yatekhram jr pwetty pwincess

Saturday, July 31, 2010

saturday morning momentos :)

samat ari sabtu u all :)


haih rajen la pulak mama qiestina mengupdate belog arini,tah ape aura tah.ehehe.ni tak lain tak bukan sebab papa qies tgh ade kat KSB, so harusla mengupdate momentos terkini wajah wajah kesayangan diye.kebetulan pulak qies tgh dikidnaped oleh mama angkat diye, mama nawal skrg neh.diye 'pinjam' jap qies nak main-main so line clearlah mama nak membebel di sini.eheh.camnila tiap mggu, si tecik harus 'dikidnaped'oleh mak mak angkat diye..qies kan penghibur hati ramai :))



oh okay buat papa qies peminat fanatik blog mama, skrg huney update yeah momentos fresh from the oven.
papa kata pepagi buta kul 3 pagi tadi layan belog mama sbb nak tenok ninina.then papa sunyum je tgk gelagat anak papa yang dah makin cheeky neh.baru je sebulan lebey papa tak jupe qies dah macam macam akal baru, skils baru & pangai baru.mama citerlah qies dah mule pandai bangun then lepas tgn dalam mase soploh saat.papa qies teruja gile! papa kata alahaiii papa nak tgk jugak.

oke noted.
nanti mama videokan aksi qies mula nak bertatih neh and tempek sini ya ;)



okay pepagi tadi, mama bawak ninina g bekfes kat foodcourt belakang opis mama tuu.kat situ kan siap ade swimming pool sekali.so mak ngah pon bawak kak farra yang mmg hantu air tu berendam kat situ.ninina arinie badmood cket,maybe tak berapa cehat plus mengantuk kot.dah nak alik tu barula nak happy happy main air ngan kawan kawan.kebetulan pulak terserempak babysitter qies, ibu sefamily kat sana tadi.apalagi sakanlah kak balqis,kak azreen & abg terjerit-jerit happy panggil ninina tadi. yola ninina ngan adek kecayangan derang.hihi.



budak budak kalo dah dapat air sakanlahh splash splash kan :)
memang saat yg paling disukai i guess.


sebelum berendam qies mamam dulu tadi, mama suapkan diye nasi himpit lembut lenyek lenyek ngan telur mata, qies suke tau.mama tgh nak chubby bam bamkan semula anak kite yang mule menyelim dek kelasakkan berganda.last week mama check up qies, baru 8kg je berat diye.tapi tahlaa, still ramai yang kata qies nampak besar dari umor dia yang 10 mths old.macam tadi mase mama makan,ramai gak yang tanya qies brp bulan, bile cakap 10 mths seme tak caya.macam dah setahun lebey derang kata.ahaks.


tapi atas permintaan papa yang nak tgk qies bam bam, mama akan berikan qies mamam yang berkhasiat manyak manyak.jgn terkejot nanti papa alik tgk qies dah mokmok.huhu.







aloooooo papa, windu tak kat anak papa neh?
qies tomei pakai topi yang papa belikan kat genting aritu,baju ala-ala hawai pulak mak ngah yang kasi.huhu.


* motif kasi geget straw tu sbb qies takmo dok diam dlm babbychair tadi,asek nak polok mama je.manje sangat.dah umpan ngan straw baru nak diam.haihh..*




aksi 2 sepupu yang beri the close.hiks.


kak farra mamam apee tu? nak ckit boley????






mak ngah napa wat mokeeee macamtu?????







alahaiiiiiiiii anak sedara kecayangan mak ngah takot air...





ibu rendamkan qies ngan abg & kakak kakak angkat diyee :)





dah tau main splash splashhhh dahhh,dah mule syok dahh nak main air.








mama..qies takmo naikkkkkkk lagilahhh.nak mandi lagi....




akibat berendam di pagi hari, tido lena penuh senyuman selama 2 jam pagi ni.
oh ini petua titon yang lena rupenya, kasi mandi swimming pool dulu.kalo tak tu setengah jam je tdo pastu mulelah cranky.haih.


*yola kang kite soh papa buat swimming pool utk qies yee,huhuhu*



dan ini momentos terbaek di pagi sabtu yang berbahagia ini....



senyuman tawa riang dari si manje kecayangan papa :))


beberapa hari nie, macam panas betullah.qies pon naik rashes rashes kat badan dia,mmg kat rumah mama pakaikan baju lubang-lubang jela.sbb nampak badan dia cam panas suam,mesti tak selesa.apepun mama dah sapukan calamine lotion tu.panas nak tuka bulan agaknya.

plan petang nie macam nak bersopeng, tapi tgklaah keadaan. tangan mama dah gatal sbb elaun kasih syg papa dah kasi.hiks.kalo qies oke nak jugaklaa ukur alamanda, nak tgk pape menarek utk baju raya qies.skrg kan tgh mega sale.oh sebut pasal sale, baru mama tingat yang bonuslink card ade kat papa, adoii ruginya tak pat redeem point.


okay dokey.sementara qies takde ni baekla buat housechores yang melambak.kang diye dah alik mama tak dapat nak mengemop umah sbb dia je yang selalu 'mengemop'.ahaha.


to papa shayang...
jalan leklok kat kemaman tu aih, kalo nampak toys ke baju syomel qies papa belilah.
kat mesra mall tu banyak baju baby syomel..
nanti-nanti mama update lagi gambo syomel qies ye pa!



notakaki : happy bufday 1st amjad anak geng kapal azza & am dan juge rania :)
so sowiiiiiii qies tak pat dtg bufday bash u all, paham pahamla ye papa qies takde ni payah nak jalan jauh jauh.hope enjoice ur lovely bufday pawtay eyh.muahhh!





10 comments:

zieta hafiz said...

alaaaa shomelllll nyer qies......rindu bangat auntie sama kamu qiessssss

Mama Farra dan Faris said...

sapala wanita jelitun pakai tudung purple tu..ahaksss..

nak terbeluek !!!!

gamba iduplaa..

santek2..

dieha said...

hehe..beshla tu..da dpt bekalan kasih syg..alhamdulillah....

Dokter faRyn said...

nanti nak bawak aina mandi kolam lagik. dia pun suka sangat! hehhe :)

Mama Qiestina said...

mak ngah,

wanita jelitunnnnn?

sapa? sapeeeeeeee?

haaaaaaa tgklaaaaaaa sape shoot itu gamba..tu yang meletopss!

Mama Qiestina said...

antie ta,


yuhuuuuu qies pon mindu laaa.maila dtg putrajayaaa lepak umah qies :)

bole kite polok2 n ronggeng!

Mama Qiestina said...

dieha,

haruslaaaaaa love in da air :)

haih angau tak sudah ni.kuikuikui

Mama Qiestina said...

farynn,

aku rase kan takde budak yang tak antu air kannn?

qies takot mula2 pastu nowwww sokeee gile.ahaks.

ika_nabila said...

suke nyer.. tngok gamba tue semua.. qies shomell.. mama dia shomellll... semua shomell...luv kak yat n qies bery strong...

Norwanie said...

yat...seronok nyer qies main air. hehehehe.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails