yatekhram jr pwetty pwincess

Wednesday, July 7, 2010

dah kurus ke? gigih mengganti posa lah :)







eececececceceh title cam ape je kan?
saja bikin panas di pagi yang dingin nie.

lately ramai yang tanya why mama qies nampak kurus.cewaah kurus ke?
bam bam je rase.ehehe.
maybe sebab busy menguruskan si tecik sorang- sorang & sekarang tgh gigih mengganti puasa yang sebanyak 19 hari! * ginila kan beranak time bulan posa last year*
tu pon last year kuat lagi posa 11 hari tu dalam sarat barat bawak qies.
kagum tak? caiit!



hari nie puasa lagi, another 12 hari lagi kena ganti.insya allah memang nak buat straight teros sampai habes.plisss pray for me oke.kuat kuat kuat.and plisslah gastrik janganla kacau niat suci murniku.phewww...
mengganti posa time keja oke ckit,rase cepat je mase berlalu.kalo kat umah dengan qies alamak lagi super duper tak larat sebab qies tengah sangat melasak.so memerlukan tahap kesabaran maksimum.hihi.


malam tadi,after berbuka kununla nak update citer besh tapi alahaiiiiiiiiiiii blogspot buat hal pulak.asik kuar mesej %%#&**!%) tah hapa hapa.komen u all yg ai sayang pon taleh publish.baru arini okeee.haih komen komen membina tu mana leh tak approve kan,pemangkin semangat berbelog tuu..

lepas tu mata dah ala ala garfield teros zzzzzzzzzz ngan qies sampaila dah terbabas nak sahur.
haih gara gara mengantuk, 3 kali qies nanes nak susu.tu mama mamai cket.seb baek ade water filter KEN 2 yg besh tu,ade air suam siap siap.so takla bimbang qies melecur.ekeke.


oklaaa mana leh bebel lelama pepagi ni,nak sesiap p keja pulakkk.
haha nak p keja pon sempat update kan? hihi tula beshnya umah ngan opis sekangkang kucen,while org seme dah kuar umah, ai still kat umah beronline.ekeke.kalo tak gune berokben ni rugi,kena bayo fix tetiap bulan.


so marilah kite lihat wajah kurus itu, [kurusssssssssss sangatt :Pp].


* haih qies dah pandai nak naik bear kat the mines*
qies pon dah susut cket sbb asek crawling.lasak sangatttt so dgn mama pon jadik "susut".
ehehe.



mama nawal, later oke ai tempek seme gambo kite meronggeng last sunday kat sini.
banyakkkk sangat pix tantekk.

tata!
selamat bekerja u olssss :))


13 comments:

littlehumblelynn said...

hi!!

samalah kita marathon ganti posa..last year bersalin lg 2 hari nak posa..so all together ada 26 hari nak cover..

Suliana said...

insylh sempat ganti tu.. :-) slmt berpuasa, besar pahalanya ditmbh dengan jaga nak lagi..hihi.. haah, yelah, dah kurus tang lesung pipit tu.. haha

Mama Qiestina said...

Hye dear :)

salam kenal.hmm caiyokkkk gigihla kite mengganti posaaa yaaa...

wah lagi banyakkk 26 hari tu!

Mama Qiestina said...

sue,

tula kurus part tuuu jek.part moke bam bammm payah nak kurusss.part babat kat pewot ni takyah katalaaa..aku mabok aritu je kurus keding smapai trn 10 kg...pasni kalo nak kurus harus jgn mkn nasi..ekeke.tapi aku tak bleh tak mkn nasi.lemahh!

insya allah..ko doakan la aku mudah nak posa + jaga qies + keja :)

ninieZUERYANNIE said...

a-aahh nampak kuros! yeayyy.. harusla bergumbira kan?

ninieZUERYANNIE said...

a-aahh nampak kuros! yeayyy.. harusla bergumbira kan?

Mama Qiestina said...

niniee,

yeah haruslaa bergumbira..kena selim melim lagi..nak kasi seprais kak papa qies time dia alik end sept nanti :)

mrs.ecam said...

ha ah dh nmpk kurus sket...heeeeeee
klu nk ganti pose jgn la ganti time wiken...kompom dugaan berlipat kali ganda...sye pong ngah ganti pose ni kak....tp lupe bape ari kne ganti...yg pasti x lebih 10 ari la...heeee chayokkkkkkkk

Ju@Lucky^Mummy said...

wow.. ken 2 tu memang besh arr... terbaek!!

n.a.j said...

yes..marathon ganti posa ramai2 jom!!

Mama Qiestina said...

jue,

yes elken ken 2 mmmg terbaekk lah.mudah kalo ade bby kecikk ni...sennag ade air suam teros.papa qies pon sokeeeeee num air tu.kompem 100% bersih :)

berbaloi baloi beli beriban.ehhe

Kaseh NazLieza said...

ooo...kuwus gnti pose ea kak..tu xpe..igtkn akk sedih smpai kuwus..jgn sedih2 taw kak..

Elin said...

huhuhu..Yat sama2 la kita mengganti puasa...elin tggl 28 hari (dapat sehari jer posa)...dah buat 12 hari..16 days to go..wawa...cam tak dan jer..harus bayar fidyah ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails