yatekhram jr pwetty pwincess

Thursday, July 15, 2010

entri rindu-rinduan buat papa tercayang.





papa chayang...


qies tatawu nak taip sendiri kata kata windu winduan yang macam momma buat tu.
nie qies mintak momma yang taipkan...* ma aceh mama*
qies tau mama memang kreatif inovatif bab bab camni sbb tu kat skola dulu cekgu mama kata..mama mmg mmg terer bab bab mengarang essay nie.memang A lah.
tak caya tanye bonda eytamaya, dia taulaa sebab die bestfwens mama, siap dok seblah je kat dlm kelas.kuikuikui.

tiap hari qies heran napalah mama je yang amik qies kat skola, napa moke mama je yang ada kat umah.aritu tetiap hari poppa ade.papa cuti berbulan-bulan.
tibe tibe *blingg* ilang.hihihihi.


pastu hari hari momma kata, papa g workk.
tapo qies heran, papa owang lain seme g work..tapi bile petang je papa derang amik kat skola.
tapi napa papa qies tak balek-balek? dah nak sebulan dah nie.
qies muskil betullah...
oh baru baru nie, qies selongkar gambo papa papa tgh work kat kapal.ade manyak kan koleksi gambo papa tgh work kat lappy mama.
barulah qies tau, papa qies work kat ship.kat tetengah laut.sebab tu tak alik alik umah :))


keja papa memang macamni kan, kena tinggal family demi nak carik rezeki...
nanti kalo seme owang nak keja darat je, sape pulak nak keja kat laut kan..hmm..
sape pulak nak amik minyak kat laut, hasil bumi kite nie seme..
sape pulak yang nak jana ekonomi negara.
eh pandai je qies kan? huhu..

:)


hari nie dah masuk 10 hari qies ngan mama tak dapat cakap cakap ngan papa.
tak dapat pape berita dari papa kat sana..
tak dapat mengadu itu ini ngan papa...manyaakknye citer besh nak gusip ngan papa niee..
lama betul kapal g tetengah laut ye...
tetiap hari qies tido dengan handset, manalah tau tetengah malam papa kol nak cakap ngan qies..
musti qies musti dah terbuntang. qies pantang dgr bunyi handset, musti qies yang nak jawap skrg nie. ehehe.


papepun papa, qies nak papa tau...
no matter what..u always be my hero.
papa lah org yg qies paling sayang selain mama...
sebab papa sanggup berkorban ape saja demi qies...
papa pon sacrifice manyak utk kite shemuaa...






elloooooooo poppa!

*muke badmood sejibikkk lah papa diyee*




mana eh papa shaye???





owh papa g workkk....
work jauh eh mama???






papa...qies nak polok polokkk plisssssssss....



Qies tau, jauh dilubuk hati papa yang paling dalam..
papa pon sangat sangat windukan qies kan?
tapi papa sangat kuat semangat dan tabah, sebab niat papa nak carik rezeki untuk kite sefamily.

Qies sesangat menghargainye papa..
terima kaceh papa.biar jauh, tapi dalam hati kite tetap bershame kan, pa?
Qies ngan mama selalu doakan semoga papa dilindungi-NYA.
dipermudahkan segala urusan.
*ameen*


sekian. hope bila kapal dah sampai KSB nanti papa sure sukeee sangat tengok wajah kesayangan papa nie, hari2 mama tlg update gambo + citer terbaek dari ladang utk tatapan papa :))





we love u so much papa!
take care as always yeh..



yang windukan papa,
ericha ninina
putrajaya.



** momma kata, diye pon sangat windu poppa jugek.tapi skrg momma semakin bz dgn keja + qies yg tomei so oklah mama tak nanes dah.ehehe.


15 comments:

~ain said...

yat, yat memang tabah orangnya.. en ekhram pun sama.. smeoga kalian dilimpahi kasih sayang dan kebahagian selalu....

Tak mau buat yat emo.. tapi, ain mmg menitik air mata, beb! baca entri yang tersuratnya sangat comel... tapi, yang tersiratnya penuh dengan rindu, cinta kasih sayang... (bergenang air mata dah)

Semoga Allah lindungi kalian! Cepat2 laaaa 2 bulan lagi berlalu.. Biar takde agi entri macam ni untuk 3 bulan lps tu.. Huhuhuuhhuuhhuuhuu

Yang tersentuh,
~ain

izan_cute said...

Yatt,

ayat yg 'kalau semua org nk keje darat,sp plak nk keje kt laut tu',sejibik la ayat yg izan penah bgtahu kt saper2 yg tanya soklan,knp suami keje kat laut?..tapi tu 5,6tahun lepas la...skrg ni kalau org yg sama tu tnya lg,xtau nk jwb dgn mulut ke dgn bnda lain hehe.dah 10tahun dah suami izan keje offshore,huhu.

org yg xphm mmg la akan down kan kita.menci tau org mcm tu.

nnt lama2 mesti qies dah biasa papa takde.tp anak2 izan pun still demam minggu pertama daddy dia g work.qies demam x?ke mama yg demam?ehehe... take care yer...b hepi n smile alwitz!~

p/s: dh byk kali invite yatt thru email yahoo,dpt x?

littlehumblelynn said...

sabar yea yatt

doakan smg suami selamat jer hdknya..sedih baca entry yg tomei macam qis nih...

~LaDaYaNa~ said...

sob...sob..
cian qies windu sgt ngn papa ea..
qies kan bdk comey yg kuat+tabah..:)
kene sbr byk2 ye menunggu khbr berite..

n.a.j said...

papanya baca blog mesti sayu habis!!!

ika_nabila said...

alaaa... cantek nye dia.. cute je hah..siap pakai topi lagi..
kak yat sabar k laling.. dont be sad..qies shomell sentiasa akan buat hari2 kak yat menjadi indah.. hehe... tula.. ika pun selalu kena tanye dgn org.. kenapa pilih orang kapal.. masih byk kan lagi org darat.. ishk2.. nak wat camne dah hati suke..kan kan..

Mama Qiestina said...

ain,

sobsss.kite yang menaip pon menitik airmata tau..tah tetibe rase sayu bile lama lama lost contact dgn yg tersyg.kena pulak qies lately ni mcm mencari2 papanyee..

awak doakan yg terbaek yeh.


ala jgnla syedih,nanti sape nak happkan yat n qiess.tsskkk

Mama Qiestina said...

izan,

tula pasal,kalo org tanya soklan pemes amoss tu mencik betul.bukan ke ajal maut rezeki kite ketentuan tuhan? sapalah kite nak mempertikainkan..kalo kite bole redha pehal lah molot org ni menyibok je kan...

qies so far oke je..cume biasalah tgh manjee tu mencarik jugak papanya..

Mama Qiestina said...

lynn,

insya allah..semoga yang tercinta dilindungi tuhan sentiasa :)

Mama Qiestina said...

yana,

yeah penuh sabar menanti papa qies call.hope he's doing fine...

Mama Qiestina said...

naj,

yeahh harus si hati kering tu jadik basah sebasah-basahnye.pennagan anak ni lain! angau tahap dewaa..

Mama Qiestina said...

ika,

biasalah somtimes bile windu jadikla macam ni,tak bole nak deny this feeling.

tapi qindu tu indah kan :))
dan qies buat hari2 mama makin indah..

sengal ke aku? said...

nak jadi papa angkat qies moley??

Suliana said...

ala cedihnya.. sian qies.. sabar ye yatt.. tak mo cedih2..:-)

Kaseh NazLieza said...

mama qies..xmo nanes2 ea...qies kn ader..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails