yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, July 9, 2010

mama berbuka puasa, qies pon 'berbuka-buka'





sedang berlunch break 2 jam di hari jumaat yang penuh keberkatan nie :)
*ewah ewah*



tapi hari nie mama tak ikot kengkawan g ukur alamanda, coz i'm fasting.
tak larat dowh! lagipon my kolig sorg nie tengah expecting..anytime je nak kebaboo.
makanye kite berehat rehat di opis sambil beronline sebentar.
naseblah kat opis taleh bukak FB, tapi takpee E72 ku ade :Pp


hoho syukur misi mengganti posa dah sampai hari ke 9 hari ini.
dah 4 hari dlm minggu ni buat straight je.tak bersahur pon sbb tak larat nak bukak mata.ehhe.
buat susu qies pon mamai mamai.ehehe.

so posa kena ganti lagi another 10 days to go.
syukurlah encik gastrik tidak datang menyerang kala diri ini berjuang menahan lapar dan dahaga.
betulla kan, kalo kite niat yang baek insya allah dipermudahkan jalan.
syukur disitu :)

terasa macam dah bulan ramadan pulak bile dah tiap hari berpuasa nie.
hari hari fikir nak makan ape untuk berbuke.
saye prefer masak sendiri dari beli sebab ntahlaaa macam dah jemu gile nak tapau kat mamak ke foodcourt.hari hari lauk same je.buhsan..
cume bile bebetul tak sempat je lah tapau lauk like daging merah ke ape.
sayur musti masak sendiri.ala campak campak jee pon.
selalu bile incik hubby takde dapo mmg tak berapa nak berasap, tapi nie sebab posa hari hari gedegang gedegang with my lil helper..ekeke.
taula sampai umah dah kul 6 lebey, so cecepat lah mandi solat seme then masak masak secara marathon.sambil monitor si tecikk tu main ape.
hihi fenat mmg fenat tapi puas ati dapat makan masakkan sendiri :)


menu berbuka posa beberapa hari nie....
[ masak sendiri okeh,tapau tapau tak main :Pp].


saja nak kasi papa qies terliur tgk air tgn wifey, agagaga...





ikan keli bercili...

berapiiiiiiii ko..hahaa.







sayur campur + seafood udang sotong

i liokeeee!
papa qies pon sukeee lauk niee...




semalam pulak mama tingin nak makan bubur nasi + sup ayam...

sup ayam...walllahhhhhh!




ayam siat siat macam nak makan ngan soto or mihun sup.

qies pon sukeeee bubur nasi sup ayam tauu...






sambal kicap kaw kawww jgn dlupa.kalo takde mmg kureng kick...

tetibe tingat sambal kicap bonda eytamaya *sobs sobs*

winduuuuu sahabat saye yang sedang berbahagia tuu..



dan tak lupe ini....




buah oren...sukee sangat.
qies pon suke hisap hisap air diyee.phew..

macam majalah resepi lah pulak kan?
huhuahauahaha.



korang nak tau ape anak dara kesayangan we olss buat time mama busy memasak?




hah tgkkkkkkk die teraburkan paper tu sambil main seme car ferari papa!
ishh rase nak geget jeek.uma dah macam tongkang pecah skrg nie.

* tetibe mama jadik resakse gorgon,tapi marah marah syg la..*








pastu g tengokkkkkkkk tv sambil berdiri macam niieee...

ya rabiiiiii rosak la mata tu sayang oiyy!
tapi biarlaaah asal die senyap time mama masak.huhu..



pastu bile mama nak berbuka ngan diye diye pon nak berbuka okeh.
sekali dapat mende alah nie teros senyappppp....



.




.






aummmmm dapnyeee solivite niee mama!!




tngok siap feeling feeling dapat air kegemaran.over kan?
adoiyayaii intan payung poppa!


hmm arinie tengah fikir nak masak ape pulak.
lauk yg sedap tapi simpleee nak masak.
ala makan sowang je pon ,bukan nak beramai-ramai.

kalo papa ade blehla masak 3-4 laukk besh besh.
makan pon bersemangat bile ade yang tersayang kan :)
takpeee papa alik nanti siaplaahhh mama 'gebukan' dia alik.kuikuikui.

hmm kalo masak siakap stim resepi antie ena ajar pon besh gakkkk ni.*ewah*
oklaaah mase rehat masih berbaki sejam lagi, nie nak p ronda pasaraya baru bukak kat sebelah opis nie. yg macam macam adooo, darulsalam la apelagi.macam mydin beb..

so ayuhhhhhhh kiteeee...

tata!

16 comments:

Yus said...

ayam masak halia ala thai...sedap pedas dan senang jer.. pergh...

Suliana said...

wa.. byknye lauk.. tu berapa org nak makan tu.. :-) nampak sodap ajek..hehe

mrs.ecam said...

jap jap...tu menu msk tuk mkn sowang ker??? perghhhh mmg terbaekkkkk lah...klu aku buke sowang2 grng bilis ngan bwang mkn ngan kicap sajerk...ngeh3 aku pong ngah gigih ganti pose...smoga kt sme2 berjaya mengganti pose...chayukkkkkk

kak mas said...

alah.. comeynya qies duduk.. siap mata feeling macam syiok sangat tu..

NURUL said...

qies dah pandai berdiri ye? tak sabar nak tgk raina mcm tu. skrg pun raina dah mula nak kemas rumah tp dia baru merangkang dan nak belajar berdiri.

NCA 3628 said...

cam best jea ikan keli tue...huhuu..nanti nurul tdo sana akak masak sesedap ek...

Mama Qiestina said...

nurul mama raina,

ha;ah dah bole berdiri,tapi tak kuat lagiii..samalah abes umah die sepahkannn...sabo jelaa.hihihi

Mama Qiestina said...

nurul lalings,

ha dah bile nak lepak umaha kak yat?weken ni akak alik kg..weken depan free..

Kaseh NazLieza said...

adoyai tergelak tkekek3 mama tgk qies mnum air smpai mata jd stim..wakakaka

Elin said...

amboi Yatt...masak untuk sorang ker tu...rajin betul la. Ni walid afrina ada pun, mama die malas giler nak masak...tak larat. Eee..mang tabik spring la kat mama qies ni...siap boleh masak bnyk2 and jaga qies lak tu. Qies behave jer tak kacau mama die kat kitchen..gud gal la qies ni.

Ayunk Mama n Angost said...

kaunter sembang xda..kna la 'tinggalkn jejak' kt sini jerk..hehehe...sedap nampak ikn keli..gambo pn canteekk...

.ArianiAizat. said...

sedappppnyeeee k.yat!!
nani da lm xdpt mkn sedap2 ni since kena ciken pox.makan sume kena bpantang.benda gatal2 seafood sume xleh.hr2 mkn ikan jer.tingin nx mkn keli,tp mak xbg,bisa!ggrrrr!!smpai berat badan pon da reduce berkilo!huhu

lily_i-me said...

kak yat ni rajin ye...
harus ikut sikap k.yat ni..
hehe

Mama Farra dan Faris said...

warghhh..

sodap...ngiler...

MrS KeNey said...

jelesnya mama qies dh byk pose..sok nk start pose gaklah!
i pun sama gaklah, ada hubby br selera mkn,mkn suap2 gitu..syok oooo...! xde hubby kurus meremping!

MrS KeNey said...

jelesnya mama qies dh byk pose..sok nk start pose gaklah!
i pun sama gaklah, ada hubby br selera mkn,mkn suap2 gitu..syok oooo...! xde hubby kurus meremping!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails