yatekhram jr pwetty pwincess

Tuesday, July 27, 2010

ini semuanya dugaan ALLAH, bertabahlah hati!

belog berabok beberapa hari,ramai ke yang windu ninina tuuu?
ehehe. :Pp



mama kata mintak maaf shangat tak shempat nak update sebab bizi shangat jaga ninina yang asek cranky doplohpat jam sbb tak sehat.4 kali mama berulang alik g spital bawak ninina sbb sesangat risaukan ninina yang asek muntah muntah + cirit berr.


bayangkan qies baring melepek atas mosaic sbb tak larat nak bangun dek muntah muntah tu.
sian shangat my baby :((


memula mama bwk qies g klinik dokter saiko[mama kata nanti mama citer details pasal klinik neh] pastu mama bawak g emergency kat spital putrajaya tetengah malam ngan mama lina yang tengah mengandong pastu we olss dah hangen sebadan tggu lama gile [dekat 2 jam] tak dilayan teros mama rush bawak ninina g tempat kelahiran qies, annur specialist kat bangi. yela mana leh tggu lagi, qies dah cranky menangis bagai nak rak.

sampai je annur specialist tu, teros je dokter cek cek qies seme..dokter kata qies kena jangkitan virus,tu yg muntah & cer ber.tapi no such thing phenomia ke bronchitis tu seme.beng*** betul klinik dokter saikot tu! *huh emo mama bile ingat*
dokter tu lah yang bitau yang dokter kat klinik M tu saiko.dia kenal sgt dokter klinik M tu sbb penah keja sama sama.huih!
*astaghfirullahalazeem*
mujurlah qies tak ape ape,kalo tak harus aku saman berjuta juta.dush!


bile dah bawak g annur specialist baru mama puas hati.dokter kata nothing to worry because baby mmg senang jangkitan cer ber + muntah muntah especially yg dok nursery + babysitter ni.anak anak pengasuh qies pon kena.tu agaknye berjangkit kat qies.patotla penuh gile emergency unit kat spital putrajaya aritu ngan baby saket.musim rupenya :(


apepun syukur alhamdulillah qies dah mule cehat.dah mule p skolah semula semalam.dah ketawa HAHA semula, crawling + manjat manjat macam selalu.sekaligus melenyapkan kerisauan tahap dewa dihati mama.weh sape tak risau tgk anak dah melepek asik muntah n cer ber?
first time qies tak cehat macamtu.dalam kepala otak mama ni dah terfikir macam macam dah.*nauzubillah*



tengokla si tecik yang dah kembali cargass nii....


caket jahatt amau dekat ninina lagik! syohhhh!
* ehehe pesen molot tak bleh blah tuu,menggelikan hati sungguh*







papa, dokter kasi qies obat obat ni...
uih bersilat mama tau nak kasi mamam obat ni, dia pandai tepis tepis syringe.
tapi ngan ubat annur gak qies serasi lah papa, pandai diyee.nak spital tempat dia lahir gak.
tapi qies g tgh malam..so tak jupe paed lah.



after num obat ni,alhamdulilah dgn izin-NYA qies sihat :)
air garam ngan ubat cer campur dalam susu.




bil spital yang berkoyan.huhu.
nak claim kat opis mama ke opis papa?
kuikuikui.

ejen insurans takaful prudential qies, incik razak berkali kali tanya qies takmo 'rasmikan' medical card keee? huwaa.tamau admit admit la ankel.mama tatot :Pp
walo bole g prince court or KPJ ttp takot kalo dengar perkataan warded tu.huhu.




papa...ibu rini baru alik umrah, so dia kasi nie utk qies....




penambah tenaga :)
mama lenyek lenyekkan kurma kasi qies mamam.die sokee pa..





air zamzam, qies suke num nie papa!
mama suapkan pakai sudu cket cket :)



papa tengok nie, anak papa yang solehah...
currently suke sangat dengar azan dgn selawat zikir zikir kat astro oasis.bile dengar je teros dia senyap :)




papa, babyyyy! macam qies newborn aritu..papa azankan :))




pastu 2-3 hari nie mama qies pulak yang tak sehat,asek muntah muntah + cirit jugakk.
haih lembik badan nie rase.tak berdaya.tapi gagahkan diri g keja + jaga qies.
malam tadi lah paling terokk, muntah sakan macam time mabok preggykan qies aritu.tetengah malam rase gelap je dunia,pening2 tak kesian punye ko.
yang paling kesian ofkos la qies,pandai pulak dia bawak diri main main & tertdo sendiri bile dia tgk mama diye tak larat siap berbungkus comforter.ntah badan rase serba tak kena.rasenya gastrik menyerang lagi nie :((

agaknye akibat tak lalu makan time qies saket tu kot, then 2-3 malam pulak berjaga. tu angin masuk badan nie. yela, hati manalah tak risaukan bile anak tak cehat.camnila kan pengorbanan ibu ibu.sobss.

haih macam macam dugaan.bertabahlah duhai hati...
agaknye demam rindu kot kami anak beranak ni kat papa, tu yg sorg-sorg saket camni.
*ngengada je bunyik kan,kuikuikui*


yela..dah sebulan lebey kami tak jupe papa..
winduuuuuuuu shangat tau!


apepun terima kasih tak terhingga buat laling lalings semua especially mama lina & papa shah yang sanggup tetengah malam datang semata mata nak bawak baby jepon kesayangan u all g spital, then mommy ori yang sanggup kenselkan dating sbb nak bawak qies g follow up & kengkawan seme yang banyak kasi kata kata semangat + berdoa. semuanya risau tahap gaban bile dgr qies saket.

seriyes, saye sangat terharu dgn budi baik kalian.takde orang sebertuahnya qies kerna punye kalian yg amat menyayanginya.tsskk.qies dah besar nanti jangan lupa jasa mama papa angkat sekalian tau,syg!


and doakan gastrik yang jahat nie segera syoh dari mama qiestina okeh!
pity qies, dia cume ade mama utk melayan kerenah diye yang manje.
so mama kena fit sentiasa..


btw, papa qies still out of coverage dah seminggu.so dia stil tatau insan insan kesayangan diye tak sehat.hmm takpela, kang kalau papa tau..papa pulak tak tenang nak keja nanti.insya allah everything will be fine :)


notakaki : tak bole lupe betul qies jupe dokter saiko ala ala mak lampir kat klinik M tu hari.gile seriau seh,tah hapa hapa rawatan dia kasi.nanti la next entry mama citer okeh. tungguu!

18 comments:

HaninFarshid said...

alhamdulillah qies dah sihat :) qies...jgn ngelat mamam ubat tau...

yat...yat dah buat cucuk rotavirus,PCV and H1N1 tak untuk qies?

kalau ada masa..buat tu...untuk cegah je...alhamdulillah...kyra buat semua tu...dier sihat and jarang sakit...alhamdulillah cirit birit and muntah...kyra tak dapat lagi...

so, tak risau ler daddy kyra biler dier jauh....hanin ikut apa nasihat paed kyra kat hanin...ye lah...kiter sorg je...daddy diorg jauh...so, kiter kena pastikan anak kiter sihat dan kuat untuk teman mommy diorg nie :)

u pun take a good care of yourself tau...u pun kena sihat dan kuat untuk qies...she needs you to be there for her...

cik3zza said...

alhamdulillah qies dh sht.. bkn mama qies je rsaukan qies..sumorang pn rsau ble qies xsht..cian diaa.. pasni qies plak kne jge mama tau..mama plak xsht dh ni..

kak yat..jgn lpe mkn ubt okee.. kne kuat2 utk jge qies comel yg suke wt muncong itek tuu.. geram tgkk.. cubit tau la..

mamamarissa said...

yat dear, bertahan la...awak kena kuat...kalo tak, sape nak jaga qies...gi klinik & jaga diri tau...muahssss

p/s : qies jaga mama pulak ya :D

Suliana said...

alhamdulillah dah sihat :-) ko jangkit ngan qies kot.. cirit ni senang jgkt tau.. ee,.. tak menahan tgk mulut tecik tu muncung, gigit baru tau..hehe...

cik puan akish said...

syukran2...qies dh cihut...mama la pulak saket..mama..pat2 mam obat yah....nnti leh men2 ngn qies..

littlehumblelynn said...

alhamdulillah..pening pala kalo anak sakit gt..
dr saiko klinik M--tu mediviron ke??presint 8??

nieda said...

alhamdulillah, semuanya dah sihat kan..penyakit ni mmg tak dijangka..
kiss sikit utk qies...muah muah

@e_da said...

dugaan sungguh.. sabar ye yatt... kesian awak anak beranak.. moga terus sihat...

Elin said...

Alhamdulillah, Qies da sihat...
Mamam bnyk2 ek pasni Qies...Yat pun sama...take care eh.

~LaDaYaNa~ said...

alhamdulillah..qies dah okey..tapi cian lak akk x chat..moga2 akk cepat2 smbuh..take care slalu ye~~

Mama Qiestina said...

hanin,

qies dah amik rotavirus tu yg dia kena mild je ciritt,kalo tak mmg sampai kena drip admit ward seme.tula seb baek amikk..yang h1n1 tak amik agi..

yups betul tu,mencabar gilelaa bile anak sakit then papa dia takde.dgn mama mamanya saket.sabar jela :)

Mama Qiestina said...

cik ezza,

ma kaseh lalingsss :D
terharunye la haii ramai yg cyg qies..

hehehe molot itek tu mmg kesayangan semuaa.lucu gilee kan.

Mama Qiestina said...

mamamarisa,

ehehehehe qies jaga mama..babap mama bile mama tak dukung dia adelahh.huhu..

Mama Qiestina said...

sue,

tula pasal,kompem jangkit dari qies..tapi aku gastrik la suee..bile stress tak jaga makan n tak ckp tdo siaplaaaaaaah dtg.sabar jela :(

Mama Qiestina said...

cik akish,

itulaaa mama pulak asek kena mamam obat gastrikk nii.tapi obat mama kat papa ekcelli.hahaha ngade je kan? ekekeke

Mama Qiestina said...

litlehumble,

tekaan kamu hampir tepattt.penah jupe dokter saikot tu keee?

tggu kay next entry saye cite..tapi agak agak kalo sy reveal kena saman tak? geraaaaaaaam sgt ni!

Mama Qiestina said...

nieda,

tula pasal,sakit ni semenya ujian kan..tima ngan redha jelaa walau payah.sobss

Anonymous said...

SUBHANALLAH..COMELNYE PICS QIES PKAI BAJU KUNING TU...RASE NK GEGET JEK..APAPON SY DOAKAN KAT YAT SEFAMILIA SIHAT SELALU..X BESHH R DENGER BAB SAKIT2 NI... :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails