yatekhram jr pwetty pwincess

Friday, July 2, 2010

biar gile bola,jangan gile kuasa.

deringan 'nadiku' by sabhi sadhi yang cukup syahdu malam ini buat hati mama sungguh yay sekali :))
means insan kesayangan kami di tengah lautan itu yang call.
after 5 days lost contact, akhirnya kapal setia unggul membawa marine engineer kesayangan kami ke tepian.


*lompat lompat*


papa qies kata banyak kali die kol ptg tadi ,tapi mama tak perasan.
maybe mama tgh busy memasak lauk berbuka tadi,pastu berbuke puasa pulak.tu yang tak berapa dengar bunyik hp.haih sekali check kat hp betullah, 7 missed call! * rindu betul*
seb baek papa kol semula so dapatlaaaa top up kaseh sayang tadi :))


happy sangat sora papa dapat dengar suara si manje kesayangan diye.
biasalah dah ade baby nie,surela lil munchkin sorg nie paling paling dirindui...

yang kelaka tu qies pon shebok je babbling itu ini kat papa diye.
haih pandai betul mengadu,kemain diye sekarang.terkekek kekek diye gelak.
qies windu sangat kat papa diyeee kot.mama pon samelaah.
teros berbunga bunga cinta hati ini yang keger****** bak kata dr farynn.ekeke.

u syadap lah :Pp
hihi,kasi can la malam nie nak berlovey dovey ngan somi kesayangan saye.
dah halal takpe,blom halal jgn.kuikuikui.


kadangkala,bile difikirkan besh juga situasi berjauhan macam ni sebab bile jauh kite lebih appreciate ttg dirinya. kalo ade depan mata tu sometimes ade je tak kena.takyah kata u all yg lakibini hari hari jupe la, ai yg jupe sekali sekala ni pon 'terseliuh' jugak.biasalah kan,kalo dah suami isteri, sedangkan lidah lagi tergeget kan.tak thrill la pulak kalo sepanjang mase 'intim' je.
rite?

tapi gado gado manje la kan :)

sekejap je panas,pastu cepat je sejuk then polok polok semula.
lagi lagi bile dah ade anak nie,diye memang pengikat kasih.
macam qies, tau je nak amik hati mama senyum senyum gelak diye.tu blom pandai kiss mama lagi tu,kalo dah pandai kiss nanti harus mama angau tahap dewa lagi.nie pon dah angau kuasa 18 kat kemanjaan & senyuman diye.dahla mata die tersenyum sama bile die cenyum.rase nak geget jek.*saiko gileee,HAHA*

inila sorang pengobat rindu kat papanye.dahla moke potosetet papa abes :)


oh okay, papa qies citer tadi..kat kapal die ade asterokk tu.
cayalah..memang layan worldcup reramai lah diye ngan geng geng kapal diye.
hmm kalo tak,memang wifey diye nila kena update results seme.dahla wifey die kureng cket nak melayan bola,lagi prefer layan tenet memalam gini.hehe.
mase papa nak sign on aritu siap tinggalkan assignment kat mama.nak tau assignment ape?

hah tengoklaaa nie...




jadual worldcup,siap ade sticker kena tampal tampal results.
tapi hampehh mama tak buat.sowiiiiiiiiii papa...amau mare tau.mama bz la jaga ninina :)



malam sebelom papa sign on aritu sempat temankan papa layan bola kat luar, saja nak tgk how happening tgk kat kedaii ramai ramaii...dulu time mama bujang trang tang tang layan gakkk...
almaklumlaaa 4 tahun sekali kan extravaganza camnii..so layannsss..



alaaaaaaaa shian manje mamapapa nantuk nantuk diye temankan papa tgk ball yee?
naseb qies la dapat poppa gile bola.huhu.




qies memang tamau diam, atas meja pon dia crawling.jgn mimpila nak letak air,siap dia tumpahkan.haha.

aikkss bonda eytamaya pon layan bola sama.dengan sapeee tu? *ehem ehem*
[ wahhh biarla rasia,kang kena babap ngan bonda eyta, qies tatottt].




syokkkkkkkkkk wooo layan kat kedai makan...screen besau & sangat very the happening.mata yang kuyu bole buntang alik dengar org bersorak.



tak cukup layan kat kedai makan, kat umah anak beranak nie mengadap lagi lcd tv.
haihsss lagi selesa bole golek golek atas sofa...
qies pon bole bebas crawling sana sini...



ewah ewahhh si moke potosetet kusyuk melayan bola.

*dont disturbbbbbbb plissss....*



oke mama taleh nak lama lama babbling nie.
kena tido awal sebab sok pagi pagi buta nak kena g jadik pompom gal team umah merah for futsal organize by office.buat kat gelanggang futsal cyberjaya.
mama tak main sebab takot terkehel.cheh alasan jeeek.senarnya sayang nak buang lemak terkumpul ni.huhu.
jadik photog okla,i liokeee.

kat situ ade swimming pool, so bole bawak qies g swimming sekali :)
then mama cam beselah nak captured momen momen besh esok.hihihi.



okeeeeeeeeeee nite papa shayang.mishhh u....polok polok kat mimpi yeeek :)




** title macam ape je kan? hehehe.jgn ade sesapa yang terase pulak.sape num sushu memang diye rase muak.burppp.

6 comments:

i n n z c h u b b y said...

inn siap ada poster besar untuk keep in result world cup ni...

hehehe~

inn suka bola,tapi alif x minat bola sangat...

dah terbalik kan? :)

Dokter faRyn said...

aku tak dpt nak ber-angau lah hari ni sebab brazil kalah. ergh.


itu yang skodeng belog kau pepagi buta ni. hehehhe.


weh, nanti ajar camne nak letak iklan nuff dekat celah-celah entries ekk ;)

ika said...

hahaha.. comel jer tgok anak beranak tue gila bola.. muke qies x menahan tul.. kushuk tgok bola eh cayang.. hehe...gewammm tgok dia..

MrS KeNey said...

betul tu yat..sy setuju dgn yat. bila kite jauh kite lebih appriciate bila bersama..ala..gaduh2 manje tu biase la..lpas tu elok. rasa bertambah manje pulak lepas gado2..hehe..besh jgk kan...

Mama Qiestina said...

sazrin,

tula bagus gak jauh ni..ade hikmah.antaranya bile jauh trindu then rindu tu buat kite realize how important pasangan utk kita :)

tapi yat emo gak bile org cakap' ala sianyaaaaa ko kena tggl,siannnnnnye qies tak kenal papa..eii rase cam nak dush dush je.hakikatnye kite happy je pon :)

MrS KeNey said...

fikir positive je Yat..hanya kite yg tau perasaan kite..mmglah kesian tp ada hikmah sume tu..klu jauh2 ni kurang ckit dosa dgn suami..hehe..klu hari2 jmpa, asyik gado2, bertambah dosanya..yg penting kite happy..pedulikan kata2org..manenya ank tk kenal papa dia, aura tetap ada beb..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails