang mall last week.
dah wajib destinasi wajib, bile alik kluang je g sini,pastu mamam kat kluang station.
terbaekk wokk!




ninina keshayangan mak lang.....
bakat mengasuh baby + mak andam menebal dalm dirinya.ehehee...






ninina pon shayang mak lang + mak cuu tauuu...




jalan jalan kluang mall, sekali terdengar konsert....


awallah dondang.....

haaaaaa jgn tatau kak ani nie org kluang ye kengkawan.....






ewah anak dara ai kalo tak sleep kat mall tak sah, bagi can mama gusip gusip ngan antie-antie diye kat the ciken rice shop!





sonok gak berjalan ngan derang nie, bole gilir gilir dukung si bam bam nie...




ewah ninina ngan mak cu moke nak same dah kan?
mase tecik tecik, mak cu pon cam amoi..





haihh kena bulilaaah pulak, terbang terbang!
ninina pasrah je....






eeeeeeee napa yayang amma buat molot camtuu?
tomeiiinyeeee...

papa nampak nie sure windu kan, pa?




alamakk kena kejar paparazzi lah pulakkk....
maklumlah ninina kan baby coverpage BH.agagagaggaa....




mak cuuuuuuuu..qies nak bear tu moleyyyyyy?






the sistaa with lil gurl :))




syok kan kuar reramai camni, kalo mak ngah ade lagi besh!







ade konsert suria FM laaah.....






dah fenatlaaaaaa jalan jalan...num dolu!!







papa..qies sukeeeeeee sangat bear becau mak lang ni....

Qies nak jugakkk boley, pa???



buat adik-adikku tersayang...
dah jadik tanggungjawap akak to take care u all even from jauh...
mana yang termampu akak akan tolong insya allah...
bile akak bebel bebel tu...
bukan sebab membenci, tapi sebab rasa sayang yang teramat pada kalian..!
kalo tak sayang, lantak p lah korang nak buat apepun, i dun eva care.
so baik baikk sayang okeh...

btw, bibiks bibiks vogue da vassku,
nanti kite sopeng raya sesame pulakk hokayy.
mailaaaaaaaaaaa datang putrajayaaaaaaaaaa....
bole ukur mall kat sini pulakkk :))

17 comments:

n.a.j said...

ish ish..sungguh comel la ninina itu..n makcu dia..cute!!!

littlehumblelynn said...

yealah as kakak..mmg kekdg2 kena bebel jugak adik2 nih

tp bila dorang bebel balik tuh ...mcmmana tuh??huhuh

dieha said...

comey2 belaka..tambah comey si ninina..hehe..yat nak tanya..stroller tu beli mana?brand sweet cherry ker..diha nk cari jenis tu..

MeL MikaiL said...

i miss my sis, tapi dia jauh uhuhuk! :(

~LaDaYaNa~ said...

akak pegi kluang mall ari sbtu ke yg ade noraniza idris tu??ala sy x tau pulak akk ade kat kluang mall time tuh..sy ade pegi jgk n tgk kak ani joget n nyanyi..x t'jumpe pulak akk..kalu x buleh jmpe Qies n mamanye scr live..huhuhu..

ika_nabila said...

kak yat anak sulung ker?? ika anak sulung ..so mmg selalu gak la bebel.. heehhe bebel kerana sayang la kan akak... cumilnye molot qies..geget kang..

Mama Qiestina said...

naj,

ma kasehhhh :D
kamu pon syomell lahh...

Mama Qiestina said...

dieha,

yups tu buggy swet cheery.dah lama da beli,adaih for farra anak my sis.harga dalam 200 masetu :)

buggy ni tggl kat kluang,senang nak ukur mall sbb kecik.

Mama Qiestina said...

lynn,

hahahaha tula pasal adek2 bebel balek..tapi kalo adik2 yat bebel,,g harapan lah derang nak pow akak dia ni :Pp

Mama Qiestina said...

mel,

takpeee bole kolling2 kan :D
i pon jupe 2-3 bulan sekali budak2 ni...

Mama Qiestina said...

yana,

yups g mase ade noraniza idriss.
alahaiiiiii kalo jupe bole amik gambo polok2 ngan mama + qies kan :D

rugi rugiii..

Mama Qiestina said...

ika,

kak yat anak no 3, tapi akak kepada 3 org adik.tu yg banyak responsibility :D

p!nkerton said...

wah yat ramai adik bradik pompuan eh, best la boleh gossip! hehe.. *i heart kopi kluang station* my BIL org sana, balik je kompom i pesan soh beli hehe..

Suliana said...

ko pun bebel2 gak sama mcm aku?? hehe..

lama tak lik kluang ni.. windu sama org kluang:-)

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

comeybya ninina..n makcu dia pun sama comeyyy..:D

Mama Qiestina said...

sue,

standard pompuan suke bebel kannn...

aik ko lama tak alik kg? takpeee ko bile2 je bleh zassssss

Mama Qiestina said...

oinkerton,

tulahhh mmg gosipp gal macam charlies angleee la.baju pon tuka tuka pakai..ekekke.

yes kopi kluang sgt mantopp!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails