yatekhram jr pwetty pwincess

Sunday, July 18, 2010

bile mamarazzi 'menembak' si newborn babygurl.





phewwwwww bersemangat neh nak buat update fresh from the oven~!

ehehe.
tahla tatau kenapa, tapi bab bab baby syomel ni, mmg takbleh tahan.ekeke.
naluri keibuan mencanak canak okeh.


apepun qies dengan mama with ankel jijoi + antie anum + abg aqil baru alek dari hospital serdang neh.visit opismate mama yang just delivered baby gal.

big congrats to our HRA team, puan haily yang dah selamat lahirkan lil pwincess yang sgt syomel.moke korean gal[mata shepet macam mama diye] seberat 3.62 kg yang kuss semangat via c-sect malam tadi.

masuk je spital tadi eksaited la kunun nak kisskan qies ngan baby syomel skali budak budak under 12 tawon taleh masukk la pulak.sian ankel jijoi ngan wife tak dapat tgk baby gal kak haily sbb kena jaga qies ngan aqil kat luar.so mama qiestina jela g ward kat tingkat 8 sengsorg.
masukk je ward kak haily, owhh space sgt luas.bilik 1st class, katil berdua.syok lahh.

mase mama sampai je kak haily tengah dodoi baby diye kat katil,nampak still lemah sbb baru kena c-sect kan.*haih terbayang my exp haritu..*
teros kak haily citer her labor exp yang macam sejibik sebutik my exp mase lahirkan qies aritu. overdue date, jalan lambat bukak, progress slow,s akit berhari hari then end up with emergency c-sect for the sake of baby.huhu.
kak haily kata dia rase sakit 2-2 mcm ai rase, auuuww tibe tibe terasa contraction tadi time die citer tu :Pp * hehehe gile mengada kan bunyik,kuikuikui*
saket memanglaah teramat sakit, tapi siyes sangat berbaloi baloi lepas nampak muke si syomel.apatah lagi dah sepasang dah anak diye.ade boi & gal.
syukurlah semuanya dah selamat :)


dalam dok berborak tu cam biasalah mama qies tak tinggal DSLR kat handbag, haruslaaa "menembak" gambo si syomel yang baru berumor i hari itu.kire photoshoot from ward lah.
especially for my lovely kolig, F.O.C jegh.kalo org len ai cas sekeping 8 hengget.huahuhuahua.
kebetulan qies tak ikot masuk kan, so senangla keja mama nak snap snap si syomel ngan mama.tapi mama diye maluww,os takde gambo.yela paham lah kan muke baru pas bersalin.


baby gal kak haily mmg soooooooo photogenic okeh, baru day 1 dah buntang buntang mata diye pandang camera.agaknye die pelik senapang panjang apekah yg menghala ke wajahku ini.tapi sbb shoot gambo baby haruslah tak guna flash kan.kang terkejot diye.tapi tak guna flash pon oke jek pix kan,tajam.mama haily kata nak wat kenangan terindah nie,pricless moment.



so marilah kite lihat si syomel itu dan photog yang syomel juge :Pp





hello world, i am haily jr :)
shaye tomei cam korean gal kan..


nama shaye mama tak finalised lagi,tapi maybe baby Q macam Qiestina mama shaye kata.
ewah ewah anak org HR ramai Q neh..

kaki syomel mengelupas tu tingat qies aritu.haha,tetibe windu newborn time.duh!




mama behind the scene jegh.tapi siyes spital serdang punye ward santek n selesa.
nie ward 1st class.bole claim kat co.huhu


ewah ewahh priceless moment kan baby menguap tu?
i liokeee :)







ala ala napa monyokkk je qies ngan antie anum tu??

qies majuk sbb tak pat ikot mama tgk kawan yeee?
nak buat camana, spital tak kasi budak budak masuk lah shayang...







qies main main ngan abg aqil kat lobi yehhh?

kat sinilaaaaaaaah belog reader mama, antie nana nampak we olss yaaa?
*rugi nana tak tego,kalo tak sure moke masuk belog kak yat,hehehe.:Pp*




okey qies tamau majuk majuk ngan mama, mama ajak mamam kat chaiyo bangi mamam nasik lauk sup ayam..nyummmmm....



hyeee papa shayang...windu tak kat mama & qies?
winduuuu tak nak makan kat sini?






ewah ewah qies dah jadik anak ankel jijoi + mama anum yaaaa?
ke nak jadik menantu? lol



and for u baby syomel...antie yat ade beli baju syomel utk baby gal...tapi tertinggal kat opis so tak sempat bwk g spital tadi...


tgk niee..hope u & mama likeee it yeah...


jumper polkadot fink! tomeiii kan...
antie ade belikan socks + headband juga.nantilaah mama dah naik keja antie kasi yeh..
sure mama eksaited gile nak mekapkan lil pwincess mcm antie yat tuu..huhu...

to kak haily, welkam to kelab gile menyopeng baby gal item yg super syomelllsss.
yang banyak gile choice..
ehehe.


dah tengok & cuddling newborn baby nie tetibe rase rindu momen momen indah itu..
rindu tgk qies time umo macam tu....
rindu bau bau besh baby tuu...

dan rindu papa qies semestinyaaa...

apekah? * haih i know what korang fikirkan*
no no no.bukan dalam mase terdekat nie.kasilah can qies puas puas bermanje bercakap berjalan dulu.kasilah pulih betul c-sect nie.hehee.*fobia gile tang mabok senarnyaaa*
kihkihkih.


oklaaaaaaah nak mandikan qies.dah kul nam petang dah nieee.
jap lagi mak ngah + kak farra nak dtg gomol gomol si amoi kesayangan derang niee.
rindu tahap otromen katanya.

tata~!

** bz gile weekend kali niee dgn netball-floria putrajaya-alamanda & today g spital.haih ampun mak ngah tak sempat nak g umah u all.Sobss.

8 comments:

~LaDaYaNa~ said...

aduiii..
comey & besau baby nye..huhuh..:p

**sHiKinn** said...

a ah mmg comel la baby ni..gambar pun cantik..

Mama Qiestina said...

yana,

tulaaaaaaaaa syomel & bam bam.gerrrrrramm.moke anak cinee cam qies newborn.eheheh

Mama Qiestina said...

shikin,

thank u.ala amatur work jaa pon :D

mrs.lune said...

k.yat, malam kelmarin sy nampak de sorang mummy gn baby ni macaaaaam k.yat and qies dari blakang. kt johnny's alamanda. sy ingat k.yat. baru nak tegur, tgk2 bukan. hehehe.

Mama Qiestina said...

ain,

lah yeee ke? akak g alamanda malam ahad tu..g mamam mekdi..pastu adelah g baby changing room kat parkson tuu.

hihi takpe kalo rindu qies mailaa dtg umah lepak lepakk :)
nanti kak yat masak sdap2 utk awak.

Mama Farra dan Faris said...

congrats mama haily..walau kita tak kenal...he..he

Dokter faRyn said...

comellll!!! waaaaa, rindu pegang baby fresh!!

erks, bunyi sedikit lain macam. hahahahha ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails