yatekhram jr pwetty pwincess

Monday, July 12, 2010

cintaku tertinggal di kluang *sobsobs*







sementara nak tunggu world cup pukul 2.30 ni baekla mama berbelog dolu.
rindunyeee dah dua hari tak bebel kat sini. rindu cecewahh...
dan wowwwwww nuffnangku bole dicash out lagiks utk kali ke 3.
.tralalallalala....
cheque yang aritu pon tak cash out lagi,dah ade lagi 2 menanti.
rejeki duhet raya qies lagik.alhamdulillah :))


oke oke mama tak titon agi dah kul 1 lebey nie sbb hajat hati nak layan bola sambil sahur.
ewah ewah bunyikkkkkk macam wow je seorang mama yang tak minat bola nie nak tengok world cup kan?


final beb,FINAL tuu!
terjangkit kegilaan papa qies lah nie.

so mama tak mama..malam nie macam rase nak layan lah pulak bola.hope janganlah tertidur kul 2.30 pagi.dahla sangat super tired nie baru sampai kul 10 malam tadi dari kluang.jammed tak hengat sepanjang highway somban,orang yg tak drive nie pon tired lagikan yg drive.huhu.

qies dah titon dengan aman lepas agak cranky tadi.kefenatan agaknyaaa.yela dalam car bukanye nak titon,asek main je ngan kakak qistina diye.terkekek kekek gelak dengan anak dara anak papa shah tu.ewah siap panjat panjat pastu kebaboom sekali.meraung la gak.dah tamau diam crawaling sana sini dalam car.haih sgt mencabar bawak die naik car sekarang nie.super duper lasak macam belut.mama jgn haraplah dapat zzzzz macam selalu skrg nie.


btw, thank u soooooo much to mama lina + papa shah sebab ajak we olss alik kluang sesama :)
memang besh alik kampung reramai, happening.


we really had a blast weekend with my lovely familia :))
sangat indah rasenye bertemu wajah wajah kesayangan hamba after 2 months tak ketemu.
kepulangan si tecik tomei tomei ni memang sangat sangat dinantikan semua,atok siap tido depan pintulah nak tunggu qies sampai. pastu siaplaaah seme berebot nak gomol diye.eheheh.
kena pulak kat kluang skrg nie tgh musim doyan,bacang seme.rambutan ngan manggis je blom masak lagi.bulan posa nie kot.pastu kat kluang pulak sangatlahhhhhhhhh heavenya dgn makanan,asek asek makan.melimpah ruah rezeki.
syukur alhamdulillah :))

inilah antara faktor i'm lovin it bile alek kluang.memang kompem atok nenek qies layan baekk punyeee ngan pelbagai makanan kegemaran anak cucu.kena pulak skrg ni musim kenduri nak puasa.weeeee besh gilela atok bawak alik 'bontrot' [ bukan bontot ha, bontrot tu nasi + lauk daripada kenduri].sedap gielaaa nasi ambeng johor.mmg i liokeee..



nie pon atok qies siap tapaukan durian,buah bacang + ayam goreng + udang goreng untuk mama ngan mak ngah.haihh punyelaa sayangnye atok qies kat we olss,tak penahnye kalo alik kluang tu tak tapaukan pape utk kami.haih mana nak cari ayahanda sebaik nii *terharu*.
i loveeeeeeee u so much abah!



btw, banyaknyeeeeeee lah momen coti-coti weken kat kluang,tapi saye tgh super malas nak transfer ke lappy. ntah mana letak kabel DSLR, sampai tadi teros campak bag kat bilik je coz dah kefenatan.maybe tomorow laa yek :)

apepunnnnnnnnn buat seme peminat eryssa qiestina yang dengar kabarnye super ANGAU tahap dewa dewi ngalahkan papa qies especially mama lina + mama ita..
u olsss layanlaaaa si tecik kesayangan korang nie..gomol gomol kat alam maya dolu okeh :Pp


jangan terkejot sebab mama pun terkejot pada mulenyaa...


macam tak percaya jek...



ape diyeeeeeeeeee?


hehehe kasi saspen dolu....


.











.


jangan terkejot okeh, janji tau...


percobaan 1...2...3....








qies sangat sokeeeeeeeeee dorian! ehehehe.

memula die sebok je kacau papa die mamam doyan last 3 weeks before papa sign on, skali arini pon dia nanes nanes nak mamam doyan juge mase mamam doyan kat umah atok diye tadi.haih.kasila rase rase.suap jee.hope pewot diye tahanla..





nie baru betul anak papa, pewot 'tong sampah' mak ngah kata.seme bende bole mamam.tade pantang.kuikuikui.




dah dapat doyan, papa muahhhhhhhhh diye sekali...

*sobs sobss tetibe malam nie sangat sangat windu papa qies :( *


seminggu dah tade kabar berita, harus kapal diye kat tetengah laut sana.
papa musti tgh bz carik rezeki for us.*sigh*
ntah bilelah nak alik KSB tuu.rindu nak berwebcam macamni...




mama + qies manje manje ngan papa thru webcam.5 minit pon jadiklaa janji dapat tengok moke yang tersayang.it's more than enuff for us :)







dah 3 weeks tak together gother macam ni :(
nak rase rindu boleyyyyy?



duhai hati plislaaaaaaah kuat.
hati plissslah tabah.
hati plisslah redha..
hati plisss syoh syohh emo-emoan jauh
.
hati plisssssssla jadik superwomen macam selalu.
maseh ade eryssa qiestina yang perlu dijaga,disayangi,dibelai dimanjee dan dia penawar duka lara :))



owh qies sedang tido dalam senyuman, mimpi ketemu papa kesayanganya mungkin.
tomeii sangat,rase nak geget.


baiklaaaaa saye ingin segera memasak nasi, terasa lapar lauk ayam goreng + udang kunyit masakkan istimewa atok qies diimport dari kluang :)
hari ini mau berpuasa ganti lagi, hari ke 10.
chaiyok chayok..


tata & selamat bersorak world cup u all!


*mama.. jgn jerit kuat-kuat tau kat umah,shian baby qies nak titon :Pp*









26 comments:

~ain said...

kejap je 3 weeks.. ops.. tp ain faham, yang menanggungnya bagaikan 3 tahun lamanya 3 weeks itu.. takpe.. nanti pas raya boleh loveydovey polok2 lagi kan.. heheh

izan_cute said...

Hi yatt,

bila tgk citer Yatt balik Kluang terus ingat time izan wat marketing UNITEN kat Kluang,masa tu utk intake student,wat kat TNB kluang.merasa jugak la gi ape tu namanya kedai makan yg stesen ketapi tu.

pastu xingat dh nama hotel yg izan tdo tu.yg kt dgn Mall tu..ape ek..hehe.

Selamat berpuasa...sempat lagi tu masak mcm2 nk berbuka tu hehe.Take care. =D

ummi nia said...

arap bertabah yer kak yat..

NADIA vs BERON said...

kak, ad x org kae muke suami akak ala2 messi?? hehe

Elin said...

ala...mama qies jgn la emo2....takpe..qies tomei ada wat teman...Yat mesti kena kuat..huhu (pandai jer cakap kat org kan)..klu elin tah cemana la agaknyer....mau pung pang2 ngn wina. Best nya balik kluang...dapnyer dorian...wina blum try lagi bg drian..tapi sume benda wina nak rasa.

~LaDaYaNa~ said...

cinta sy jg t'tinggal d kluang..heheh..dah kembali semula ke u..tp best la dpt ari2 bc blog akak n tgk muka Qies..ade wifi..heheh..emm,lame dah x bc blog akak nie..dah besar Qies..tambah2 comey nye..:P

CuppyCakeMommy said...

mia pun suka durian..tapi lepas tu nak muntah..hahah siap terjeluwekkk lagi..hahaha

Mama Qiestina said...

nadia,

messi mana ni yang?????????

encem kee dia? lol

Mama Qiestina said...

ain,

tula pasal yang menanggung rase dah 3 abad dahhhh..windu tahap kronikk dahhh,takde kawan lepas gerammm.hahaa.

Mama Qiestina said...

izan,

hoho penah keja TNB ekk? ha'ah mmg dekat lah ngan klg station yg pemesss & sodapppp tu :)

ala masak campak campakk je izamn..ekekeke

Mama Qiestina said...

umminia,

yea insya allah tabahhhh kuat kuatt rimauuu :D

Mama Qiestina said...

elin,

hihi jiwa kacau bile qies dah zzzzzzzzzzz...bile keja bz okee jek :)

ha;ah antu doyan si qies sbb mama dia suke doyan time preggy .penangan abby doyan la ni :P

Mama Qiestina said...

yana,

eheheeheheh besh ekkk belog qies?

ma acehhh :D
muahh cket!

ika_nabila said...

sabar k kat yat.. laling qiestina xmo notty2.. cian mama qies nak jaga..

Mama Qiestina said...

mommy mia,

ekekekekeke mia pon mamam doyan ye? tula jarang bb sukee doyann nii...tetibe qies suke tu rase eksaited gilee.penangan baby doyan la ni..mama mabok aritu bole pulak lalu doyan..hihi

Mama Qiestina said...

ika,

wokeyyy akak dah link kan kamu kat sefarers club + dah jadik 1st follower.selamat membelog :D

zieta hafiz said...

yat...akak ni memang geram sgt2 tgk si bam bam ni.........sampai mimpi2 lg!!!eeee...gigit kang baru tau....muahhhhhhh qies....

NADIA vs BERON said...

footballer argentina..hehe..bg nadia messi comel..haha

Mama Qiestina said...

nadia,

hoho messi,akka teros google tgk pix dia..memmg encem n syomel moke dia..kalo gitu papa qies pon syomel la kan? hahahha.harus ekmbang montot dia kalo tau nie.hihihi...

**patotlaaa qies syomel kan? bluweeeek :Pp

ika_nabila said...

owh kak yat.. tulun tulun.. ika dah sign up nuffnang.. tp mcm x berjaya lagi jerk..huhu..

Kaseh NazLieza said...

akk lieza pon tgh gigih bpuasa...nk puasa mcm akk jg...n kuwus mcm akk gak..ehehehe

edan rashid said...

qies boleh makan apa saja... uncle dan benarkan... wakakakaka... tapi yg paling best mesti roti kan... hehehe...

Mama Qiestina said...

ika kasi lah emel + password nuffnang ngan emel password belog kat emel akak : Puteri_qiestina@yahoo.com

karang akak tempekkan :D

Mama Qiestina said...

ankel dan,


sebuat pasal makan manaaaaaaaaaaa dah rotiiii buatan sendiriiiiiiiiiiiiii???????????

nak posa dah nieee..qies suke bangat tauuu rotiiii,seeme ankel dan yg ajar...

Mama Qiestina said...

lieza,

hihi silalah berpuasa di bulan syaaban,banyak pahalanye dear :)

Mama Qiestina said...

kak ita,

hahahahahah tu dia lagi sorg angaukannn qies..ape ilmu lah si tecikk yatekhram ni pakai.kuikuikiu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails